Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 20.04.2012 - Ob. 4279

Gradnja kanalizacije in obnova vodovoda v naselju Videm-Dol pri Ljubljani.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., VEROVŠKOVA ULICA 70, Kontakt: Služba za javna naročila, V roke: Uroš Pečaver, SI-1000 LJUBLJANA.
Tel. 01 474 08 48. Faks 01 474 08 11. E-pošta uros.pecaver@jhl.si.
Internetni naslov(-i): http://www.jh-lj.si/
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Druga oseba javnega prava.

Voda

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: da.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

Gradnja kanalizacije in obnova vodovoda v naselju Videm-Dol pri Ljubljani
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Gradnja.
Izvedba.
Glavna lokacija ali mesto gradnje: Videm Dol
Šifra NUTS: SI021.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Gradnja kanalizacije in obnova vodovoda v naselju Videm-Dol pri Ljubljani
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

45200000 (Dela na objektih ali delih objektov visoke in nizke gradnje)
45300000 (Inštalacijska dela pri gradnjah)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Ne.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:


II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije: http://www.jhl.si/holding/?m=55&k=161

ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva

4.1. Splošno

Ponudnik mora za zavarovanje izpolnitve svoje obveznosti do naročnika, naročniku predložiti bančne garancije oziroma ustrezna kavcijska zavarovanja. Finančna zavarovanja, morajo biti brezpogojna in plačljiva na prvi poziv in morajo biti izdana po vzorcih iz razpisne dokumentacije.

Uporabljena valuta je EUR. Bančne garancije, ki jih ponudnik ne predloži na priloženih vzorcih iz razpisne dokumentacije, po vsebini ne smejo bistveno odstopati od vzorca bančnih garancij iz razpisne dokumentacije in ne smejo vsebovati dodatnih pogojev za izplačilo, krajših rokov, kot jih je določil naročnik, nižjega zneska, kot ga je določil naročnik ali spremembe krajevne pristojnosti za reševanje sporov med upravičencem in banko.

4.2. Zavarovanje resnosti ponudbe

Ponudnik mora k ponudbi priložiti bančno garancijo za zavarovanje resnosti ponudbe v višini 80.000,00 EUR z dobo veljavnosti do dneva veljavnosti ponudbe. (priloga 9)

V kolikor izbrani ponudnik na naročnikov poziv ne bo sklenil pogodbe, izpolnil zahteve naročnika v zvezi s podizvajalci, kot to določa 74. člen ZJNVETPS ali priložil finančnega zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti, bo naročnik unovčil bančno garancijo za zavarovanje resnosti ponudbe, brez kakršnekoli obveznosti do ponudnika in Državni revizijski komisiji predlagal, da uvede postopek o prekršku iz 1. in 2. točke prvega odstavka 106.a člena ZJNVETPS.

4.3. Zavarovanje dobre izvedbe obveznosti

Izbrani izvajalec s katerim bo sklenjena pogodba bo moral, najkasneje deset (10) dni od sklenitve pogodbe, predložiti naročniku bančno garancijo za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti v višini 10 % skupne pogodbene vrednosti vključno z DDV, z dobo veljavnosti trideset (30) koledarskih dni po pogodbenem roku dokončanja del.

Predložitev zavarovanja dobre izvedbo pogodbenih obveznosti je pogoj za veljavnost pogodbe.

Vzorec finančnega zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti je priložen v prilogi 10 razpisne dokumentacije.

Pri ponudbi s podizvajalci garancijo predloži ponudnik kot glavni izvajalec.

4.4. Zavarovanje odprave okvar in napak v času garancijske dobe - za izvedena dela

Izbrani izvajalec s katerim bo sklenjena pogodba bo moral, najkasneje ob končni primopredaji, predložiti naročniku bančno garancijo za odpravo napak v garancijskem roku (za izvedena dela) v višini 5 % skupne pogodbene vrednosti vključno z DDV – z rokom veljavnosti, ki je pet (5) let in trideset (30) dni daljši kot je garancijski rok za izvedena dela.

V kolikor izvajalec ne bo predložil zavarovanj za odpravo napak v času garancijske dobe lahko naročnik unovči finančno zavarovanje za dobro izvedbe pogodbenih obveznosti, brez kakršnekoli obveznosti do ponudnika.

Vzorec finančnega zavarovanja za odpravo okvar in napak v času garancijske dobe-za izvedena dela, je priložen v prilogi 11/1 razpisne dokumentacije.

4.5. Zavarovanje odprave okvar in napak v času garancijske dobe – za solidnost objekta

Izbrani izvajalec s katerim bo sklenjena pogodba bo moral, najkasneje ob končni primopredaji, predložiti naročniku bianko menico z menično izjavo za odpravo napak v garancijskem roku (za solidnost objekta) v višini 5 % skupne pogodbene vrednosti vključno z DDV – z rokom veljavnosti, ki je deset (10) let in trideset (30) dni.

V kolikor izbrani ponudnik na naročnikov poziv ne bo priložil bianko menico z menično izjavo za odpravo napak v garancijskem roku, lahko naročnik unovči finančno zavarovanje za dobro izvedbe pogodbenih obveznosti, brez kakršnekoli obveznosti do ponudnika.

Vzorec menične izjave za odpravo napak v garancijskem roku-za solidnost objekta, je priložen v prilogi 11/2 razpisne dokumentacije.
III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:

Naročnik bo izvajalcu izvedbo del plačeval na naslednji način:
- mesečno v višini dejansko izvedenih del po knjigi obračunskih izmer, vendar največ do višine 80 % pogodbene vrednosti,
- po predaji projekta izvedenih del 10% pogodbene vrednosti in
- po uspešno opravljenem tehničnem pregledu 10% pogodbene obveznosti.

Rok plačila je 30 koledarskih dni od opravljene posamezne storitve. Storitev se šteje za opravljeno s pretekom zadnjega dne preteklega meseca, zajetega v situaciji.

Pogodbena dela se obračunavajo v tekočem mesecu za pretekli mesec na podlagi dejansko izvršenih količin iz knjige obračunskih izmer. Obračun del se izvede na podlagi začasnih situacij in končne situacije.

Izvajalec ločene situacije, za vsak komunalni vod posebej, dostavi naročniku do petega (5) koledarskega dne v tekočem mesecu za pretekli mesec, končno situacijo pa v osmih (8) koledarskih dneh po opravljenem tehničnem pregledu in odpravi morebitnih pomanjkljivosti.

Naročnik je dolžan plačati posamezno začasno situacijo v roku trideset (30) koledarskih dni od opravljene posamezne storitve. Storitev se šteje za opravljeno s pretekom zadnjega dne preteklega meseca, zajetega v situaciji. Naročnik je dolžan ugotoviti pravilno vrednost opravljenih del na osnovi začasno izstavljene situacije in njeno pravilnost potrditi v osmih (8) dneh od dneva uradno evidentiranega prejema situacije. V primeru, da izdana situacija ni pravilna, jo je naročnik v navedenem roku dolžan zavrniti z obrazložitvijo, izvajalec pa je dolžan izstaviti novo popravljeno situacijo v roku petih (5) dni od zavrnitve, v kateri bo izkazana pravilna vrednost opravljenih del. Končna situacija mora biti usklajena med izvajalcem in naročnikom. Za plačila s kompenzacijo se zamudne obresti ne obračunajo.

V primeru, da ponudnik nastopa skupaj z enim ali več podizvajalci, bo glavni izvajalec s podpisom pogodbe pooblastil naročnika, da na podlagi potrjenega računa neposredno plačuje vsem podizvajalcem, ki so navedeni v ponudbi. V tem primeru pa morajo podizvajalci predložiti soglasje, na podlagi katerega naročnik namesto glavnega izvajalca poravna podizvajalčevo terjatev do glavnega izvajalca. Neposredna plačila podizvajalcem so v skladu zakonom, na podlagi katerega se izvaja postopek javnega naročanja, obvezna.

Izvajalec mora za prijavljenega podizvajalca, ob vsaki situaciji/računu priložiti:
– situacijo/račun podizvajalca za izvedena dela, potrjeno s strani izvajalca, na podlagi katere naročnik izvede nakazilo za opravljena dela neposredno na račun podizvajalca ali
– podpisano izjavo podizvajalca, naslovljeno na naročnika, o tem, da je ta seznanjen s konkretno izstavljeno situacijo izvajalca oziroma, da pri delih, ki jih obravnava situacija, ni sodeloval kot podizvajalec, ter da podizvajalec iz te situacije izvajalca nima in ne bo imel do naročnika nobenih zahtevkov.

V primeru, če nobeden od dokumentov iz prejšnjega odstavka za prijavljenega podizvajalca ni predložen, naročnik do dostavitve vseh dokumentov zadrži plačilo celotne situacije/računa in s tem ne pride v zamudo pri plačilu.

Roki plačil glavnemu izvajalcu in njegovim podizvajalcem so enaki.
III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano


III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila

Ne.
III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: A: Ponudnik in njegov zakoniti zastopnik ne smeta biti pravnomočno obsojena zaradi kaznivih dejanj, ki so opredeljena v 1. in 2. odstavku 42. člena ZJN-2C.

B: Naročnik bo iz postopka oddaje javnega naročila izločil ponudnika, če je le-ta na dan, ko se izteče rok za oddajo ponudb, izločen iz postopkov oddaje javnih naročil zaradi uvrstitve v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77.a člena ZJN-2C oziroma 81.a člena ZJNVETPS-C, kot to določa 3. odstavek 42. člena ZJN-2C.

C: Naročnik bo iz postopka oddaje javnega naročila izločil ponudnika, če:
 je v stečajnem postopku,
 je bil njegov član poslovodstva ali nadzornega organa ali zastopnik, kot ga določa zakon, ki ureja finančno poslova¬nje, postopke zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, kadarkoli v dveh letih pred iztekom roka za oddajo ponudb v postopku javnega naročanja družbenik z lastniškim deležem večjim od 25 odstotkov ali delničar z lastniškim deležem večjim od 25 odstotkov ali član poslovodstva ali nadzornega organa ali zastopnik subjekta, nad katerim je bil začet stečajni posto¬pek ali postopek prisilne poravnave ali postopek prisilnega prenehanja,
 na dan ko se izteče rok za oddajo ponudb ima neplačane, zapadle obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri ima sedež, ali določbami države naročnika,
 na dan ko se izteče rok za oddajo ponudb ima neplačane, zapadle obveznosti v zvezi s plačili davkov v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri ima sedež, ali določbami države naročnika.

D: Naročnik bo iz postopka oddaje javnega naročila izločil ponudnika, če je bil podan predlog za začetek likvidacije ali stečajnega postopka ali za začetek postopka prisilne poravnave ali je v postopku prisilne poravnave ali v postopku prisilnega prenehanja ali kadar z njegovimi posli iz drugih razlogov upravlja sodišče ali je opustil poslovno dejavnost ali je v katerem koli podobnem položaju.

E: Naročnik bo iz postopka oddaje javnega naročila izločil ponudnika, če je bil s pravnomočno sodbo v katerikoli državi obsojen za prestopek v zvezi z njegovim poklicnim ravnanjem ali če je pri dajanju informacij, zahtevanih v skladu z določbami od 45. do 50. člena ZJNVETPS, v tem ali predhodnih postopkih oddaje javnega naročila, namerno podal zavajajoče razlage ali teh informacij ni zagotovil.

Vsi zgoraj navedeni pogoji veljajo tudi za posamezne člane skupine ponudnikov v okviru skupne ponudbe in za vse v ponudbi navedene podizvajalce.

Ponudnik ali skupina ponudnikov v okviru skupne ponudbe mora imeti veljavno registracijo za opravljanje dejavnosti v skladu s predpisi države članice, v kateri je registrirana dejavnost o vpisu v register poklicev ali trgovski register.

V kolikor je za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega naročila, potrebno posebno dovoljenje ali mora biti ponudnik član posebne organizacije, da lahko v državi, v kateri ima svoj sedež, opravlja storitev, mora predložiti dokazilo o tem dovoljenju ali članstvu.

Zgoraj navedeni pogoji veljajo tudi za posamezne člane skupine ponudnikov v okviru skupne ponudbe.
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
A: Ponudnik ali skupina ponudnikov v okviru skupne ponudbe (velja tudi za v ponudbi ponudnika navedene podizvajalce) mora imeti plačane vse zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.

Ponudnik ali skupina ponudnikov v okviru skupne ponudbe izkaže izpolnjevanje tega pogoja s podpisom »Izjave o izpolnjevanju pogojev ponudnika« (priloga 3/1 oziroma priloga 3/2 za podizvajalca).

B: Ponudnik v preteklih šestih (6) mesecih pred oddajo ponudbe ni smel imeti blokiranega poslovnega računa pri katerikoli banki, ki vodi ponudnikov transakcijski račun.

Ponudnik v preteklih šestih (6) mesecih pred oddajo ponudbe ni smel imeti dospelih neporavnanih obveznosti.

Ponudnik izkaže izpolnjevanje tega pogoja s podpisom »Izjave o izpolnjevanju pogojev ponudnika« (priloga 3/1) ter s priložitvijo:
 za pravne osebe (gospodarske družbe) S.BON – 1/P;
 za samostojne podjetnike BON 1/SP.

Ponudnikova bonitetna ocena največ 30 dni pred rokom za oddajo ponudb ne sme biti slabša kot SB5 po oceni, ki jo izda AJPES. V primeru skupnega nastopa (partnerske ponudbe) ali nastopa s podizvajalci pa morajo ostali partnerji v ponudbi oziroma podizvajalci navesti vrsto, vrednost ter odstotek del, ki jih bodo opravili. Vsak izmed sodelujočih v skupnem nastopu oziroma vsi podizvajalci, katerih odstotek del, ki jih bodo izvajali, glede na celoto, presega 25%, oziroma vsak, ki bo izvajal GOI dela ne glede na odstotek, mora imeti največ 30 dni pred rokom za oddajo ponudb bonitetno oceno, ki ni slabša kot SB5 po oceni, ki jo izda AJPES.

Ponudnik mora dokazilo (BON) pridobiti sam in ga priložiti k prilogi 3/1. Obrazec BON je lahko original ali fotokopija in ne sme biti starejši od 30 dni od dneva določenega za odpiranje ponudb. V primeru skupne ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev v skupni ponudbi.
III.2.3)  Tehnična sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
3.4.1. Tehnični in kadrovski pogoji

Ponudnik mora zagotoviti ustrezne tehnične zmogljivosti za kvalitetno izvedbo celotnega naročila v predvidenem roku, skladno z zahtevami iz razpisne dokumentacije, pravili stroke ter določili predpisov in standardov s področja predmeta naročila.

Predmet ponudbe mora izpolnjevati vse standarde, pogoje in zahteve naročnika, navedene v razpisni dokumentaciji.

Ponudnik se mora strinjati z vsemi pogoji, navedenimi v tehnični specifikaciji predmeta javnega naročila.

Ponudnik ali skupina ponudnikov v okviru skupne ponudbe mora razpolagati z ustreznimi kadri, ki so izkušeni, strokovno usposobljeni in sposobni izvesti predmet javnega naročila.

Ponudnik ali skupina ponudnikov v okviru skupne ponudbe izkaže izpolnjevanje tega pogoja s podpisom »Izjave o izpolnjevanju pogojev ponudnika«. (Priloga 3/1)

3.4.2. Referenčni pogoji

Ponudniki morajo v ponudbi izkazati, da so v treh letih pred oddajo ponudbe izvedli:
• izgradnjo vsaj dveh kanalizacijskih cevovodov skupne dolžini najmanj 3500 m (merjeno po glavnem vodu). Naročnik bo priznaval le reference, katerih predmet je izgradnja kanalizacijskih cevovodov premera 250 mm (DN250) ali več, od tega vsaj ena v skupni dolžini 1200 m;
• izgradnjo vsaj dveh vodovodnih cevovodov skupne dolžini najmanj 2500 m (merjeno po glavnem vodu). Naročnik bo priznaval le reference, katerih predmet je izgradnja vodovodnih cevovodov premera 200 mm (DN200) ali več v dolžini 1000m, preostalo pa v premeru 100mm (DN100) ali več, od tega vsaj ena v skupni dolžini 600 m.
Ponudnik mora v ponudbi ponuditi vsaj dve različni referenci za izgradnjo kanalizacijskih cevovodov in vsaj dve različni referenci za izgradnjo/obnovo vodovodnih cevovodov, ki jih mora potrditi investitor. Pod izvedbo projekta se šteje zaključena izgradnja s pridobljenim uporabnim dovoljenjem.

Ponudnik dokaže izpolnjevanje navedenega pogoja z izpolnitvijo in podpisom obrazca »Seznam referenc« (Priloga 6/1). Ponudnik je dolžan k Seznamu referenc priložiti dokazilo o navedenih referenčnih deli in sicer v obliki obrazca »Potrditev referenc s strani posameznih naročnikov« (Priloga 7/1) ter potrdilo o plačilu za posamezne referenčne objekte.

3.4.3. Kadrovski pogoji

Ponudnik mora razpolagati z ustreznimi kadri, ki so izkušeni, strokovno usposobljeni in sposobni izvesti predmet javnega naročila.

A: Ponudniki morajo v ponudbi izkazati za izgradnjo kanalizacije, da imajo na razpolago:
- vsaj enega delavca z višjo ali visoko izobrazbo, ki ima odločbo o vpisu v imenik pooblaščenih inženirjev pri IZS in odločbo o opravljenem strokovnem izpitu ter izpolnjuje pogoje za odgovornega vodjo del za zahtevne objekte kot jih določata ZGO-1B ter Uredba o vrstah objektov glede zahtevnosti in zanjo priložiti vsa potrebna dokazila o izpolnjevanju zahtevanih pogojev

B: Ponudniki morajo v ponudbi izkazati, da je oseba, ki ga bodo v prilogi 2 navedli kot odgovornega vodjo del, v zadnjih treh (3) letih pred oddajo ponudbe opravljal funkcijo odgovornega vodja del:
- pri gradnji kanalizacije vsaj pri enem objektu skupne dolžine 3000 m;
- pri gradnji vodovodnih cevovodov vsaj pri enem objektu skupne dolžine 2000 m.

Ponudnik dokazilo prilogi 6/2 priložiti fotokopijo odločbe o vpisu v imenik pooblaščenih inženirjev pri IZS in potrdilo o opravljenem strokovnem izpitu.

Ponudnik izkaže izpolnjevanje teh pogojev s podpisom »Izjave o izpolnjevanju pogojev ponudnika« (Priloga 4) izpolnitvijo priloge »Seznam referenčnih del odgovornega vodje del « (priloga 6/2) ter predložitvijo fotokopije odločbe o vpisu v imenik pooblaščenih inženirjev pri IZS, potrdila o opravljenem strokovnem izpitu in z dokazili o navedenih referenčnih deli in sicer v obliki obrazca »Potrditev referenc s strani posameznih naročnikov« (Priloga 7/2).
III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:



ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Najnižja cena.
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

ne
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 25.5.2012
Čas: 10:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:

SL
IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe

Trajanje v dnevih: 120 (od datuma, določenega za sprejemanje ponudb)
IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 25.5.2012
Čas: 11:00
Kraj: Javno odpiranje ponudb bo 25.05.2012 ob 11:00 uri v sejni sobi v pritličju, na sedežu Javnega Holdinga Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 LJUBLJANA, pri katerem lahko aktivno sodelujejo predstavniki ponudnikov, s pisnim pooblastilom za sodelovanje na odpiranju ponudb, ki bodo svoja pooblastila oddali pred odpiranjem.

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Ne.
V.2)  Dodatne informacije


  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

19.4.2012
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS