Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 08.05.2012 - Ob. 4777

JN 08/2012 – Hiša v parku.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

OBČINA DOBROVA-POLHOV GRADEC, STARA CESTA 13, Kontakt: Sandra Bizjan, SI-1356 DOBROVA.
Tel. 01/3601-811. Faks 01/3601-805. E-pošta info@dobrova-polhovgradec.si.
Internetni naslov(-i): http://www.dobrova-polhovgradec.si
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Regionalna ali lokalna agencija.

Javna uprava

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: ne.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

JN 08/2012 – Hiša v parku
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Gradnja.
Izvedba.
Glavna lokacija ali mesto gradnje: Hiša v parku, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec.
Šifra NUTS: SI0.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Predmet investicije je rekonstrukcija Hiše v parku na parcelni št. *7/1, k.o. Polhov Gradec, katere lastnik je Občina Dobrova-Polhov Gradec. Objekt se nahaja na območju enot kulturne dediščine Polhov Gradec, območje gradu Polhov Gradec vpisan pod EŠD 8767, 7879 in 16269, ki so z odlokom razglašene za kulturni spomenik državnega pomena (Odlok o razglasitvi gradu, vodnjaka in parka Polhov Gradec za kulturni spomenik državnega pomena ULRS 81/99, 66/01) in nakup opreme - pohištva.
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

45212300 (Gradbena dela na umetniških in kulturnih stavbah)
45400000 (Zaključna gradbena dela)
39151000 (Razno pohištvo)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Da.
Ponudbe je treba predložiti za: en sklop.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:

Trajanje v mesecih: 8 (od oddaje naročila)
II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije: http://www.dobrova-polhovgradec.si/

ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva

Za zavarovanje resnosti ponudbe mora ponudnik k ponudbi predložiti bianco menico z menično izjavo za zavarovanje resnosti ponudbe za sklop 1 in za sklop št. 2 v višini 2.000€
v skladu s priloženim obrazcem. Veljavnost garancije je najmanj do 31/07-2012.

Izbrani ponudnik za sklop št. 1 bo moral v desetih (10) dneh po podpisu pogodbe predložiti bančno garancijo za dobro izvedbo obveznosti iz pogodbe v višini 10% pogodbene vrednosti z DDV, ki bo veljala še najmanj šestdeset (60) dni po preteku predvidenega zaključka del, opredeljenega v pogodbi.

Izbrani ponudnik za sklop št. 2 bo moral ob podpisu pogodbe predložiti bianco menico z menično izjavo za zavarovanje dobre izvedbe pogodbenih obveznosti višini 10% pogodbene vrednosti z DDV, ki bo veljala še najmanj petinštirideset (45) dni po prenehanju veljavnosti garancije za opremo.

Natančni pogoji so opredeljeni v razpisni dokumentaciji.
III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:

Plačilni rok za sklop št. 1 je trideset (30) dni od dneva prejema računa, ki ga izstavi izvajalec/nosilec posla enkrat mesečno po potrditvi začasne situacije.
Obračun se bo vršil do višine 90 % pogodbene vrednosti po ugotovljenem nespornem delu potrjene situacije. 10 % pogodbene vrednosti bo naročnik plačal pri plačilu potrjene končne situacije.

Plačilni rok za sklop št.2 je trideset (30) dni od dneva prejema računa, ki ga izstavi izvajalec/nosilec posla po dokončnem prevzemu opreme.

V osnutku pogodbe je natančno opredeljen postopek obračuna in plačila.

Ponudnik predloži izjavo.

V osnutku pogodbe je natančno opredeljen postopek obračuna in plačila.
III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano

Pogodba.
III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila

Da.
Če obstajajo, opišite posebne pogoje:
Ponudnik za sklop št. 1 mora zagotoviti odgovornega vodjo del v skladu s 77. členom ZGO-1 ter zanj predložiti kopijo potrdila o vpisu in članstvu v IZS.
III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: Ponudnik mora biti registriran pri organu države v kateri ima sedež, kar potrdi z izjavo.
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
Ponudnik za sklop št. 1 mora izpolnjevati vse zahteve iz 1., 2., 3. in 4. odstavka 42. člena ZJN-2C, da ponudnik in njegov zakoniti zastopnik nista bila pravnomočno obsojena zaradi kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku (Ur.l.RS, št. 55/08, 66/08 in 39/09), in sicer:
(1)-hudodelsko združevanje,
-prejemanje podkupnine pri volitvah (velja za fizične osebe), nedovoljeno sprejemanje daril, nedovoljeno dajanje daril, jemanje podkupnine (fizične osebe), dajanje podkupnine, sprejemanje daril za nezakonito posredovanje in dajanje daril za nezakonito posredovanje,
-goljufija, poslovna goljufija, preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti in zatajitev finančnih obveznosti,
-pranje denarja.

(2)Ponudnik in njegov zakoniti zastopnik ne smeta biti pravnomočno obsojena zaradi goljufije zoper finančne interese Evropskih skupnosti v smislu 1. člena Konvencije o zaščiti finančnih interesov Evropskih skupnosti.

(3)Ponudnik na dan, ko se izteče rok za oddajo ponudb ne sme biti uvrščen v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77.a člena ZJN-2C.

(4)Ponudnik mora na dan, ko se izteče rok za oddajo ponudb izpolnjevati naslednje pogoje:
-ne sme biti v stečajnem postopku,
-ne sme biti član njegovega poslovodstva ali nadzornega organa ali zastopnik, kot ga določa zakon, ki ureja finančno poslovanje, postopke zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, kadarkoli v dveh letih pred iztekom roka za oddajo ponudb v postopku javnega naročanja družbenik z lastniškim deležem večjim od 25% ali delničar z lastniškim deležem večjim od 25%v ali član poslovodstva ali nadzornega organa ali zastopnik subjekta, nad katerim je bil začet stečajni postopek ali postopek prisilne poravnave ali postopek prisilnega prenehanja;
–na dan ko se izteče rok za oddajo ponudb ne sme imeti neplačanih, zapadlih obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri ima sedež, ali določbami države naročnika;
–na dan ko se izteče rok za oddajo ponudb ne sme imeti neplačanih, zapadlih obveznosti v zvezi s plačili davkov v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri ima sedež, ali določbami države naročnika.

Ponudnik predloži izjavo o izpolnjevanju vseh zahtev iz 1., 2., 3. in 4. odstavka 42. člena ZJN-2C za ponudnika s pooblastilom naročniku.

Ponudnikov zakoniti zastopnik mora izpolnjevati vse zahteve iz 1. in 2. odstavka 42. člena ZJN-2C, da kot zakoniti zastopnik ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku (Ur.l.RS, št. 55/08, 66/08 in 39/09) in sicer:
(1)-hudodelsko združevanje,
-prejemanje podkupnine pri volitvah (velja za fizične osebe), nedovoljeno sprejemanje daril, nedovoljeno dajanje daril, jemanje podkupnine (fizične osebe), dajanje podkupnine, sprejemanje daril za nezakonito posredovanje in dajanje daril za nezakonito posredovanje,
-goljufija, poslovna goljufija, preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti in zatajitev finančnih obveznosti,
-pranje denarja.

(2)Ponudnikov zakoniti zastopnik ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi goljufije zoper finančne interese Evropskih skupnosti v smislu 1. člena Konvencije o zaščiti finančnih interesov Evropskih skupnosti.

Ponudnik predloži izjavo zakonitega zastopnika o izpolnjevanju vseh zahtev iz 1. in 2 odstavka 42. člena ZJN-2C za ponudnikovega zakonitega zastopnika s pooblastilom naročniku.
Izjava ponudnika o izpolnjevanju obveznih pogojev glede poslovne in finančne sposobnosti, da:
 ni bil zoper ponudnika podan predlog za začetek likvidacije ali stečajnega postopka ali za začetek postopka prisilne poravnave ali je v postopku prisilne poravnave ali v postopku prisilnega prenehanja ali kadar z njegovimi posli iz drugih razlogov upravlja sodišče ali je opustil poslovno dejavnost ali je v katerem koli podobnem položaju,
 na dan oddaje ponudbe ni imel dospelih neporavnanih obveznosti,
 v zadnjih dvanajstih (12) mesecih z njim ni bilo prekinjeno pogodbeno razmerje zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti kot je predmet tega razpisa ter na katerikoli način dokazana huda strokovna napaka,
 nima blokiranega nobenega transakcijskega računa,
 da je njegova boniteta, razvidna iz predloženega BON obrazca enaka ali višja kot SB6 (od SB1 do SB6),
 je pravočasno poravnal svoje obveznosti do svojih dobaviteljev, podizvajalcev in kooperantov,
 ima poravnane vse obveznosti do svojih zaposlenih,
 je ponudnik – podjetje zanesljivo, sposobno upravljanja, ima izkušnje, ugled in zaposlene, ki so sposobni izvesti predmetno javno naročilo,
 ni storil velike strokovne napake iz področja predmeta javnega naročila, ki mu je dokazana s sredstvi, ki jih naročnik lahko utemelji.
Ponudnik predloži izjavo o izpolnjevanju obveznih pogojev glede finančne sposobnosti ter z obrazcem S.BON-1/P (gospodarska družba) ali S.BON 1/SP(samostojni podjetnik), ki ne sme biti starejše od trideset (30) dni pred rokom oddaje ponudb in podatke o solventnosti vseh bank, kjer ima odprte svoje poslovne račune, ali drugo enakovredno dokazilo, ki ne smejo biti starejši od trideset (30) dni pred rokom oddaje ponudb. V kolikor iz BON obrazca ni razvidna boniteta ponudnika, mora le-ta predložiti drug enakovreden dokument, iz katerega bo razvidna ponudnikova boniteta.
Vsi zgoraj navedeni pogoji morajo biti izpolnjeni na dan kot je datiran dokument oziroma izjava, s katero ponudniki izkazujejo izpolnjevanje predmetnih pogojev oziroma šteto od datuma dokazila/izjave.

Ponudnik za sklop št. 2 mora izpolnjevati vse zahteve iz 1., 2., 3. in 4. odstavka 42. člena ZJN-2C, da ponudnik in njegov zakoniti zastopnik nista bila pravnomočno obsojena zaradi kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku (Ur.l.RS, št. 55/08, 66/08 in 39/09) in sicer:
(1)-hudodelsko združevanje,
-prejemanje podkupnine pri volitvah (velja za fizične osebe), nedovoljeno sprejemanje daril, nedovoljeno dajanje daril, jemanje podkupnine (fizične osebe), dajanje podkupnine, sprejemanje daril za nezakonito posredovanje in dajanje daril za nezakonito posredovanje,
-goljufija, poslovna goljufija, preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti in zatajitev finančnih obveznosti,
-pranje denarja.

(2)Ponudnik in njegov zakoniti zastopnik ne smeta biti pravnomočno obsojena zaradi goljufije zoper finančne interese Evropskih skupnosti v smislu 1. člena Konvencije o zaščiti finančnih interesov Evropskih skupnosti.

(3)Ponudnik na dan, ko se izteče rok za oddajo ponudb ne sme biti uvrščen v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77.a člena ZJN-2C.

(4)Ponudnik mora na dan, ko se izteče rok za oddajo ponudb izpolnjevati naslednje pogoje:
-ne sme biti v stečajnem postopku,
-ne sme biti član njegovega poslovodstva ali nadzornega organa ali zastopnik, kot ga določa zakon, ki ureja finančno poslovanje, postopke zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, kadarkoli v dveh letih pred iztekom roka za oddajo ponudb v postopku javnega naročanja družbenik z lastniškim deležem večjim od 25% ali delničar z lastniškim deležem večjim od 25%v ali član poslovodstva ali nadzornega organa ali zastopnik subjekta, nad katerim je bil začet stečajni postopek ali postopek prisilne poravnave ali postopek prisilnega prenehanja;
–na dan ko se izteče rok za oddajo ponudb ne sme imeti neplačanih, zapadlih obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri ima sedež, ali določbami države naročnika;
–na dan ko se izteče rok za oddajo ponudb ne sme imeti neplačanih, zapadlih obveznosti v zvezi s plačili davkov v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri ima sedež, ali določbami države naročnika.

Ponudnik predloži izjavo o izpolnjevanju vseh zahtev iz 1., 2., 3. in 4. odstavka 42. člena ZJN-2C za ponudnika s pooblastilom naročniku oziroma dokazilo iz uradne evidence o izpolnjevanju zahtev iz 1. in 2. odstavka 42. člena ZJN-2C, če z le-tem razpolaga in ni starejše od 4 mesecev od dneva odpiranja ponudb.
Ponudnikov zakoniti zastopnik mora izpolnjevati vse zahteve iz 1. in 2. odstavka 42. člena ZJN-2C, da kot zakoniti zastopnik ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku (Ur.l.RS, št. 55/08, 66/08 in 39/09) in sicer:
(1)-hudodelsko združevanje,
-prejemanje podkupnine pri volitvah (velja za fizične osebe), nedovoljeno sprejemanje daril, nedovoljeno dajanje daril, jemanje podkupnine (fizične osebe), dajanje podkupnine, sprejemanje daril za nezakonito posredovanje in dajanje daril za nezakonito posredovanje,
-goljufija, poslovna goljufija, preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti in zatajitev finančnih obveznosti,
-pranje denarja.

(2)Ponudnikov zakoniti zastopnik ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi goljufije zoper finančne interese Evropskih skupnosti v smislu 1. člena Konvencije o zaščiti finančnih interesov Evropskih skupnosti.

Ponudnik predloži izjavo zakonitega zastopnika o izpolnjevanju vseh zahtev iz 1. in 2 odstavka 42. člena ZJN-2C za ponudnikovega zakonitega zastopnika s pooblastilom naročniku oziroma dokazilo iz uradne evidence o izpolnjevanju zahtev iz 1. in 2. odstavka 42. člena ZJN-2C, če z le-tem razpolaga in ni starejše od 4 mesecev od dneva odpiranja ponudb.
Izjava ponudnika o izpolnjevanju obveznih pogojev glede poslovne in finančne sposobnosti, da:
 ni bil zoper ponudnika podan predlog za začetek likvidacije ali stečajnega postopka ali za začetek postopka prisilne poravnave ali je v postopku prisilne poravnave ali v postopku prisilnega prenehanja ali kadar z njegovimi posli iz drugih razlogov upravlja sodišče ali je opustil poslovno dejavnost ali je v katerem koli podobnem položaju,
 v zadnjih šestih mesecih ni imel dospelih neporavnanih obveznosti,
 v zadnjih dvanajstih (12) mesecih z njim ni bilo prekinjeno pogodbeno razmerje zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti kot je predmet tega razpisa ter na katerikoli način dokazana huda strokovna napaka,
 nima blokiranega nobenega transakcijskega računa,
 je pravočasno poravnal svoje obveznosti do svojih dobaviteljev, podizvajalcev in kooperantov,
 ima poravnane vse obveznosti do svojih zaposlenih,
 je ponudnik – podjetje zanesljivo, sposobno upravljanja, ima izkušnje, ugled in zaposlene, ki so sposobni izvesti predmetno javno naročilo,
 ni storil velike strokovne napake iz področja predmeta javnega naročila, ki mu je dokazana s sredstvi, ki jih naročnik lahko utemelji.

Ponudnik predloži izjavo o izpolnjevanju obveznih pogojev glede finančne sposobnosti ter podatke o solventnosti vseh bank, kjer ima odprte svoje poslovne račune, ali drugo enakovredno dokazilo, ki ne smejo biti starejši od trideset (30) dni pred rokom oddaje ponudb.
Vsi zgoraj navedeni pogoji morajo biti izpolnjeni na dan kot je datiran dokument oziroma izjava, s katero ponudniki izkazujejo izpolnjevanje predmetnih pogojev oziroma šteto od datuma dokazila/izjave.
Dokumenti/izjave ne smejo biti starejše od trideset (30) dni pred rokom oddaje ponudb

Naročnik si pridržuje pravico, da pred oddajo naročila od najugodnejšega ponudnika zahteva poročilo pooblaščenega revizorja o pravočasno poravnanih obveznostih do svojih dobaviteljev, podizvajalcev in kooperantov.
III.2.3)  Tehnična sposobnost


III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:



ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Ekonomsko najugodnejša ponudba glede na spodaj navedena merila:
1. sklop št. 1: Ponujena cena. Pondeniranje: 750
2. Gradbeni proizvodi, ki temeljijo na obnovljivih surovinah. Pondeniranje: 250
3. sklop št. 2: Ponujena cena. Pondeniranje: 750
4. Utežni delež lesa. Pondeniranje: 250
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

ne
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 28.5.2012
Čas: 12:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:

SL
IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe

Do: 31.7.2012
IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 28.5.2012
Čas: 12:30
Kraj: Sedež naročnika.

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Da.
Če se, navedite sklic na projekt(-e) in/ali program(-e):
Ukrep 323, Programa razvoja podeželja evropskega sklada za regionalni razvoj.
V.2)  Dodatne informacije

Potnecialni ponudniki lahko naročnika preko Portala javnih naročil zaprosijo za dodatne informacije vendar najkasneje do 21/05-2012 do 12:00.
  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

7.5.2012
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS