Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 13.08.2013 - Ob. 10211

Javno naročilo za izbiro izdelovalca strokovnih podlag (idejnega projekta - IDP) k Občinskemu podrobnemu prostorskemu načrtu za severno obvoznico Škofje Loke.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

OBČINA ŠKOFJA LOKA, Mestni trg 15, Kontakt: obcina@skofjaloka.si, V roke: ga. Kristina Onufrija, SI-4220 Škofja Loka.
Tel. +386 45112300. Telefaks +386 45112318. E-pošta obcina@skofjaloka.si.
Internetni naslovi: http://www.skofjaloka.si
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Regionalni ali lokalni organ.

Javna uprava

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: ne.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

Javno naročilo za izbiro izdelovalca strokovnih podlag (idejnega projekta - IDP) k Občinskemu podrobnemu prostorskemu načrtu za severno obvoznico Škofje Loke
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Storitve.
Kategorija storitve: št. 12.
Glavni kraj izvedbe: Občina Škofja Loka
Šifra NUTS: SI022.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Predmet javnega naročila je izbira izdelovalca strokovnih podlag (idejnega projekta - IDP) k Občinskemu podrobnemu prostorskemu načrtu za severno obvoznico Škofje Loke, katere skupna dolžina celotnega odseka glavne trase znaša cca. 2,5 km, in sicer od RC R2-403, odsek 1076 Češnjica-Škofja Loka, km 13.805 BCP (cesta v Selško dolino, obstoječe križišče Podlubnik II) do RC R1-210, odsek 1109 Kranj-Škofja Loka, km 7.4+60,00 BCP (cesta Škofja Loka - Kranj, obstoječe križišče “betonarna“).
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

71410000 (Storitve urbanističnega planiranja)
71420000 (Krajinske arhitekturne storitve)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Ne.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:

Trajanje v mesecih: 15 (od oddaje naročila)
II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije:
http://www.enarocanje.si/Dokumentacija/2013/8/9012-51805555692001714073/RD.zip

ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva

1. Ponudnik mora ponudbi priložiti podpisano bianco menico za resnost ponudbe z izpolnjenim in podpisanim pooblastilom za njeno izpolnitev v višini 10.000 EUR, z veljavnostjo 90 dni od roka za oddajo ponudb.
Original podpisana bianco menica za resnost ponudbe z izpolnjenim in podpisanim pooblastilom za njeno izpolnitev v zahtevani višini in z zahtevanim trajanjem veljavnosti. Naročnik bo kot nepopolno, brez možnosti dopolnitve ponudbe, zavrnil ponudbo pri kateri bo ponudnik predložil nepodpisano, preluknjajo, prečrtano ali drugače poškodovano bianco menico.
V primeru partnerske ponudbe je zahtevana ena bianco menica za resnost ponudbe, ne glede na število partnerjev.
III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:

Financiranje izdelovalca strokovnih podlag bo potekalo skladno s pogodbenimi določili in sicer:
Faktura za izdelavo IDP se lahko izda po pisni potrditvi posameznih faz s strani naročnika, na naslednji način:
- 1. faza: strokovne podlage: 30 % od pogodbene vrednosti,
- 2. faza: oddaja projekta v postopek recenzije: 30 % od pogodbene vrednosti,
- 3. faza: dopolnitev strokovnih podlag (idejnega projekta) po recenziji: 20% od pogodbene vrednosti,
- 4. faza: dopolnitev strokovnih podlag (idejnega projekta) po končani javni razgrnitvi: 20% od pogodbene vrednosti.

Če naročnik računa ne zavrne delno ali v celoti v roku 8 dni od prejema, je dolžan plačati račun 30. dan, šteto naslednji dan od uradnega prejema računa. Če je naročnikova zavrnitev delna, je nesporni del računa dolžan plačati v istem roku, izvajalcu pa je dolžan sporočiti morebitne nepravilnosti in pomanjkljivosti, katere mora izvajalec odpraviti v roku, ki ga sporazumno določita naročnik in izvajalec.
III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano

Skupina gospodarskih subjektov lahko odda skupno (partnersko) ponudbo. V takšnem primeru mora skupina v ponudbi predložiti pogodbo o skupni izvedbi predmeta javnega razpisa, v kateri mora biti opredeljen vodilni partner ter ostali partnerji. V pogodbi mora biti določeno, da proti naročniku za celotno obveznost in za vsak njen del odgovarjajo vsi partnerji solidarno. Pogodba mora biti podpisana s strani vseh partnerjev. V točki II. teh navodil je določeno, ali mora v primeru skupne ponudbe posamezen pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev ali pa morajo pogoj izpolnjevati vsi partnerji skupaj.
VODILNI PARTNER je gospodarski subjekt v partnerski ponudbi, ki bo v primeru pridobitve posla, od naročnika sprejemal vse obveznosti in navodila v imenu in za račun vseh partnerjev. Vodilni partner, tako kot ostali partnerji, odgovarja naročniku za izvedbo javnega naročila v celoti. Vodilni partner mora biti pooblaščen za sklenitev pogodbe v imenu in za račun vsakega od partnerjev v skupini izvajalcev.
PARTNERJI, ki niso hkrati vodilni partner, so gospodarski subjekti, ki v primeru pridobitve posla, obveznosti iz posla izvajajo posredno preko navodil vodilnega partnerja.
III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila


III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: 1. Ponudnik in vsak njegov zakoniti zastopnik, v kolikor gre za pravno osebo, ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj, določenih v prvem odstavku 42. člena ZJN-2.
Ponudnik s sedežem v Republiki Sloveniji in vsi njegovi zakoniti zastopniki za izpolnjevanje pogoja predložijo potrdilo iz kazenske evidence, ki izkazuje ažurno stanje.
V kolikor ponudnik in vsi njegovi zakoniti zastopniki ne predložijo potrdila iz kazenske evidence, morajo za izpolnjevanje pogoja:
-podpisati izjavo v obrazcu »Ponudba«
-predložiti izpolnjen in podpisan obrazec »Pooblastilo za pridobitev potrdila iz kazenske evidence« za ponudnika in za vsakega zakonitega zastopnika.
Ponudnik, ki nima sedeža v Republiki Sloveniji in vsi njegovi zakoniti zastopniki morajo za izpolnjevanje pogoja predložiti dokazilo, da niso storili dejanj iz prvega odstavka 42. člena ZJN-2. Če država, v kateri ima ponudnik svoj sedež ne izdaja takšnih dokumentov, bo naročnik namesto pisnega dokazila sprejel zapriseženo izjavo prič ali zapriseženo izjavo ponudnika. Ta izjava mora biti podana pred pravosodnim ali upravnim organom, notarjem ali pristojnim organom poklicnih ali gospodarskih subjektov v državi, v kateri ima ponudnik svoj sedež.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.

2. Ponudnik je registriran za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega naročila.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.

3. Na dan roka za oddajo ponudb:
-ponudnik ni v postopku prisilne poravnave ali zoper njega ni bil podan predlog za začetek postopka prisilne poravnave o katerem sodišče še ni odločilo;
-ponudnik ni v stečajnem postopku ali zoper njega ni bil podan predlog za začetek stečajnega postopka o katerem sodišče še ni odločilo;
-ponudnik ni v postopku prisilnega prenehanja;
-zoper ponudnika ni bil podan predlog za začetek postopka prisilnega prenehanja, o katerem sodišče še ni odločilo;
-s ponudnikovimi posli iz drugih razlogov ne upravlja sodišče ali da ni opustil poslovne dejavnosti ali ni v katerem koli podobnem položaju;
-ponudnik ni bil s pravnomočno sodbo v kateri koli državi obsojen za prestopek v zvezi z njegovim poklicnim ravnanjem;
-ponudniku naročnik na kakršni koli upravičeni podlagi ne more dokazati velike strokovne napake ali hujše kršitve poklicnih pravil;
pri dajanju informacij, zahtevanih v skladu z določbami 41. do 49. člena ZJN-2, v tem ali predhodnih postopkih ponudnik ni namerno podal zavajajoče razlage ali teh informacij ni zagotovil.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja. V primeru ponudbe s podizvajalci, ponudnik priloži obrazec IZJAVA PODIZVAJALCA, podpisana in žigosana s strani vsakega imenovanega podizvajalca.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev. V primeru, da ponudnik nastopa s podizvajalci, mora pogoj izpolnjevati tudi vsak imenovan podizvajalec.

4. Ponudnik na dan, ko je bila oddana ponudba, v skladu s predpisi države, v kateri ima sedež, ali predpisi države naročnika, nima zapadlih, neplačanih obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost ali v zvezi s plačili davkov v vrednosti 50 eurov ali več.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja in priloži izpolnjen obrazec VLOGA NAROČNIKA ZA PRIDOBITEV PODATKOV O IZPOLNJEVANJU DAVČNIH OBVEZNOSTI KANDIDATA ALI PONUDNIKA V POSTOPKU JAVNEGA NAROČANJA. V primeru ponudbe s podizvajalci, ponudnik priloži obrazec IZJAVA PODIZVAJALCA, podpisan in žigosan s strani vsakega imenovanega podizvajalca.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev. V primeru, da ponudnik nastopa s podizvajalci, mora pogoj izpolnjevati vsak imenovan podizvajalec.

5. Za ponudnika / partnerja v ponudbi / podizvajalca v skladu z določili Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ne velja prepoved poslovanja z naročnikom.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja. V primeru ponudbe s podizvajalci, ponudnik priloži obrazec IZJAVA PODIZVAJALCA, podpisana in žigosana s strani vsakega imenovanega podizvajalca.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev. V primeru, da ponudnik nastopa s podizvajalci, mora pogoj izpolnjevati tudi vsak imenovan podizvajalec.

6. Ponudniku ni bila izrečena stranska kazen na podlagi 15.a člena Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.

7. Ponudnik na dan, ko se izteče rok za oddajo ponudb, ne sme biti uvrščen v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77.a člena ZJN-2 oziroma 81.a člena ZJNVETPS.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
1. Ponudnik v zadnjih šestih mesecih pred izdajo dokazila ni imel blokiranih poslovnih računov.
Ponudnik predloži ustrezen BON obrazec ali potrdila vseh bank, pri katerih ima odprt transakcijski račun. Potrdilo mora biti izdano ne več kot petnajst dni pred rokom za oddajo ponudb.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.

2. Ponudnik ima poravnane vse zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
V predloženi ponudbeni dokumentaciji zadostuje, da ponudnik s podpisom izjave v obrazcu PONUDBA potrdi izpolnjevanje pogoja.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.

3. Ponudnik mora imeti zavarovano odgovornost za dejavnost, ki je predmet javnega naročila skladno s 33. členom ZGO-1.
Ponudnik predloži fotokopijo veljavne zavarovalne police za predmet javnega naročila.
V primeru partnerske ponudbe mora pogoj izpolnjevati vsak izmed partnerjev.
III.2.3)  Tehnična sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
1. Ponudnik izkaže, da je v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb izvedel najmanj dva istovrstna posla, katerih vrednost je bila najmanj enaka ponujeni vrednosti v tem postopku.
Opomba: Istovrsten posel pomeni izdelavo projektne dokumentacije za državne ceste (t.j. avtoceste, hitre ceste in regionalne ceste) na ravni idejnega projekta oziroma strokovnih podlag za OPPN ali DPN. Iz opisa predloženih referenc ponudnika mora biti razvidno, da gre za takšen posel.
Projektna dokumentacija za izvedbo različnih del povezanih z državno cesto, kot so na primer: avtobusna postajališča, parkirišča, odstavni, prehitevalni, zavijalni pasovi, pločniki, poti, priključki (npr. industrijskih con), predori in podobno, ne šteje za istovrstne posel.
Naročnik si pridržuje pravico, da navedbe preveri pri naročniku referenčnega posla ali da zahteva predložitev dodatnih dokazil o referenčnem poslu.
Ponudnik mora pogoj izpolniti z dvema referenčnima posloma, ki ju navede v ustrezno mesto v obrazcu »PONUDBA«. Ponudnik mora predložiti s strani naročnika posla podpisano referenčno potrdilo.
V primeru partnerske ponudbe lahko pogoj izpolni katerikoli izmed partnerjev. Kot datum izvedbe se šteje datum izstavitve računa oziroma končne situacije za izvedena dela.

2. Ponudnik imenuje odgovornega vodjo projekta, ki izpolnjuje naslednje zahteve:
-ima opravljen strokovni izpit za odgovornega projektanta s področja gradbene stroke,
-je vpisan v imenik pri pristojni poklicni zbornici v Republiki Sloveniji kot pooblaščeni inženir gradbene stroke – odgovorni projektant in
-je bil v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb odgovorni vodja projekta ali odgovorni projektant ceste pri najmanj enem istovrstnem poslu, katerega vrednost je bila najmanj enaka ponujeni vrednosti v tem postopku.
Opomba: Istovrstni posel pomeni izdelavo projektne dokumentacije za državne ceste (t.j. avtoceste, hitre ceste, glavne ceste in regionalne ceste) na ravni idejnega projekta oziroma strokovnih podlag za OPPN ali DPN. Iz opisa predloženih referenc odgovornega vodje projekta mora biti razvidno, da gre za takšen posel.
Projektna dokumentacija za izvedbo različnih del povezanih z državno cesto, kot so na primer: avtobusna postajališča, parkirišča, odstavni, prehitevalni, zavijalni pasovi, pločniki, poti, priključki (npr. industrijskih con), predori in podobno, ne šteje za istovrsten posel.
Naročnik si pridržuje pravico, da navedbe preveri ter zahteva izkaze o opravljenem strokovnem izpitu, vpisu v imenik pristojne poklicne zbornice v Republiki Sloveniji in dodatna dokazila o referenčnem poslu.
Ponudnik navede imenovanega odgovornega vodjo projekta v za to predvideno mesto v obrazcu PONUDBA, kjer navede tudi referenčni posel odgovornega vodje projekta. Ponudnik mora predložiti s strani naročnika referenčnega posla podpisano referenčno potrdilo.
V primeru partnerske ponudbe lahko pogoj izpolni katerikoli izmed partnerjev. Ponudnik lahko pogoj izpolni s podizvajalcem. V primeru, da imenovana oseba ni zaposlena pri vodilnem partnerju, katerem od ostalih partnerjev ali katerem od imenovanih podizvajalcev, mora ponudnik v ponudbi predložiti dokazilo o vzpostavljenem pravnem razmerju (npr. pogodbe).
Kot datum izvedbe se šteje datum izstavitve računa oziroma končne situacije za izvedena dela s strani naročnika referenčnega posla.

3. Poleg odgovornega vodje projekta mora ponudnik za posamezna strokovna področja iz Specifikacije, ki je sestavni del te razpisne dokumentacije, zagotoviti odgovorne projektante oz. odgovorne osebe za izvedbo, ki izpolnjujejo naslednje zahteve:
-najmanj visoka strokovna izobrazba s področja, ki ga prevzema v ponudbi, z najmanj 5 let delovnih izkušenj,
-predpisana strokovna usposobljenost (strokovni izpit in naziv odgovorni projektant ali temu ekvivalenten naziv) s področja, ki ga prevzema v ponudbi,
-vpis v imenik pristojne poklicne zbornice Republike Slovenije (ZAPS ali IZS),
-je v zadnjih petih letih pred rokom za oddajo ponudb sodeloval pri najmanj enem istovrstnem in vsaj toliko vrednem poslu, z enako funkcijo, kot jo prevzema v tem poslu.
Izjema je odgovorna oseba, imenovana za izdelavo 3D vizualizacije, ki mora izpolnjevati naslednje zahteve:
-je v zadnjih treh letih pred rokom za oddajo ponudb sodelovala pri najmanj enem istovrstnem poslu.
Imenovana projektna skupina mora skupaj z odgovornim vodjo projekta iz pogoja št. 13. teh Navodil, šteti najmanj 4 različne osebe, ki bodo pokrivala vsa področja iz Specifikacije, ki je del te razpisne dokumentacije.
Opomba: Istovrstni posel pomeni izdelavo projektne dokumentacije za državne ceste (t.j. avtoceste, hitre ceste, glavne ceste in regionalne ceste) na ravni idejnega projekta oziroma strokovnih podlag za OPPN ali DPN. Iz opisa predloženih referenc odgovornega vodje projekta mora biti razvidno, da gre za takšen posel.
Projektna dokumentacija za izvedbo različnih del povezanih z državno cesto, kot so na primer: avtobusna postajališča, parkirišča, odstavni, prehitevalni, zavijalni pasovi, pločniki, poti, priključki (npr. industrijskih con), predori in podobno, ne šteje za istovrsten posel.
Naročnik si pridržuje pravico, da navedbe preveri ter zahteva izkaze o opravljenem strokovnem izpitu, vpisu v imenik pristojne poklicne zbornice v Republiki Sloveniji in dodatna dokazila o referenčnem poslu. Naročnik si pridržuje pravico od ponudnika zahtevati, da imenovana odgovorna oseba za izdelavo 3D vizualizacije naročniku predstavi referenčni projekt.
Ponudnik navede vsakega posameznega imenovanega člana projektne skupine v za to predvideno mesto v obrazcu PONUDBA, kjer navede tudi število referenčnih poslov imenovanih odgovornih oseb, za katere tudi predložite referenčno potrdilo, na predvidenem obrazcu potrjeno s strani naročnika referenčnega posla.
V primeru partnerske ponudbe lahko pogoj izpolni katerikoli izmed partnerjev. Ponudnik lahko pogoj izpolni s podizvajalcem. V primeru, da imenovana oseba ni zaposlena pri vodilnem partnerju, katerem od ostalih partnerjev ali katerem od imenovanih podizvajalcev, mora ponudnik v ponudbi predložiti dokazilo o vzpostavljenem pravnem razmerju (npr. pogodbe).
Ponudnik v obrazec Specifikacija vnese ime in priimek člana projektne skupine, ki bo pokrival posamezno področje iz specifikacije. Vsak imenovani član projektne skupine lahko pokriva več področij. Projektna skupina mora šteti skupaj najmanj 4 člane.

4. Ponujeni roki izdelave so skladni s členom 4 Vzorca pogodbe.
Ponudnik potrdi izpolnjevanje pogoja s predložitvijo okvirnega terminskega plana, ki ga izdela na lastnem obrazcu in mora biti usklajen s členom 4 Vzorca pogodbe.
V primeru partnerske ponudbe pogoj izpolnjujejo vsi partnerji skupaj.
III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:

da.

ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Ekonomsko najugodnejša ponudba glede na spodaj navedena merila:
1. Skupna ponujena cena. Pondeniranje: 35
2. Dodatna usposobljenost članov projektne skupine. Pondeniranje: 15
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

ne
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 12. 9. 2013
Čas: 12:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:

SL
IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe


IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 12. 9. 2013
Čas: 12:30
Kraj: Občina Škofja Loka, Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Ne.
V.2)  Dodatne informacije


  ROK ZA PREJEM PONUDNIKOVIH VPRAŠANJ:

Datum: 6. 9. 2013
Čas: 14:00
  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

13. 8. 2013
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS