Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 14.05.2013 - Ob. 5644

Javno naročilo za izbiro izvajalca inženirskih storitev po FIDIC, storitev gradbenega nadzora po Zakonu o graditvi objektov in storitev koordinatorja varnosti in zdravja pri delu v projektu »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop, nadgradnja vodovodnega sistema v občini Logatec«.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

OBČINA LOGATEC, Tržaška cesta 50A, Kontakt: obcina.logatec@logatec.si, V roke: Mateja Čuk, SI-1370 Logatec.
Tel. +386 17590600. Telefaks +386 17590620. E-pošta obcina.logatec@logatec.si.
Internetni naslovi: http://www.logatec.si
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Regionalni ali lokalni organ.

Javna uprava

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: ne.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

Javno naročilo za izbiro izvajalca inženirskih storitev po FIDIC, storitev gradbenega nadzora po Zakonu o graditvi objektov in storitev koordinatorja varnosti in zdravja pri delu v projektu »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop, nadgradnja vodovodnega sistema v občini Logatec««
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Storitve.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Javno naročilo zajema inženirske storitve po FIDIC (bela knjiga), storitve gradbenega nadzora po veljavnem Zakonu o graditvi objektov (ZGO) in storitev koordinatorja varnosti in zdravja pri delu v projektu gradnje vodovodnega sistema v sklopu projekta »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop, nadgradnja vodovodnega sistema v občini Logatec«. Gradbena dela v projektu »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop, nadgradnja vodovodnega sistema v občini Logatec« se bodo izvajala na podlagi ene gradbene pogodbe sklenjene po pravilih FIDIC (rdeča knjiga).
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

71520000 (Storitve gradbenega nadzora)
71318000 (Storitve inženirskega svetovanja)
71317210 (Storitve svetovanja na področju zdravja in varnosti)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Ne.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:

Trajanje v dnevih: 690 (od oddaje naročila)
II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije:
http://www.enarocanje.si/Dokumentacija/2013/5/9012-314038892471520/RD.zip

ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva


III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:


III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano

Skupina gospodarskih subjektov lahko odda skupno (partnersko) ponudbo. V takšnem primeru mora skupina v ponudbi predložiti pogodbo o skupni izvedbi predmeta javnega razpisa, v kateri mora biti opredeljen vodilni partner ter ostali partnerji. V pogodbi mora biti določeno, da proti naročniku za celotno obveznost in za vsak njen del odgovarjajo vsi partnerji solidarno. Pogodba mora biti podpisana s strani vseh partnerjev.
III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila

Ne.
III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: 1. Ponudnik in vsak njegov zakoniti zastopnik, v kolikor gre za pravno osebo, ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj, določenih v prvem odstavku 42. člena ZJN-2.
Dokazilo: V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja in predloži izpolnjen in podpisan obrazec »Pooblastilo za pridobitev potrdila iz kazenske evidence« za ponudnika in za vsakega zakonitega zastopnika.

2. Ponudnik je registriran za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega naročila.
Dokazilo: V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.

3. Ponudnik na dan, ko je bila oddana ponudba, v skladu s predpisi države, v kateri ima sedež, ali predpisi države naročnika, nima zapadlih, neplačanih obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost ali v zvezi s plačili davkov v vrednosti 50 eurov ali več.

Ponudnik hkrati izpolnjuje naslednje pogoje:
- ponudnik ni v postopku prisilne poravnave ali zoper njega ni bil podan predlog za začetek postopka prisilne poravnave o katerem sodišče še ni odločilo;
- ponudnik ni v stečajnem postopku ali zoper njega ni bil podan predlog za začetek stečajnega postopka o katerem sodišče še ni odločilo;
- ponudnik ni v postopku prisilnega prenehanja;
- zoper ponudnika ni bil podan predlog za začetek postopka prisilnega pre­nehanja, o katerem sodišče še ni odločilo;
- s ponudnikovimi posli iz drugih razlogov ne upravlja sodišče ali da ni opustil poslovne dejavnosti ali da ni v katerem koli podobnem položaju;
- ponudnik ni bil s pravnomočno sodbo v kateri koli državi obsojen za prestopek v zvezi z njegovim poklicnim ravnanjem;
- da ponudniku naročnik na kakršni koli upravičeni podlagi ne more dokazati velike strokovne napake ali hujše kršitve poklicnih pravil;
- da pri dajanju informacij, zahtevanih v skladu z določbami 41. do 49. člena ZJN-2, v tem ali predhodnih postopkih ponudnik ni namerno podal zavajajoče razlage ali teh informacij ni zagotovil.
Dokazilo: V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja in priloži izpolnjen obrazec VLOGA ZA PRIDOBITEV PODATKOV O IZPOLNJEVANJU KANDIDATA ALI PONUDNIKA V POSTOPKIH JAVNEGA NAROČANJA, V ZVEZI S PLAČILI DAVKOV OZIROMA
PRISPEVKOV ZA SOCIALNO VARNOST. V primeru ponudbe s podizvajalci, ponudnik priloži obrazec IZJAVA PODIZVAJALCA, podpisan in žigosan s strani vsakega imenovanega podizvajalca.

4. Ponudnik na dan roka za oddajo ponudb ni uvrščen v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77.a člena ZJN-2, 81.a člena ZJNVETPS oziroma 73. člena ZJNPOV.
Dokazilo: V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
5. Ponudnik v zadnjih 180 dneh pred izdajo dokazila ni imel blokiranih poslovnih računov.
Dokazilo: Ponudnik predloži ustrezen BON obrazec ali potrdila vseh bank, pri katerih ima odprt transakcijski račun. Potrdilo mora biti izdano ne več kot petnajst dni pred rokom za oddajo ponudb.

6. Ponudnik ima poravnane vse obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
Dokazilo: V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.

7. Ponudnikova bonitetna ocena, izdana pri AJPES, na dan izdaje dokazila dosega vsaj bonitetni razred SB6 ali boljše. V primeru, da kandidat ne more pridobiti bonitetne ocene s strani AJPES, izkaže za dan izdaje dokazila bonitetno oceno Baa2 agencije Moody‘s ali bonitetno oceno BBB agencije S&P ali bonitetno oceno BBB agencije Fitch ali drugo primerljivo oceno finančne institucije, ki uporablja metodologijo Basel II, pri čemer bo naročnik ponudniku kot ustrezno oceno priznal tisto oceno, ki sodi v zgornjih 60% ocen po lestvici, ki jo uporablja posamezna finančna institucija pri določanju bonitetnih ocen na podlagi navedene metodologije.
Dokazilo: Ponudniki v ponudbi predložijo bonitetno informacijo, skladno z zahtevo pogoja. Listina ne sme biti izdana več kot 30 dni pred rokom za oddajo ponudb.
III.2.3)  Tehnična sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
8. Ponudnik mora imeti zavarovano odgovornost za dejavnost, ki je predmet javnega naročila skladno s 33. členom ZGO-1.
Dokazilo: Ponudnik predloži fotokopijo veljavne zavarovalne police za predmet javnega naročila.

9. Ponudnik izkaže, da je v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb izvajal:
a) storitve gradbenega nadzora po pogodbenih določilih FIDIC nad projektom izgradnje vodovodnega omrežja v dolžini najmanj 2 km z minimalnim premerom DM150,
in
b) storitve gradbenega nadzora po pogodbenih določilih FIDIC nad projektom izgradnje vodohrana kapacitete najmanj 500 m3.
Dokazilo: Ponudnik navede referenčne posle v ustrezno mesto v obrazcu »PONUDBA«. Ponudnik mora predložiti s strani naročnikov posla podpisana referenčna potrdila.

10. Ponudnik imenuje odgovornega nadzornika, ki mora izpolnjevati naslednje zahteve:
- izpolnjuje pogoje veljavnega Zakona o graditvi objektov,
- je vpisan v imenik pri Inženirski zbornici Slovenije kot odgovorni nadzornik za zahtevne, manj zahtevne in enostavne objekte
in izpolnjuje referenčni pogoj:
- je kot odgovorni nadzornik v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb po pogodbenih določilih FIDIC sodeloval pri vsaj enem projektu izgradnje vodovodnega omrežja v dolžini najmanj 2 km z minimalnim premerom DM150 in pri vsaj enem projektu izgradnje vodohrana kapacitete najmanj 500 m3.
Dokazilo: Ponudnik navede imenovanega odgovornega nadzornika in pripadajoč referenčni posel, ter koordinatorja za varnost in zdravje pri delu, v zato predvideno mesto v obrazcu PONUDBA. Imenovana oseba ne more opravljati hkrati tudi funkcije odgovornega nadzornika posameznih del.

11. Ponudnik imenuje odgovornega nadzornika za področje strojnih instalacij, ki mora izpolnjevati naslednje zahteve:
- izpolnjuje pogoje veljavnega Zakona o graditvi objektov
- je vpisan v imenik pri Inženirski zbornici Slovenije kot odgovorni nadzornik za zahtevne, manj zahtevne in enostavne objekte
in izpolnjuje referenčni pogoj:
- je kot odgovorni nadzornik za področje strojnih instalacij v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb po pogodbenih določilih FIDIC sodeloval pri vsaj enem projektu izgradnje vodovodnega omrežja v dolžini najmanj 2 km z minimalnim premerom DM150 in pri vsaj enem projektu izgradnje vodohrana kapacitete najmanj 500 m3.
Dokazilo: Ponudnik navede imenovanega odgovornega nadzornika za področje strojnih instalacij in pripadajoč referenčni posel v obrazcu PONUDBA. Imenovana oseba ne more opravljati hkrati tudi funkcije odgovornega nadzornika ali drugega odgovornega nadzornika posameznih del.

12. Ponudnik imenuje odgovornega nadzornika za področje gradbeno obrtniških del, ki mora izpolnjevati naslednje zahteve:
- izpolnjuje pogoje veljavnega Zakona o graditvi objektov,
- je vpisan v imenik pri Inženirski zbornici Slovenije kot odgovorni nadzornik za zahtevne, manj zahtevne in enostavne objekte
in izpolnjuje referenčni pogoj:
- je kot odgovorni nadzornik za področje gradbeno obrtniških del v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb po pogodbenih določilih FIDIC sodeloval pri vsaj enem projektu izgradnje vodovodnega omrežja v dolžini najmanj 2 km z minimalnim premerom DM150 in pri vsaj enem projektu izgradnje vodohrana kapacitete najmanj 500 m3
Dokazilo: Ponudnik navede imenovanega odgovornega nadzornika za področje strojnih instalacij in pripadajoč referenčni posel v obrazcu PONUDBA. Imenovana oseba ne more opravljati hkrati tudi funkcije odgovornega nadzornika ali drugega odgovornega nadzornika posameznih del.

13. Ponudnik imenuje odgovornega nadzornika za področje elektro instalacij, ki mora izpolnjevati naslednje zahteve:
- izpolnjuje pogoje veljavnega Zakona o graditvi objektov
- je vpisan v imenik pri Inženirski zbornici Slovenije kot odgovorni nadzornik za zahtevne, manj zahtevne in enostavne objekte
in izpolnjuje referenčni pogoj:
- je kot odgovorni nadzornik za področje elektro instalacij v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb po pogodbenih določilih FIDIC sodeloval pri vsaj enem projektu izgradnje vodovodnega omrežja v dolžini najmanj 2 km z minimalnim premerom DM150 in pri vsaj enem projektu izgradnje vodohrana kapacitete najmanj 500 m3.
Dokazilo: Ponudnik navede imenovanega odgovornega nadzornika za področje strojnih instalacij in pripadajoč referenčni posel v obrazcu PONUDBA. Imenovana oseba ne more opravljati hkrati tudi funkcije odgovornega nadzornika ali drugega odgovornega nadzornika posameznih del.

14. Ponudnik imenuje koordinatorja za varnost in zdravje pri delu, ki izpolnjuje vse zakonske pogoje za opravljanje funkcije koordinatorja v fazi izvajanja.
Dokazilo: Ponudnik navede koordinatorja za varnost in zdravje pri delu, v zato predvideno mesto v obrazcu PONUDBA.
III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:

da.

ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Najnižja cena.
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

ne
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 29. 5. 2013
Čas: 9:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:

SL
IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe

Trajanje v dnevih: 120 (od datuma, določenega za prejem ponudb)
IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 29. 5. 2013
Čas: 10:00
Kraj: Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Da.
Če se, navedite sklic na projekt(-e) in/ali program(-e):
Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Varstvo okolja – področje voda; prednostna usmeritev: Oskrba s pitno vodo.
V.2)  Dodatne informacije


  ROK ZA PREJEM PONUDNIKOVIH VPRAŠANJ:

Datum: 22. 5. 2013
Čas: 12:00
  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

14. 5. 2013
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS