Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
-
-

Inovacije INTERNORM

I-tec – trendovske nadgradnje za okna

Internorm kot vodilni pri inovacijah postavlja nova merila

Skriti zapahi, popolnoma v okno vgrajeno prezračevanje, energetsko samozadostno senčenje – evropska vodilna blagovna znamka oken Internorm s serijo »I-tec« ponuja revolucionarno tehnologijo: I-tec zaklepanje, I-tec prezračevanje, I-tec senčenje, aplikacijo s pametnim krmilnikom I-tec SmartWindow ter serijsko zasteklitev I-tec, kar postavlja nova merila kakovosti, udobja in oblikovanja.

S trendovskimi nadgradnjami postanejo okna večfunkcijske enote

"S skladno arhitekturo se povečajo zahteve glede oblikovanja, tehnike, kakovosti in udobja oken. S serijo I-tec ponujamo inovativno tehnologijo, ki pomeni nadgradnjo oken na vseh področjih,« pojasnjuje Christian Klinger, solastnik podjetja Internorm. Inovativna serija I-tec pomeni potrditev tradicionalne vodilne vloge, ki jo ima Internorm pri razvoju okenskih sistemov prihodnosti. »V panogi izdelave oken smo v zadnjih letih vpeljali celo vrsto trendovskih novosti. S serijo inovacij I-tec spet nekoliko dvigujemo merila v panogi,« pravi Klinger.

Med inovacije I-tea v okno vgrajen prezračevalni sistem ter fotovoltaično napajan in tako energetsko samozadosten sistem senčenja za vezana okna. Z aplikacijo s pametnim krmilnikom I-tec SmartWindow lahko okenske komponente I-tec udobno in pregledno upravljate s tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom. Zasteklitev I-tec predstavlja patentirano tehnologijo FIX-O-ROUND

I-tec zaklepanje: popolnoma integrirani, varni, udobni

»Zapahi I-tec so prva prava revolucionarna inovacija pri gradnji oken od uvedbe okovja za vrtljivo nagibno okno v začetku sedemdesetih let, od tega pa je že več kot štirideset let!« še posebej ponosno pove Klinger. I-tec zaklepanje je revolucionarno v več pogledih. Sistem okovja na okenskem okvirju ne potrebuje nobenih vidnih zapiralnih delov – namesto vidnih zapiralnih čepov za varno zapiranje okenskega krila skrbijo skriti zapahi. Zapahi so nameščeni v ustreznih razmikih na vseh štirih straneh okenskega krila in pri zapiranju pritiskajo neposredno v notranjost okvirja – vedno s stoodstotno natančnostjo in z nezmanjšano silo. Dvigovanje okna je s tem onemogočeno.

internorm_i-tec-zaklepanje-small-rypj.jpgPri Internormovem sistemu I-tec zaklepanja namesto izpostavljenih zapiralnih čepov za varno zapiranje okenskega krila skrbijo v okvir integrirani skriti zapahi. (Levo: zaprt zapah I-tec /desno:odprt zapah I-tec.)
I-tec zaklepanje: Nobenih vidnih zapiralnih delov – gladka površina iz umetne mase, preprosta za čiščenje.
Zapahi so nameščeni na vseh štirih stranicah okenskega krila in pri zapiranju pritiskajo neposredno v notranjost okvirja, s tem pa onemogočajo dviganje okna.

Zapiranje zapahov poteka skrito v votlih komorah krilnega profila. »Pri Internormu že veliko let standardno uporabljamo od zunaj nevidno okovje. Načelo, da vidno okovje uporabljamo le tam, kjer je to nujno potrebno, nam revolucionarno I-tec zaklepanje po novem omogoča tudi za žlebe okna,« pojasnjuje Klinger. To ima prednosti tudi pri čiščenju, saj je le malo delov izbočenih, med deli pa je gladka površina profila iz umetne mase, ki se preprosto očisti. Zapiralnih elementov v okenskem okvirju skoraj ni več.

Okno držita tečaj s štirimi členki spodaj in škarjasti tečaj zgoraj. Nova konstrukcija tečajev je primerna za okenska krila z maso do 130 kg. »To je pomemben vidik, saj so velika okenska krila ali okna z energetsko varčno trojno zasteklitvijo zelo težka,« pojasni Klinger.

Okna z I-tec zaklepanjem že v standardni različici ustrezajo razredu odpornosti RC2N.

I-tec prezračevanje: svež zrak in varčevanje z energijo

Internorm z I-tec prezračevanjem ponuja udoben sistem, ki notranji prostor oskrbuje s svežim zrakom glede na potrebe, pri tem pa varčuje z energijo. Zelo učinkovit toplotni izmenjevalnik pri I-tec prezračevanju dosega stopnjo rekuperacije toplote do 93 odstotkov, s čimer izgube prezračevanja zmanjšamo na najmanjšo možno mero.

Intenzivnost izmenjave zraka lahko nastavite po želji. Na voljo so tri obratovalne stopnje ter tako imenovani turbo način delovanja, v katerem prezračevanje eno uro deluje z največjo močjo, ter tudi samodejni način delovanja. Prezračevanje v tem načinu samodejno zajema temperaturo in stopnjo vlažnosti zraka v prostoru ter popolnoma samodejno uravnava izmenjavo zraka. To zagotavlja največjo učinkovitost, udobje in zaščito pred razvojem plesni.

internorm_i-tec-prezracevanje-1-small-ntyh.jpgI-tec prezračevanje je popolnoma integrirano v okenski sistem in se po montaži okna v celoti skrije v zid. Prezračevanje je opremljeno s toplotnim izmenjevalnikom – s tem dosežena 93-odstotna rekuperacija toplote zmanjšuje energetske izgube na najmanjšo možno mero

Upravljanje prezračevanja je udobno z neposredno na okenskem okvirju nameščenim krmilnim elementom ali – še udobneje – z aplikacijo s pametnim krmilnikom I-tec SmartWindow prek tabličnega računalnika ali pametnega telefona.

internorm_i-tecsmartwindow_ipad-small-84vb.jpgInternorm_I-tecSmartWindow_iPad

I-tec prezračevanje je popolnoma integrirano v okenski sistem, na zunanji in notranji strani okna so vidne le ozke prezračevalne rešetke. »To pomeni, da niso potrebne nobene dodatne odprtine v steni. V nasprotju z običajnimi prezračevalnimi sistemi ni vpliva na notranjo in zunanjo arhitekturo,« poudarja Klinger.

internorm_i-tec-prezracevanje-small-qin2.jpgIntenzivnost izmenjave zraka se lahko pri I-tec prezračevanju nastavi po meri. Poleg samodejnega načina delovanja so na voljo tri obratovalne stopnje in tako imenovani turbo način delovanja, pri katerem prezračevanje eno uro deluje z največjo močjo.

Z I-tec prezračevalnim sistemom se povečuje tudi varnost, saj je okno pri zračenju zaprto, to pa je tudi zaščita pred vlomi. Tudi alergiki si lahko oddahnejo – optimalna namestitev filtrov preprečuje vdor finega prahu in peloda.

I-tec prezračevanje je poleg okenskega sistema iz umetne mase oziroma umetne mase/aluminija KF 500 na voljo tudi za okenski sistem iz umetne mase oziroma umetne mase/aluminija KF 410 in vezani okenski sistem iz umetne mase oziroma umetne mase/aluminija KV 440.

I-tec senčenje: energetsko samozadostno, optimalno za obnove

sencenje-i-tec-smartwindow-s-xlit.jpgSenčenje- I-tec SmartWindow

sencenje-fb2r.jpgSenčenje

»Energijo, ki je potrebna in se porablja na oknu, naj okno proizvede samo.« – Internorm udejanja to načelo z energetsko samozadostnim I-tec senčenjem za vezane okenske sisteme. Energija za pogon žaluzij se proizvaja neposredno na oknu s fotovoltaičnim modulom, ki je vgrajen v zaslonko žaluzije, shranjuje pa se v akumulator. Ker zunanje dovajanje električne energije ni potrebno, je senčenje I-tec posebej primerno za obnove.

internorm_i-tec-sencenje-small-bhsy.jpgI-tec senčenje z energetsko samozadostno fotovoltaično žaluzijo: s to žaluzijo z motornim pogonom brez zunanjega napajanja se lahko opremijo vsa vezana okna Internorm – optimalno za obnove

Funkcija samodejnega delovanja I-tec senčenja skrbi za še večje udobje in energetsko učinkovitost. Žaluzija se lahko po zaslugi prepoznavanja dneva/noči samodejno odpira in zapira ob sončnem vzhodu in zahodu, lahko pa tudi preprečuje pregrevanje prostorov, tako da nenehno meri temperaturo in sončno sevanje ter žaluzije zapre, še preden temperatura v prostoru čezmerno naraste. Samodejno krmiljenje, priključeno na temperaturni nadzor, v hladnem letnem času omogoča povečanje izkoristka sončne energije in s tem zmanjšanje stroškov ogrevanja.

I-tec »SmartWindow« – preprosto in udobno upravljanje pametne tehnike v zgradbi. Tudi na poti!

Aplikacija s pametnim krmilnikom Internorm I-tec SmartWindow omogoča udobno in pregledno upravljanje funkcij I-tec prezračevanja, I-tec senčenja, zaščite pred soncem in odpiranja/zapiranja nadsvetlobe s tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom, omogoča pa tudi in nadzor nad stanjem okna in vpogled, ali je okno odprto. Udobno iz domačega naslanjača ali na poti – le nekaj pritiskov s prsti na površini za upravljanje zadošča za krmiljenje komponent in izvajanje uporabniško določenih scenarijev.

internorm_i-tec-smartwindow_gateway-small-peg2.jpgAplikacija s pametnim krmilnikom I-tec SmartWindow omogoča udobno in pregledno upravljanje funkcij I-tec prezračevanja, I-tec senčenja in še veliko drugega, vse to s tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom. Omogoča pa tudi nadzor nad stanjem okna in vpogled, ali je okno odprto

Poleg različnih okenskih funkcij je mogoče aplikacijo za krmiljenje zgradbe I-tec SmartWindow brez težav nadgraditi tudi s komponentami drugih sestavnih delov. Sistem pri tem neposredno prepozna krmiljene vtičnice, javljalnike dima ali vremensko postajo, ki jo priporoča Internorm. Druge komponente se lahko dodajo prek radijskih modulov. Dostopna točka v zgradbi, ki je priključena prek omrežja WLAN, služi kot vmesnik do posameznih sestavnih delov.

I-tec zasteklitev: pritrditev stekla v okenski okvir brez vmesnih prostorov

Vsa okna Internorm so serijsko opremljena z I-tec zasteklitvijo. Patentirana tehnologija FIX-O-ROUND z lepljenjem v okenski okvir zagotavlja pritrditev stekla na okenski okvir brez vmesnih prostorov. Na ta način v celotni življenjski dobi okna bistveno izboljšamo njegovo trdnost, toplotno in zvočno izolacijo, varnost pred vlomom in delovanje.

Številka 1 med evropskimi proizvajalci oken

Internorm je največja mednarodno prepoznavna evropska blagovna znamka oken in delodajalec 1800 zaposlenim (ekvivalent za polni delovni čas). Tri proizvodne tovarne v Traunu, Sarleinsbachu in Lannachu je do zdaj zapustilo več kot 24 milijonov oken in vrat, ki so v celoti izdelana v Avstriji. Internorm postavlja merila po vsej Evropi – vse od nastanka prvih oken iz umetne mase pa vse do današnjih visokotehnoloških in oblikovalsko dovršenih inovativnih oken iz umetne mase, umetne mase/aluminija ter lesa/aluminija. Podjetje skupaj z okoli 1300 prodajnimi partnerji v 21 državah še naprej gradi svoj vodilni tržni položaj v Evropi. Poleg okenskih in vratnih sistemov sodijo k proizvodnemu programu tudi sistemi za zaščito pred soncem in mrčesom.

Inovacije

 

 

VGRAJENO SENČENJE

Energijsko samostojne fotovoltaične žaluzije

Vse Internormove vezane okenske sisteme lahko opremite z motornimi žaluzijami brez zunanjega vira električne energije. Energija se pridobiva neposredno ob oknu s fotovoltaičnim modulom v okrasni obrobi žaluzij, pri čemer je električni motor oskrbovan samozadostno. Shranjena je v akumulatorju in je vedno na voljo. Trajno polnjenje akumulatorja je mogoče tudi pri razpršeni dnevni svetlobi.

Prednosti: ni dodatnih stroškov energije, izdatkov za inštalacijo, dolbenja, ker električna napeljava ni potrebna. Zaradi tega je takšna zaščita pred soncem najprimernejša tudi pri saniranju, ker na teh mestih večkrat ni električne napeljave. Žaluzije delujejo z montažo oken in jih je mogoče namestiti pri skoraj vseh Internormovih vezanih oknih. Upravljanje poteka z dvosmernim upravljalnikom – skupaj lahko upravljate tudi več žaluzij.

I-tec senčenje – zdaj z avtomatično funkcijo

"Energijo, ki je potrebna pri oknu in se ob njem tudi porabi, lahko proizvede tudi okno samo" – to je osnovno načelo, ki ga Internorm odlično uresničuje z energijsko samostojnim I-tec senčenjem za sisteme vezanih oken. Energija za delovanje žaluzij se pridobiva neposredno ob oknu s fotovoltaičnim modulom, ki se nahaja v okrasni obrobi žaluzije in se shrani v akumulator. Ker ne potrebuje zunanjega električnega napajanja, je I‑tec senčenje posebej uporabno pri sanacijah.

 

 

 

INOVACIJE OKROG IN OKROG

Večina okenskih stekel je samo na redkih mestih povezana z okvirjem. Internorm je razvil tehnologijo FIX-O-ROUND za dosledno pritrditev stekel v celoten okvir, brez vmesnih prostorov in se uporablja serijsko.

Prednost je v spoju okenskega okvirja s steklom. Tako je bistveno izboljšana stabilnost, zvočna in toplotna izolacija, zaščita pred vlomi in funkcionalnost oken v njihovi celotni življenjski dobi.

 

 

 

SVEŽ ZRAK IN VARČEVANJE Z ENERGIJO

Bistveni prednosti neposredno v okno vgrajenega zračnika sta svež zrak in varčevanje z energijo. Notranje prostore boste z I-tec prezračevanjem prezračili v skladu s potrebami udobno in varčno.

Varčevanje z energijo

Nenadzorovano občasno prezračevanje ali trajno zračenje vodita v izgubo energije. Zračnik I-tec ima vgrajen toplotni izmenjevalnik z visokim izkoristkom. Dosežena 86-odstotna rekuperacija toplote izgubo energije zmanjša na minimum.

Dizajn

Zračnik I-tec je popolnoma vključen v nov home pure sistem oken KF 500. Na zunanji in notranji strani okna so vidne zgolj ozke prezračevalne rešetke. V nasprotju z običajnimi prezračevalnimi sistemi tukaj zunanja in notranja arhitektura ne bosta okrnjeni, prav tako pa ne bo prišlo do večje izgube energije, ki bi jo sicer povzročila občasno in trajno zračenje. Zračnik vgradimo v eni sami delovni fazi, ob montaži oken.

 

 

NEVIDNI SISTEM ZAKLEPANJA

Po iznajdbi vrtljivega in nagibnega okovja v začetku 70-ih let predstavlja inovativen način zaklepanja za sisteme z okovjem prvo resnično revolucijo. Pri Internormu obstaja že leta standard, da se ne uporabljajo od zunaj vidna nasadila in držimo se načela – opazna tehnika je prisotna samo, kjer je to nujno potrebno – to načelo smo prenesli tudi na okenski preklop.

I-tec zaklepanje trenutno uporabljamo pri oknih home pure tipa KF500 iz umetne mase ter iz umetne mase z aluminijasto oblogo in je v več pogledih revolucionaren: sistem I-tec zaklepanje nima vidnih zapornih delov na okvirju – namesto štrlečih zapornih zatičev prevzemajo varno zaklepanje vgrajeni zaklopi na krilu. Povezava zapornih preklopov ni vidna in je vgrajena v votle komore profila krila.

Prednosti na enem mestu:

Ø  Za 30 % manjša ozka širina okvirja in krila

Ø  RC2N po standardu brez omejitve funkcionalnosti

Ø  Odlična toplotna izolacija po standardu        Uw ≤ 0,69 W/m²K

 

 

 

Krmiljenje zgradb I‑tec "Smart Window"

 

Preprosto in udobno krmiljenje sistema inteligentnih zgradb z novo Internormovo aplikacijo za krmiljenje zgradb I-tec "Smart Window", ki vam prek tablice ali pametnega telefona omogoča udobno in pregledno uporabo okenskih komponent, na primer za I-tec zračenje, zaščito pred soncem ali odpiranje nadsvetlobe.

 

KF 410 OKNA IZ UMETNE MASE & OKNA IZ UMETNE MASE Z ALUMINIJASTO OBLOGO

Toplotna izolacija, serijsko s trojnim izolacijskim steklom in robnim spojem z visokoučinkovito toplotno izolacijo (Ug = 0,5 W/m²K) Uw = 0,72 W/m²K , zvočna izolacija do 46 dB (z ustrezno zasteklitvijo), trojni tesnilni sistem, popolnoma skrito okovje, tehnologija FIX-O-ROUND.

 

KF 500 OKNA IZ UMETNE MASE & OKNA IZ UMETNE MASE Z ALUMINIJASTO OBLOGO

Toplotna izolacija s serijsko trojnim izolacijskim steklom in robnim spojem z visokoučinkovito toplotno izolacijo (Ug = 0,5 W/m2K) Uw = 0,69 W/m2K, I-tec zaklepanje: v celoti v krilo vgrajen zaklep – brez vidnih zapiral v okenskem okviru, preprosto čiščenje, trojni tesnilni sistem, stilizirano krilo s profiliranim okvirjem – s prednostmi krila v izpopolnjeni stekleni optiki, tehnologija FIX-O-ROUND

 

NARAVNOST GENIALNO – DVIŽNO-DRSNA VRATA HS 330

Nova dvižno-drsna vrata iz lesa v kombinaciji z aluminijem omogočajo enkratne poglede na okolico. Ozka konstrukcija okvirja in krila z velikimi zasteklitvami zagotavljajo bogato svetlobo in brezmejna doživetja v vašem domu. Nova tehnologija pohodnega praga iz steklenih vlaken nudi v kombinaciji s serijsko trojno zasteklitvijo največjo toplotno zaščito - primerno tudi za pasivne hiše - ter visoko togost. Nizek prag preprečuje spotikanje in je idealen za gradnjo brez pregrad.

 

HS 330 DVIŽNO-DRSNA VRATA IZ LESA V KOMBINACIJI Z ALUMINIJEM

 

Toplotna izolacija Uw do 0,68 W/m²K, primerna za pasivne hiše, serijsko s trojnim izolacijskim steklom za najboljšo toplotno izolacijo, ESG steklo zagotavlja zaščito pred poškodbami v primeru loma stekla, moderen, oglat videz znotraj in zunaj, v celoti stekleni koti za moderno arhitekturo, veliki elementi – lahko dvigovanje in potiskanje krila do 400 kg teže, pohodni prag z visokoučinkovito termoizolacijo iz steklenih vlaken zagotavlja optimalno termoizolacijo in stabilnost, nizek talni prag – primeren za gradnjo brez pregrad, v predelu s fiksnim delom je prekrit z lesenim profilom, v okvir vgrajeno in skrito vodilo z vgrajenim blažilnikom naslona – za odličen videz enostavno premikanje in optimalno zaščito pred vlomom.

 

 

KS 430 DVIŽNO-DRSNA VARTA IZ UMETNE MASE OZ UMETNE MASE Z ALUMINIJASTO OBLOGO

Oglat notranji in zunanji dizajn novih dvižno-drsnih vrat KS 430 z ozkim drsnim okvirjem in s fiksnimi deli brez okvirja omogoča kar največji delež steklene površine. Vrata KS‑430 lahko vgradite na treh straneh, tako ostane pri stranskem delu vidno samo steklo. Vrata KS 430 s serijsko trojno zasteklitvijo in pohodnim pragom iz steklenih vlaken z visoko stopnjo toplotne izolacije omogočajo odlično toplotno izolacijo in energijsko učinkovitost. Z najboljšo vrednostjo toplotne prehodnosti 0,64 W/m2K je model primeren tudi za pasivne hiše. Pohodni prag je dobavljiv tudi v nižji izvedbi, ki je primerna za gradnjo brez pregrad.

 

HV 350 VEZANO OKNO IZ LESA S KRILOM IZ ALUMINIJA

S svojo štirikratno zasteklitvijo ponuja visoko toplotno izolacijo, standardno, z vrednostjo w 0,99 W/m2K, in najboljšo, z vrednostjo Uw 0,68 W/m2K ob ustrezni posebni zasteklitvi. Kot zaščito pred soncem lahko izberete žaluzije, plisirane zavesice ali Duette®. Kot vsi sistemi Internormovih vezanih oken so okna HV 350 dobavljiva z I‑tec senčenjem, ki ima energijsko samostojni motorni pogon.

 

Nakup oken in vrat je stvar zaupanja.

Pooblaščeni prodajalec zelo pome

Inovacije

 

 

VGRAJENO SENČENJE

Energijsko samostojne fotovoltaične žaluzije

Vse Internormove vezane okenske sisteme lahko opremite z motornimi žaluzijami brez zunanjega vira električne energije. Energija se pridobiva neposredno ob oknu s fotovoltaičnim modulom v okrasni obrobi žaluzij, pri čemer je električni motor oskrbovan samozadostno. Shranjena je v akumulatorju in je vedno na voljo. Trajno polnjenje akumulatorja je mogoče tudi pri razpršeni dnevni svetlobi.

Prednosti: ni dodatnih stroškov energije, izdatkov za inštalacijo, dolbenja, ker električna napeljava ni potrebna. Zaradi tega je takšna zaščita pred soncem najprimernejša tudi pri saniranju, ker na teh mestih večkrat ni električne napeljave. Žaluzije delujejo z montažo oken in jih je mogoče namestiti pri skoraj vseh Internormovih vezanih oknih. Upravljanje poteka z dvosmernim upravljalnikom – skupaj lahko upravljate tudi več žaluzij.

I-tec senčenje – zdaj z avtomatično funkcijo

"Energijo, ki je potrebna pri oknu in se ob njem tudi porabi, lahko proizvede tudi okno samo" – to je osnovno načelo, ki ga Internorm odlično uresničuje z energijsko samostojnim I-tec senčenjem za sisteme vezanih oken. Energija za delovanje žaluzij se pridobiva neposredno ob oknu s fotovoltaičnim modulom, ki se nahaja v okrasni obrobi žaluzije in se shrani v akumulator. Ker ne potrebuje zunanjega električnega napajanja, je I tec senčenje posebej uporabno pri sanacijah.

 

 

 

INOVACIJE OKROG IN OKROG

Večina okenskih stekel je samo na redkih mestih povezana z okvirjem. Internorm je razvil tehnologijo FIX-O-ROUND za dosledno pritrditev stekel v celoten okvir, brez vmesnih prostorov in se uporablja serijsko.

Prednost je v spoju okenskega okvirja s steklom. Tako je bistveno izboljšana stabilnost, zvočna in toplotna izolacija, zaščita pred vlomi in funkcionalnost oken v njihovi celotni življenjski dobi.

 

 

 

SVEŽ ZRAK IN VARČEVANJE Z ENERGIJO

Bistveni prednosti neposredno v okno vgrajenega zračnika sta svež zrak in varčevanje z energijo. Notranje prostore boste z I-tec prezračevanjem prezračili v skladu s potrebami udobno in varčno.

Varčevanje z energijo

Nenadzorovano občasno prezračevanje ali trajno zračenje vodita v izgubo energije. Zračnik I-tec ima vgrajen toplotni izmenjevalnik z visokim izkoristkom. Dosežena 86-odstotna rekuperacija toplote izgubo energije zmanjša na minimum.

Dizajn

Zračnik I-tec je popolnoma vključen v nov home pure sistem oken KF 500. Na zunanji in notranji strani okna so vidne zgolj ozke prezračevalne rešetke. V nasprotju z običajnimi prezračevalnimi sistemi tukaj zunanja in notranja arhitektura ne bosta okrnjeni, prav tako pa ne bo prišlo do večje izgube energije, ki bi jo sicer povzročila občasno in trajno zračenje. Zračnik vgradimo v eni sami delovni fazi, ob montaži oken.

 

 

NEVIDNI SISTEM ZAKLEPANJA

Po iznajdbi vrtljivega in nagibnega okovja v začetku 70-ih let predstavlja inovativen način zaklepanja za sisteme z okovjem prvo resnično revolucijo. Pri Internormu obstaja že leta standard, da se ne uporabljajo od zunaj vidna nasadila in držimo se načela – opazna tehnika je prisotna samo, kjer je to nujno potrebno – to načelo smo prenesli tudi na okenski preklop.

I-tec zaklepanje trenutno uporabljamo pri oknih home pure tipa KF500 iz umetne mase ter iz umetne mase z aluminijasto oblogo in je v več pogledih revolucionaren: sistem I-tec zaklepanje nima vidnih zapornih delov na okvirju – namesto štrlečih zapornih zatičev prevzemajo varno zaklepanje vgrajeni zaklopi na krilu. Povezava zapornih preklopov ni vidna in je vgrajena v votle komore profila krila.

Prednosti na enem mestu:

 Za 30 % manjša ozka širina okvirja in krila

 RC2N po standardu brez omejitve funkcionalnosti

 Odlična toplotna izolacija po standardu Uw ≤ 0,69 W/m²K

 

 

 

Krmiljenje zgradb I tec "Smart Window"

 

Preprosto in udobno krmiljenje sistema inteligentnih zgradb z novo Internormovo aplikacijo za krmiljenje zgradb I-tec "Smart Window", ki vam prek tablice ali pametnega telefona omogoča udobno in pregledno uporabo okenskih komponent, na primer za I-tec zračenje, zaščito pred soncem ali odpiranje nadsvetlobe.

 

KF 410 OKNA IZ UMETNE MASE & OKNA IZ UMETNE MASE Z ALUMINIJASTO OBLOGO

Toplotna izolacija, serijsko s trojnim izolacijskim steklom in robnim spojem z visokoučinkovito toplotno izolacijo (Ug = 0,5 W/m²K) Uw = 0,72 W/m²K , zvočna izolacija do 46 dB (z ustrezno zasteklitvijo), trojni tesnilni sistem, popolnoma skrito okovje, tehnologija FIX-O-ROUND.

 

KF 500 OKNA IZ UMETNE MASE & OKNA IZ UMETNE MASE Z ALUMINIJASTO OBLOGO

Toplotna izolacija s serijsko trojnim izolacijskim steklom in robnim spojem z visokoučinkovito toplotno izolacijo (Ug = 0,5 W/m2K) Uw = 0,69 W/m2K, I-tec zaklepanje: v celoti v krilo vgrajen zaklep – brez vidnih zapiral v okenskem okviru, preprosto čiščenje, trojni tesnilni sistem, stilizirano krilo s profiliranim okvirjem – s prednostmi krila v izpopolnjeni stekleni optiki, tehnologija FIX-O-ROUND

 

NARAVNOST GENIALNO – DVIŽNO-DRSNA VRATA HS 330

Nova dvižno-drsna vrata iz lesa v kombinaciji z aluminijem omogočajo enkratne poglede na okolico. Ozka konstrukcija okvirja in krila z velikimi zasteklitvami zagotavljajo bogato svetlobo in brezmejna doživetja v vašem domu. Nova tehnologija pohodnega praga iz steklenih vlaken nudi v kombinaciji s serijsko trojno zasteklitvijo največjo toplotno zaščito - primerno tudi za pasivne hiše - ter visoko togost. Nizek prag preprečuje spotikanje in je idealen za gradnjo brez pregrad.

 

HS 330 DVIŽNO-DRSNA VRATA IZ LESA V KOMBINACIJI Z ALUMINIJEM

 

Toplotna izolacija Uw do 0,68 W/m²K, primerna za pasivne hiše, serijsko s trojnim izolacijskim steklom za najboljšo toplotno izolacijo, ESG steklo zagotavlja zaščito pred poškodbami v primeru loma stekla, moderen, oglat videz znotraj in zunaj, v celoti stekleni koti za moderno arhitekturo, veliki elementi – lahko dvigovanje in potiskanje krila do 400 kg teže, pohodni prag z visokoučinkovito termoizolacijo iz steklenih vlaken zagotavlja optimalno termoizolacijo in stabilnost, nizek talni prag – primeren za gradnjo brez pregrad, v predelu s fiksnim delom je prekrit z lesenim profilom, v okvir vgrajeno in skrito vodilo z vgrajenim blažilnikom naslona – za odličen videz enostavno premikanje in optimalno zaščito pred vlomom.

 

 

KS 430 DVIŽNO-DRSNA VARTA IZ UMETNE MASE OZ UMETNE MASE Z ALUMINIJASTO OBLOGO

Oglat notranji in zunanji dizajn novih dvižno-drsnih vrat KS 430 z ozkim drsnim okvirjem in s fiksnimi deli brez okvirja omogoča kar največji delež steklene površine. Vrata KS 430 lahko vgradite na treh straneh, tako ostane pri stranskem delu vidno samo steklo. Vrata KS 430 s serijsko trojno zasteklitvijo in pohodnim pragom iz steklenih vlaken z visoko stopnjo toplotne izolacije omogočajo odlično toplotno izolacijo in energijsko učinkovitost. Z najboljšo vrednostjo toplotne prehodnosti 0,64 W/m2K je model primeren tudi za pasivne hiše. Pohodni prag je dobavljiv tudi v nižji izvedbi, ki je primerna za gradnjo brez pregrad.

 

HV 350 VEZANO OKNO IZ LESA S KRILOM IZ ALUMINIJA

S svojo štirikratno zasteklitvijo ponuja visoko toplotno izolacijo, standardno, z vrednostjo w 0,99 W/m2K, in najboljšo, z vrednostjo Uw 0,68 W/m2K ob ustrezni posebni zasteklitvi. Kot zaščito pred soncem lahko izberete žaluzije, plisirane zavesice ali Duette®. Kot vsi sistemi Internormovih vezanih oken so okna HV 350 dobavljiva z I tec senčenjem, ki ima energijsko samostojni motorni pogon.

 

Nakup oken in vrat je stvar zaupanja.

Pooblaščeni prodajalec zelo pomemben. Ustrezno vas spremlja, podpira - najlepše pa je, če vas celo navduši, pa ne samo s proizvodi, temveč predvsem s svojimi storitvami.

 

 

mben. Ustrezno vas spremlja, podpira - najlepše pa je, če vas celo navduši, pa ne samo s proizvodi, temveč predvsem s svojimi storitvami.