Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 11.07.2013 - Ob. 8665

Izdelava občinskega prostorskega načrta Mestne občine Velenje.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

MESTNA OBČINA VELENJE, Titov trg 1, Kontakt: marko.vucina@velenje.si, branka.gradisnik@velenje.si, V roke: Marko Vučina, Branka Gradišnik, SI-3320 Velenje.
Tel. +386 38961642. Telefaks +386 38961655. E-pošta javna-narocila@velenje.si.
Internetni naslovi: http://www.velenje.si
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Regionalni ali lokalni organ.

Javna uprava

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: ne.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

Izdelava občinskega prostorskega načrta Mestne občine Velenje
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Storitve.
Kategorija storitve: št. 12.
Šifra NUTS: SI014.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Predmet javnega naročila je izdelava občinskega prostorskega načrta (v nadaljevanju besedila: OPN) za območje Mestne občine Velenje. Izdelava občinskega prostorskega načrta je razdeljena v več faz, od katerih:
1. faza: vključuje sodelovanje in pripravo gradiva na organiziranih delavnicah, pregled že izdelanih gradiv in oblikovanje ciljev prostorskega razvoja Mestne občine Velenje ter izdelavo osnutka občinskega prostorskega načrta,
2. faza: vključuje pregled pobud za spremembo namenske rabe zemljišč. Izdelava Elaborata o poselitvi, urbanističnih načrtov in morebitnih potrebnih strokovnih podlag ter okoljskega poročila v postopku celovite presoje vplivov na okolje (v nadaljevanju: CPVO), ki bi jih zahtevali nosilci urejanja prostora (v nadaljevanju: NUP), niso predmet tega javnega razpisa.
3. faza: vključuje pripravo osnutka OPN in pripravo gradiva za posredovanje osnutka na ministrstvo pristojno za prostor in pridobivanje mnenj NUP k osnutku OPN
4. faza: vključuje analizo smernic NUP in njihovega vpliva na osnutek OPN
5. faza: vključuje usklajevanje osnutka OPN z NUP
6. faza: vključuje pripravo dopolnjenega osnutka OPN (na podlagi upoštevanja smernic ter njihovih dopolnitev na osnovi usklajevanj z NUP)
7. faza: vključuje pripravo gradiva za pridobitev sklepa ministrstva pristojnega za okolje o ustreznosti Okoljskega poročila (za morebiten postopek CPVO)
8. faza:vključuje pomoč pri pripravi javne razgrnitve dopolnjenega osnutka OPN in Okoljskega poročila (v primeru postopka CPVO), sodelovanje na javni razgrnitvi in javniobravnavi ter izvedba potrebnega dokumentiranja in obdelave podatkov, pripomb in mnenj pridobljenih v postopku javne razgrnitve in javne obravnave,
9. faza: vključuje pripravo predloga OPN in pripravo gradiva za posredovanje na ministrstvo pristojno za prostor
10. faza: vključuje pripravo gradiv za pridobivanje mnenj NUP k predlogu OPN in Okoljskemu poročilu
11. faza: vključuje pripravo usklajenega predloga OPN (upoštevanje mnenj NUP oz. njihovih dopolnitev na osnovi usklajevanj z NUP) in njegovo posredovanje na ministrstvo pristojno za prostor
12. faza: vključuje sodelovanje pri pripravi gradiva za sprejemanje OPN na seji občinskega sveta insodelovanje pri postopku sprejemanja.

OPN mora biti izdelan v skladu in po postopku, ki ga opredeljujejo veljavni zakonski in podzakonski predpisi, ki urejajo področje prostorskega načrtovanja, vsemi že sprejetimi občinskimi akti v zvezi s prostorskim načrtovanjem in zahtevami naročnika iz te razpisne dokumentacije. V kolikor se v postopku priprave, izdelave in sprejemanja OPN spremenijo zakonske podlage ali obseg, je potrebno te spremembe vključiti v samo izdelavo dokumenta, skladno z dogovorom med naročnikom in izvajalcem, saj je cilj naročnika pridobiti OPN.
Izbrani ponudnik bo moral sodelovati tudi v fazi priprave dokumentacije za posredovanje NUP, na organiziranih delavnicah, pri javni razgrnitvi, javni obravnavi, na sejah občinskih odborov in na sejah Občinskega sveta Mestne občine Velenje ter ostalih postopkovnih aktivnostih, kjer bo njegova strokovna pomoč potrebna.

Skrajni rok za izvedbo naročila je 20 mesecev od dneva podpisa pogodbe s strani obeh pogodbenih strank.
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

71400000 (Storitve urbanističnega planiranja in krajinske arhitekturne storitve)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Ne.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:

Trajanje v mesecih: 20 (od oddaje naročila)
II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije: http://www.velenje.si/priloznosti

ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva

Finančna zavarovanja:
• Zavarovanje za resnost ponudbe
Kot garancijo za resnost ponudbe mora ponudnik predložiti za zavarovanje resnosti ponudbe lastno (bianco) menico skupaj z menično izjavo s pooblastilom za izpolnitev in unovčenje menice v višini 2.000 EUR do 31.10.2013. Menica mora biti predložena v originalu.
Podrobna določila so podana v Prilogi št. 10 z naslovom: Finančna zavarovanja.

• Zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti
Izjava ponudnika, da bo v primeru sklenitve pogodbe med ponudnikom in naročnikom najkasneje ob sklenitvi pogodbe predložil dve bianco menici, z menično izjavo in pooblastilom za izpolnitev do višine 10 % pogodbene vrednosti brez DDV z dobo veljavnosti vsaj še 30 dni po poteku roka za dokončanje del.
Podrobna določila so podana v Prilogi št. 10 z naslovom: Finančna zavarovanja.
III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:

Naročnik bo račune plačeval 30. dan od datuma prejema pravilno izstavljenih računov. Pogoj za izplačilo končnega obračunskega računa je prevzem izdelanega OPN MOV, ki se ugotovi s prevzemnim zapisnikom. Ponudnik mora naročniku, po sprejemu OPN MOV na seji Občinskega sveta Mestne občine Velenje, v tridesetih (30) dneh dostaviti tri (3) izvode sprejetega OPN MOV v materialni obliki ter en (1) izvod sprejetega OPN MOV v digitalni obliki na zgoščenki, o čemer se sestavi prevzemni zapisnik.
III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano

Sporazum ali pogodba.
III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila

Ne.
III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: 1. Ponudnik ali njegovi zakoniti zastopniki niso bili pravnomočno obsojeni za kazniva dejanja iz prvega odstavka 42. člena ZJN – 2.

2. Ponudnik ni v postopku prisilne poravnave, stečajnem postopku ali likvidacije.

3. Ponudnik na dan, ko poteče rok za oddajo ponudb ni izločen iz postopkov oddaje javnih naročil zaradi uvrstitve v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77. a člena ZJN – 2.

4. Ponudnik mora imeti na dan, ko je oddana ponudba plačane vse zapadle obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost in v zvezi s plačili davkov v vrednosti 50 EUR ali več, v skladu z zakonskimi določbami države, kjer ima sedež, ali določbami države naročnika.

5. Ponudnik je pri pristojnem sodišču ali drugem organu registriran za dejavnost, ki je predmet naročila, v skladu s 43. členom ZJN – 2.

Opomba: Pogoje osnovne sposobnosti mora izpolnjevati tudi podizvajalec.
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
• Pisna izjava ponudnika, dana pod kazensko in materialno odgovornostjo, da ima ponudnik plačane vse zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
POGOJ: Ponudnik ima plačane vse zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
III.2.3)  Tehnična sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
- Terminski plan izvedbe.
Ponudnik mora za izdelavo občinskega prostorskega načrta MOV predložiti izdelan in podpisan terminski plan.
POGOJ: Občinski prostorski načrt MOV mora biti izdelan v roku 20 mesecev od dneva podpisa pogodbe s strani obeh pogodbenih strank.

- Reference
Ponudnik mora reference izkazovati s podpisanim in žigosanim obrazcem Reference – pogoj, vključno s potrdilom reference (lahko je fotokopija), izdanim s strani naročnika, ki potrjuje ponudnikovo kvaliteto in pravočasno izpolnitev pogodbenih obveznosti.
POGOJ: Ponudnik mora med referencami izkazovati najmanj 1 (en) OPN, ki ga je izdelal oz. ga izdeluje (prejete smernice za OPN) po Zakonu o prostorskem načrtovanju, za občino z vsaj 35 naselji (glede na RPE).

- Ključni kadri, ki bodo vodili izvedbo in imajo ustrezne kvalifikacije
• Izjava ponudnika o ključnih kadrih
• Izjava odgovornega pooblaščenega prostorskega načrtovalca.
POGOJ: Ponudnik mora razpolagati (na delovno-pravni ali obligacijsko-pravni osnovi) z najmanj eno osebo ustrezne izobrazbe, ki izpolnjuje zakonske pogoje za odgovornega pooblaščenega prostorskega načrtovalca, skladno s 130. členom Zakona o graditvi objektov (Ur. list RS, št. 102/2004-UPB1 14/2005 popr., 120/2006 - Odl.US, 61/2010-ZRud-1, 62/2010 popr. in 20/2011 - Odl.US).
III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:



ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Ekonomsko najugodnejša ponudba glede na spodaj navedena merila:
1. Cena. Pondeniranje: 60
2. Reference. Pondeniranje: 30
3. Poznavanje dejanskega stanja prostora. Pondeniranje: 10
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

ne
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 19. 8. 2013
Čas: 9:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:

SL
IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe

Do: 31. 10. 2013
IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 19. 8. 2013
Čas: 11:00
Kraj: Javno odpiranje ponudb bo v prostorih Mestne občine Velenje, Titov trg 1, Velenje, v sejni sobi št. 107.1 (1. nadstropje).

Predstavniki ponudnikov se izkažejo naročniku s pisnim pooblastilom za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ponudnikov ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Ne.
V.2)  Dodatne informacije


  ROK ZA PREJEM PONUDNIKOVIH VPRAŠANJ:

Datum: 5. 8. 2013
Čas: 10:00
  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

11. 7. 2013
OBJAVE, VEZANE NA TO OBJAVO
  • JN8724/2013, Storitve urbanističnega planiranja in krajinske arhitekturne storitve; datum objave: 12. 7. 2013
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS