Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 07.08.2013 - Ob. 9880

Izdelava projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD) za izgradnjo vzhodne tribune stadiona Portoval v Novem mestu, pri kateri se upoštevajo načela trajnostne gradnje.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

MESTNA OBČINA NOVO MESTO, Seidlova cesta 1, Kontakt: mestna.obcina@novomesto.si, SI-8000 Novo mesto.
Tel. +386 73939308. Telefaks +386 73939208. E-pošta maja.gorenc@novomesto.si.
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Regionalni ali lokalni organ.

Javna uprava

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: ne.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

Izdelava projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD) za izgradnjo vzhodne tribune stadiona Portoval v Novem mestu, pri kateri se upoštevajo načela trajnostne gradnje
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Storitve.
Glavni kraj izvedbe: Novo mesto
Šifra NUTS: SI017.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Predmet javnega naročila je izdelava projektne dokumentacije / projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD) za izgradnjo vzhodne tribune stadiona Portoval v Novem mestu in osvetlitev stadiona Portoval v Novem mestu, pri kateri se upoštevajo načela trajnostne gradnje, v skladu s Projektno nalogo za izdelavo projektne dokumentacije / projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo vzhodne tribune Portoval, št. 430-28/2013 z dne 5.8.2013.

Predmet naročila je tudi idejna zasnova, ki je osnova za pridobitev projektnih pogojev in osnova za potrditev s strani naročnika, ter vodenje projekta, ki ga izvaja odgovorni vodja projekta projektiranja PGD dokumentacije po Zakonu o graditvi objektov.
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

71320000 (Storitve gradbenega projektiranja)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Ne.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:

Trajanje v dnevih: 105 (od oddaje naročila)
II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije:
http://www.enarocanje.si/Dokumentacija/2013/8/11136-19803240783297497066/RAZPISN
A_DOKUMENTACIJA_-_PGD_VZH_TRIBUNA_PORTOVAL.zip


ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva

Naročnik zahteva naslednje zavarovanje za resnost ponudbe in zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti:

Zavarovanje za resnost ponudbe:
Naročnik za resnost ponudbe zahteva bianco podpisano in žigosano menico z menično izjavo v višini 5.000,00 EUR, s pooblastilom za izpolnitev in oznako »Brez protesta«, plačljivo na prvi poziv ter veljavno do vključno 120 dni po datumu za oddajo ponudbe, z možnostjo podaljšanja.

Menico z menično izjavo za resnost ponudbe naročnik unovči, če ponudnik:
• po odpiranju ponudb svojo ponudbo umakne ali spremeni,
• zavrne sklenitev pogodbe v skladu z določili navodil naročnika,
• po sklenitvi pogodbe v roku ne predloži ali zavrne predložitev zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti v skladu z zahtevami naročnika.

V kolikor naročnik v roku 120 dni po roku za oddajo ponudbe ne bo izdal odločitve o oddaji javnega naročila, bo pisno pozval ponudnike, da ustrezno podaljšajo veljavnost menice z menično izjavo za resnost ponudbe.

Zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti:
Izbrani ponudnik bo moral v roku 10 (desetih) dni od dneva podpisa pogodbe naročniku izročiti originalno bančno garancijo ali kavcijsko zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti v skladu z vzorcem iz razpisne dokumentacije, brezpogojno, nepreklicno in plačljivo na prvi poziv, v višini 10 % (deset odstotkov) od celotne pogodbene vrednosti z DDV, z veljavnostjo do vključno 30.1.2014.

Pogodba o izvedbi predmeta javnega naročila se sklepa pod odložnim pogojem, da postane veljavna šele s predložitvijo zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti.

Zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti naročnik unovči, če izbrani ponudnik svojih obveznosti do naročnika ne izpolni skladno z določili pogodbe, v dogovorjeni kvaliteti, obsegu in roku, v primeru, da izbrani ponudnik po svoji krivdi odstopi od pogodbe in v primeru, da naročnik po krivdi izbranega ponudnika odstopi od pogodbe ter v primeru, da bo dosežena najvišja predvidena pogodbena kazen iz 10. člena pogodbe.
III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:

Naročnik bo izbranemu ponudniku plačeval 30. dan od dneva uradno prejetega računa s priloženo specifikacijo, po pisni potrditvi posameznih faz s strani naročnika, in sicer:
- 20% od pogodbene vrednosti z DDV po oddaji IDZ,
- 70% od pogodbene vrednosti z DDV po oddaji PGD in
- 10 % od pogodbene vrednosti z DDV po pravnomočnosti gradbenega dovoljenja.

Plačila se bodo izvajala v skladu z zakonom, ki ureja izvrševanje proračuna Republike Slovenije in zakonom, ki ureja javne finance.
III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano

Ponudnik lahko odda samostojno ponudno, skupno ponudbo ali ponudbo s podizvajalci.

Samostojna ponudba:
Samostojna ponudba pomeni, da ponudnik predloži samostojno ponudbo, brez podizvajalcev in brez soponudnikov (partnerjev v skupini – skupna ponudba). V navedenem primeru mora biti ponudnik tehnično in kadrovsko v celoti sam sposoben izvesti naročilo.

Skupna ponudba:
Ponudbo lahko predloži tudi skupina ponudnikov – skupna ponudba. Ne glede na predložitev skupne ponudbe pa ponudniki odgovarjajo naročniku neomejeno solidarno. Pri skupni ponudbi se izpolnjevanje pogojev za osnovno sposobnost ponudnika, sposobnost ponudnika za opravljanje poklicne dejavnosti in ekonomsko-finančna sposobnost ponudnika ugotavlja za vsakega od ponudnikov posebej, medtem ko se ostali pogoji za priznanje sposobnosti ugotavljajo kumulativno, za vse ponudnike skupaj.

V primeru, da bo v predmetnem postopku javnega naročila izbrana skupna ponudba, bo moral ponudnik (skupina ponudnikov v skupni ponudbi) pred podpisom pogodbe naročniku izročiti pravni akt o skupni izvedbi naročila (pogodbo ali dogovor o poslovnem sodelovanju), v kolikor le-ta ne bo že priložen ponudbi.

Pravni akt o skupni izvedbi naročila bo moral (mora) vsebovati:
- navedbo vseh partnerjev v skupini (naziv in naslov partnerja, zakonitega zastopnika, matična številka, davčna številka, številka transakcijskega računa),
- pooblastilo vodilnemu partnerju v skupini,
- neomejeno solidarno odgovornost vseh partnerjev v skupini do naročnika,
- področje dela, ki ga bo prevzel in izvedel vsak partner v skupini in delež vsakega partnerja v skupini v % in vrednost del, ki jih prevzema vsak partner v skupni ponudbi,
- način plačila preko vodilnega partnerja v skupini,
- določbe v primeru izstopa kateregakoli od partnerjev v skupini,
- reševanje sporov med partnerji v skupini,
- druge morebitne pravice in obveznosti med partnerji v skupini,
- rok veljavnosti pravnega akta.

Pravni akt o skupni izvedbi naročila bo moral (mora) biti datiran, žigosan in podpisan s strani vseh partnerjev v skupini.

Ponudba s podizvajalci:
Za podizvajalca se šteje gospodarski subjekt, ki je pravna ali fizična oseba in za ponudnika, s katerim je naročnik po tem zakonu sklenil pogodbo o izvedbi javnega naročila, dobavlja blago ali izvaja storitev oziroma gradnjo, ki je neposredno povezana s predmetom javnega naročila.

Za podizvajalca se po zakonu ne šteje gospodarski subjekt, ki glede na razmerje z (izbranim) ponudnikom izpolnjuje kriterije za povezano družbo po zakonu, ki ureja gospodarske družbe. V tem primeru:
- se za potrebe neposrednih plačil za podizvajalca šteje subjekt, ki je pravna ali fizična oseba in za osebo, povezano z (izbranim) ponudnikom, dejansko dobavlja blago ali izvaja storitev oziroma gradnjo, ki je neposredno povezana s predmetom javnega naročila,
- mora izbrani ponudnik s podizvajalcem iz prejšnje alineje skleniti pogodbo, s katero uredi obveznosti in pravice povezane s predmetom javnega naročanja.

V kolikor ponudnik nastopa s podizvajalci, mora v ponudbi navesti, s katerimi podizvajalci bo sodeloval pri izvedbi naročila ter navesti podatke o delu naročila, ki ga bo izvedel podizvajalec – predmet, količina, vrednost ter kraj in rok izvedbe. V kolikor bo ponudnik navedel, da bo pri izvedbi naročila sodeloval s podizvajalci, bodo le-ti navedeni tudi v pogodbi in jih ponudnik brez soglasja naročnika ne bo smel zamenjati. V primeru, da naročnik da soglasje k zamenjavi podizvajalcev, bosta naročnik in ponudnik (izbrani izvajalec) sklenila aneks k pogodbi, sicer se šteje, da naročnik ni dal soglasja za zamenjavo v pogodbi navedenih podizvajalcev.

Ponudnik v razmerju do naročnika v celoti odgovarja za izvedbo prejetega naročila, ne glede na število podizvajalcev, ki bi jih navedel v svoji ponudbi. Podizvajalci lahko sodelujejo pri več ponudnikih hkrati. Ponudnik mora v ponudbi navesti v kolikšnem delu in katera dela bo z izvedbo javnega naročila oddal podizvajalcem.

Ponudnik mora imeti plačane vse zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.

V primeru, da ponudnik nastopa s podizvajalcem, se izpolnjevanje pogojev za osnovno sposobnost in sposobnost za opravljanje poklicne dejavnosti ugotavlja tudi za vsakega od podizvajalcev posebej.

V primeru, da bo v postopku predmetnega javnega naročila izbrana ponudba ponudnika, ki nastopa s podizvajalci, bo moral izbrani ponudnik ob sklenitvi pogodbe z naročnikom imeti sklenjene pogodbe s podizvajalci, ki jih je navedel v svoji ponudbi. Podizvajalec bo moral pred podpisom pogodbe med naročnikom in z izbranim ponudnikom naročniku posredovati kopijo pogodbe, ki jo bo sklenil z izbranim ponudnikom, pri katerem nastopa kot podizvajalec, v kolikor le-ta ne bo že priložena ponudbi po tem javnem razpisu.

Pogodba o skupnem sodelovanju s podizvajalcem pri izvedbi javnega naročila, s katero izbrani ponudnik in podizvajalec uredita obveznosti in pravice povezane z izvedbo predmetnega javnega naročila, bo morala (mora) vsebovati najmanj:
- podatke o ponudniku (naziv in naslov, matična številka, davčna številka, številka transakcijskega računa)
- podatke o podizvajalcu (naziv, polni naslov, matična številka, davčna številka in transakcijski račun),
- vrsto del, ki jih bo izvedel podizvajalec,
- predmet, količino, vrednost, kraj in rok izvedbe teh del.
Pogodba bo morala (mora) biti datirana, žigosana in podpisana s strani izbranega ponudnika in podizvajalca.

V prejšnjem odstavku navedene druga, tretja in četrta alineja so v skladu z ZJN-2D obvezna sestavina pogodbe o izvedbi javnega naročila, neposredna plačila podizvajalcem pa so v skladu z 71. členom ZJN-2D obvezna.
III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila

Da.
Če obstajajo, opišite posebne pogoje:
Ponudnik mora pri izvedbi predmeta javnega naročila upoštevati določbe Uredbe o zelenem javnem naročanju (Uradni list RS, št. 102/11, 18/12, 24/12, 64/12 in 2/13).
III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: Osnovna sposobnost:
1. pogoj
Ponudnik/partner v ponudbi/podizvajalec ali njegov zakoniti zastopnik (če gre za pravno osebo) ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj, kot jih določa prvi odstavek 42. člena ZJN-2 in so določena v Kazenskem zakoniku (Uradni list RS, št. 50/12-UPB; v nadaljevanju; KZ-1):
sprejemanje podkupnine pri volitvah (157. člen KZ-1), goljufija (211. člen KZ-1), protipravno omejevanje konkurence (225. člen KZ-1), povzročitev stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem (226. člen KZ-1), oškodovanje upnikov (227. člen KZ-1), poslovna goljufija (228. člen KZ-1), goljufija na škodo Evropske unije (229. člen KZ-1), preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti (230. člen KZ-1), preslepitev pri poslovanju z vrednostnimi papirji (231. člen KZ-1), preslepitev kupcev (232. člen KZ-1), neupravičena uporaba tuje oznake ali modela (233. člen KZ-1), neupravičena uporaba tujega izuma ali topografije (234. člen KZ-1), ponareditev ali uničenje poslovnih listin (235. člen KZ-1), izdaja in neupravičena pridobitev poslovne skrivnosti (236. člen KZ-1), zloraba informacijskega sistema (237. člen KZ-1), zloraba notranje informacije (238. člen KZ-1), zloraba trga finančnih instrumentov (239. člen KZ-1), zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti (240. člen KZ-1), nedovoljeno sprejemanje daril (241. člen KZ-1), nedovoljeno dajanje daril (242. člen KZ-1), ponarejanje denarja (243. člen KZ-1), ponarejanje in uporaba ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev (244. člen KZ-1), pranje denarja (245. člen KZ-1), zloraba negotovinskega plačilnega sredstva (246. člen KZ-1), uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva (247. člen KZ-1), izdelava, pridobitev in odtujitev pripomočkov za ponarejanje (248. člen KZ-1), davčna zatajitev (249. člen KZ-1), tihotapstvo (250. člen KZ-1), izdaja tajnih podatkov (260. člen KZ-1), jemanje podkupnine (261. člen KZ-1), dajanje podkupnine (262. člen KZ-1), sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje (263. člen KZ-1), dajanje daril za nezakonito posredovanje (264. člen KZ-1), hudodelsko združevanje (294. člen KZ-1).
Dokazilo: izjava o sposobnosti. (OBR-8)

2. pogoj
Ponudnik/partner v ponudbi/podizvajalec na dan, ko poteče rok za oddajo ponudb, ni izločen iz postopkov oddaje javnih naročil zaradi uvrstitve v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77.a člena ZJN-2D.
Dokazilo: izjava o sposobnosti. (OBR-8)

3. pogoj
Ponudnik/partner v ponudbi/podizvajalec nima na dan, ko je bila oddana ponudba, v skladu s predpisi države, v kateri ima sedež, ali predpisi države naročnika, zapadlih, neplačanih obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost ali v zvezi s plačili davkov v vrednosti 50 evrov ali več.
Dokazilo: izjava o sposobnosti. (OBR-8)

4. pogoj
Naročnik bo iz postopka javnega naročanja izločil ponudnika/partnerja v ponudbi /podizvajalca, če:
 je v postopku prisilne poravnave ali je bil zanj podan predlog za začetek postopka prisilne poravnave in sodišče o tem predlogu še ni odločilo,
 je v stečajnem postopku ali je bil zanj podan predlog za začetek stečajnega postopka in sodišče o tem predlogu še ni odločilo,
 je v postopku prisilnega prenehanja, je bil zanj podan predlog za začetek postopka prisilnega pre¬nehanja in sodišče o tem predlogu še ni odločilo, z njegovimi posli iz drugih razlogov upravlja sodišče ali je opustil poslovno dejavnost ali je v katerem koli podobnem položaju,
 je bil s pravnomočno sodbo v kateri koli državi obsojen za prestopek v zvezi z njegovim poklicnim ravnanjem,
 mu lahko naročnik na kakršni koli upravičeni podlagi dokaže veliko strokovno napako ali hujšo kršitev poklicnih pravil,
 je pri dajanju informacij, zahtevanih v skladu z do¬ločbami 41. do 49. člena ZJN-2, v tem ali predhodnih postopkih namerno podal zavajajoče razlage ali teh informacij ni zagotovil.
Dokazilo: izjava o sposobnosti. (OBR-8)

Opomba: Za navedbe, ki jih ni mogoče ali ji naročnik ni uspel preveriti v uradnih evidencah državnih organov ali organov lokalnih skupnosti, si naročnik pridržuje pravico, da od ponudnika zahteva dodatne informacije ali (stvarna) dokazila o izpolnjevanju pogojev.

5. pogoj
Za ponudnika/partnerja v ponudbi/podizvajalca v skladu z določili Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ne velja prepoved poslovanja z naročnikom.
Dokazilo: izjava o omejitvah poslovanja. (OBR-9)

6. pogoj
Ponudnik//partner/podizvajalec v ponudbi se zavezuje, da bo v primeru, če bo izbran kot najugodnejši ponudnik ali v času izvajanja javnega naročila, v osmih (8) dneh od prejema poziva naročnika, le temu posredoval podatke o:
 svojih ustanoviteljih, družbenikih, vključno s tihimi družbeniki, delničarjih, komanditistih ali drugih lastnikih in podatke o lastniških deležih navedenih oseb;
 gospodarskih subjektih, za katere se glede na določbe zakona, ki ureja gospodarske družbe, šteje, da so z njim povezane družbe.
Dokazilo: izjava o omejitvah poslovanja. (OBR-9)

7. pogoj
Ponudnik/partner v ponudbi/podizvajalec soglaša, da lahko naročnik za namene javnega razpisa pridobi podatke iz uradnih evidenc za osebe, ki so pooblaščene za zastopanje. Izjavo predložijo samo ponudniki, ki imajo sedež v Republiki Sloveniji.
Dokazilo: izjava za pridobitev osebnih podatkov iz uradnih evidenc. (OBR-10)

Poklicna sposobnost
8. pogoj
Ponudnik/partner v ponudbi/podizvajalec ima veljavno registracijo za opravljanje dejavnosti v skladu s predpisi države članice, v kateri je registrirana dejavnost o vpisu v register poklicev ali trgovski register.
Dokazilo: izjava o sposobnosti. (OBR-8)
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
Ekonomska in finančna sposobnost:
9. pogoj:
Ponudnik/partner v skupni ponudbi v zadnjih šestih mesecih pred izdajo bonitetne informacije ni imel blokiranih transakcijskih računov.
Dokazilo:
Potrdilo banke (ali obrazec BON-2), da ponudnik ni imel blokiranega poslovnega računa v zadnjih šestih mesecih. Potrdilo ali bon obrazec mora biti dano za vse poslovne račune in ne sme biti starejše od dneva objave obvestila o naročilu na Portalu javnih naročil. Dokazila se priložijo v originalu ali overjeni kopiji.

10. pogoj:
Ponudnik/partner v skupni ponudbi /podizvajalec mora nuditi trideset (30) dnevni plačilni rok, ki prične teči z dnem prejema pravilno izstavljenega računa in mora sprejemati plačilne pogoje, razvidne iz razpisne dokumentacije naročnika in pogodbe o izvedbi predmeta javnega naročila.
Dokazilo: izjava o plačilnih pogojih. (OBR-11)

11. pogoj:
Ponudnik/partner v skupni ponudbi mora imeti plačane vse nesporne zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
Dokazilo: izjava o sposobnosti. (OBR-8)

Opomba: Naročnik si pridržuje pravico, da pred oddajo naročila navedbe preveri ter zahteva poročilo pooblaščenega revizorja, potrdilo ponudnikove poslovne banke ali drugo enakovredno dokazilo, iz katerega je razvidno izpolnjevanje pogoja.
III.2.3)  Tehnična sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
Tehnična in kadrovska sposobnost:
12. pogoj:
Ponudnik mora zagotoviti ustrezne tehnične zmogljivosti (prostori, računalniška in vsa ostala oprema) za kvalitetno izvedbo celotnega naročila v predvidenem roku, skladno z zahtevami iz razpisne dokumentacije, pravili stroke ter določili predpisov in standardov s področja predmeta naročila.
Dokazilo: Izjava o zagotovljenih tehničnih zmogljivostih (OBR-12)

Opomba: Naročnik si pridržuje pravico, da pred oddajo naročila navedbe preveri ter zahteva dokazilo o lastništvu, pogodbo o najemu ali drugo ustrezno dokazilo o zagotovitvi tehničnih zmogljivosti.

13. pogoj:
 Ponudnik mora zagotoviti odgovornega vodjo projekta, ki izpolnjuje naslednje zahteve:
- ima najmanj univerzitetno izobrazbo,
- ima strokovni izpit za odgovornega projektanta s področja gradbene ali arhitekturne stroke,
- je vpisan v imenik pristojne poklicne zbornice v Republiki Sloveniji kot pooblaščeni inženir gradbene ali arhitekturne stroke - odgovorni projektant,
- je bil v zadnjih treh letih pred objavo tega naročila odgovorni vodja projekta pri najmanj dveh istovrstnih projektih, kot je predmet javnega naročila (izdelava PGD ali PZI), in sicer za novogradnjo ali rekonstrukcijo objekta: 1x športni objekt in 1x drugi objekt visoke gradnje, pri čemer je bila vrednost posameznega izvršenega posla enaka ali večja od 25.000,00 EUR brez DDV,
- imeti mora najmanj 5 let delovnih izkušenj s področja istovrstnih del,
- zaposlen za nedoločen čas v firmi ponudnika (navedeno ponudnik dokazuje z lastno izjavo pod kazensko in materialno odgovornostjo).
Dokazilo: Podatki o kadrovskih zmogljivostih (OBR-13) in Referenčno potrdilo odgovornega vodje projekta (OBR- 14).
Opomba: Naročnik si pridržuje pravico, da navedbe preveri ter zahteva izkaze o opravljenem strokovnem izpitu, vpisu v imenik poklicne zbornice, delovnih izkušnjah, zaposlitvi in dodatna dokazila o referenčnem poslu.

Iz navedb in opisa referenčnega posla, mora biti jasno razvidno, da gre za istovrsten posel. Kot istovrstni posel se šteje izdelava projektne dokumentacije (PGD ali PZI), in sicer za novogradnjo ali rekonstrukcijo objekta: 1x športni objekt in 1x drugi objekt visoke gradnje, pri čemer je bila vrednost posameznega izvršenega posla enaka ali večja od 25.000,00 EUR brez DDV.

 Poleg odgovornega vodje projekta mora ponudnik v delovni skupini za posamezna strokovna področja iz specifikacije naročila zagotoviti odgovorne projektante za izdelavo posameznih načrtov (arhitekture, krajinske arhitekture, gradbenih konstrukcij, strojnih instalacij in elektroinstalacij, tehnologije, opreme in zunanje ureditve), ki morajo izpolnjevati pogoje po ZGO-1.
Dokazilo: Podatki o kadrovskih zmogljivostih (OBR-13).

Opomba: Naročnik si pridržuje pravico, da navedbe preveri ter zahteva izkaze o ustrezni strokovni usposobljenosti, opravljenem strokovnem izpitu in vpisu v imenik poklicne zbornice.

Reference
14. pogoj:
Ponudnik je v zadnjih treh letih pred datumom za oddajo ponudb, uspešno izvedel najmanj dva istovrstna projekta, kot je predmet javnega naročila (izdelava PGD ali PZI), in sicer za novogradnjo ali rekonstrukcijo objekta: 1x športni objekt in 1x drugi objekt visoke gradnje, pri čemer je bila vrednost posameznega izvršenega posla enaka ali večja od 25.000,00 EUR brez DDV.
Dokazilo: Reference ponudnika - Seznam najpomembnejših storitev. (OBR-15)

Iz navedb in opisa referenčnega posla, mora biti jasno razvidno, da gre za istovrsten posel. Kot istovrstni posel se šteje izdelava projektne dokumentacije (PGD ali PZI), in sicer za novogradnjo ali rekonstrukcijo objekta: 1x športni objekt in 1x drugi objekt visoke gradnje, pri čemer je bila vrednost posameznega izvršenega posla enaka ali večja od 25.000,00 EUR brez DDV.

Naročnik bo upošteval samo pozitivna referenčna potrdila, ki bodo ponudbi priložena na predpisanem Obrazcu št. 16 – Referenčno potrdilo, ki bodo v celoti izpolnjena, vključno z vrednostjo, datumom in krajem opravljenih storitev (zaključenih pred rokom za oddajo ponudb) ter kratkim opisom izvedenih storitev in mnenjem naročnika referenčnega dela o izvedbi naročila. Referenčno potrdilo mora biti izpolnjeno in datirano, žigosano in podpisano s strani pooblaščene osebe referenčnega naročnika.

Opomba: Naročnik si pridržuje pravico, da pred oddajo naročila od ponudnika/partnerja v ponudbi zahteva dodatna dokazila (na primer: pogodbo z investitorjem ali delodajalcem, obračun, potrdilo o izplačilu…) o izvedbi navedenega referenčnega dela, oziroma navedbe preveri neposredno pri investitorju oz. delodajalcu.

V primeru skupne ponudbe lahko pogoj izpolnijo vsi partnerji v ponudbi skupaj. Pogoja ni mogoče izpolniti s podizvajalcem.
Dokazilo: Referenčno potrdilo. (OBR-16)

Temeljne okoljske zahteve v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju:
15. pogoj:
Ponudnik mora sestaviti projektno skupino tako, da se med drugim zagotovijo znanja na področju:
- učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije,
- učinkovite rabe vode,
- ravnanja z odpadki,
- zagotavljanja zdravih bivanjskih in delovnih razmer ter
- okoljskih lastnosti gradbenih materialov in izdelkov.

Ponudnik mora zagotoviti vsaj enega strokovnjaka v projektni skupini, ki je izdelal projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja ali projekt za izvedbo, ki presega minimalne zahteve, določene v:
- pravilniku, ki ureja učinkovito rabo energije v stavbah, in
- pravilniku, ki ureja prezračevanje in klimatizacijo stavb, in
- pravilniku, ki ureja zvočno zaščito stavb, in
- pravilniku, ki ureja varnost in zdravje delavcev na delovnih mestih, ali pravilniku, ki ureja tehnične pogoje za prostor in opremo vrtca, ali prostorskih tehničnih smernicah za zdravstvene objekte.
Dokazilo: Izjava ponudnika, da bo zagotovil, da se izpolnijo temeljne okoljske zahteve (OBR-17) in Referenčno potrdilo (OBR-19) ali drugo ustrezno dokazilo, da projektna skupina ponudnika izpolnjuje zahteve.

16. pogoj:
Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja mora v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju vključevati rešitve glede:
- učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije,
- učinkovite rabe vode,
- ravnanja z odpadki,
- zagotavljanja zdravih bivalnih in delovnih razmer ter
- rabe okolju prijaznih gradbenih materialov in izdelkov,
Dokazilo: Izjava ponudnika, da bo zagotovil, da se izpolnijo temeljne okoljske zahteve (OBR-17).

17. pogoj:
Ponudnik mora zagotoviti, da bo delež lesa ali lesnih tvoriv, vgrajenih v stavbo (brez notranje opreme, plošče pritlične etaže in pod njo ležečih konstrukcij), znašal vsaj 30 % prostornine vgrajenih materialov. Polovica obveznega deleža lesa ali lesnih tvoriv (15 % prostornine vgrajenih materialov) se lahko nadomesti z gradbenimi proizvodi, ki imajo znak za okolje tipa I ali znak za okolje tipa III.
Dokazilo: Izjava ponudnika, da bo zagotovil, da se izpolnijo temeljne okoljske zahteve (OBR-17).

18. pogoj:
Ponudnik mora imeti skladno s 33. členom ZGO-1 za ves čas trajanja pogodbe zavarovano odgovornost za škodo, ki bi utegnila nastati naročniku in tretjim osebam v zvezi z opravljanjem njegove dejavnosti v višini kritja zavarovalne vsote 42.000,00 EUR.
Dokazilo: Kopija veljavne zavarovalne police.
III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:

da.

ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Najnižja cena.
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

ne
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 28. 8. 2013
Čas: 10:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:

SL
IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe

Trajanje v dnevih: 120 (od datuma, določenega za prejem ponudb)
IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 28. 8. 2013
Čas: 12:00
Kraj: Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, II. nadstropje, velika sejna soba.

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Ne.
V.2)  Dodatne informacije


  ROK ZA PREJEM PONUDNIKOVIH VPRAŠANJ:

Datum: 22. 8. 2013
Čas: 10:00
  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

7. 8. 2013
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS