Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
eObjava - 07.03.2014 - Ob. 2751

GRADNJA VEČNAMENSKEGA OBJEKTA RETJE.

ODDELEK I: NAROČNIK
I.1)  Ime, naslovi in kontaktna(-e) točka(-e):

OBČINA LOŠKI POTOK, Hrib-Loški Potok 17, Kontakt: Sašo Debeljak, SI-1318 Loški Potok.
Tel. +386 18350100. Telefaks +386 18350102. E-pošta obcina@loski-potok.si.
Internetni naslovi: http://www.loski-potok.si
I.2)  Vrsta naročnika in glavna(-o) področja(-e) dejavnosti:

Regionalni ali lokalni organ.

Rekreacija, kultura in religija

Naročnik izvaja postopek v imenu drugih naročnikov: ne.

ODDELEK II: PREDMET NAROČILA
II.1)  Opis


II.1.1)  Naslov naročila, ki ga je določil naročnik:

GRADNJA VEČNAMENSKEGA OBJEKTA RETJE
II.1.2)  Vrsta naročila in mesto gradnje, kraj dobave ali izvedbe

Gradnje.
Izvedba.
Šifra NUTS: SI.
II.1.3)  Kratek opis naročila ali nabave:

Predmet javnega razpisa za oddajo javnega naročila po odprtem postopku »gradnje« je gradnja večnamenskega objekta Retje naročnika OBČINA LOŠKI POTOK, Hrib - Loški Potok 17, 1318 Loški Potok. Naročnik oddaja javno naročilo do izgradnje večnamenskega objekta oz. do 01. 05. 2015.
Javno naročilo ni razdeljeno v sklope. Ponudniki lahko oddajo ponudbo samo za celotno javno naročilo. Variantne ponudbe niso dopustne in jih naročnik v primeru prejema ne bo upošteval.
Ocenjena vrednost javnega naročila, za celotno izvedbo znaša skupaj 330.000,00 EUR brez davka na dodano vrednost. Ocenjena vrednost je bila ocenjena na podlagi povprečnih prodajnih cen v gradbeništvu na trgu v času priprave razpisne dokumentacije.
Naročnik bo med popolnimi in pravilnimi ponudbami, ob izpolnjevanju vseh pogojev in zahtev iz te razpisne dokumentacije, izbral ponudbo ponudnika ali skupine ponudnikov na podlagi merila »najnižja cena«, s katerim bo sklenil gradbeno pogodbo.
Predmet javnega naročila je Izgradnja večnamenskega objekta Retje v katerem bo večnamenska dvorana in gasilski dom. Novogradnja je obdelana v PGD projektu št. 13/11 iz OKTOBRA 2011, ki ga je izdelalo podjetje ARHIS d.o.o., Cesta 9. Avgusta 1, 1410 Zagorje ob Savi. Na parc. št. 133/2, 219/2, *330, 3792/15 vse k.o. Retje stoji več desetletij star in dotrajan gasilski dom, ki se bo porušil. Odstranitev obstoječega objekta je prikazana v sklopu zgoraj navedenega projekta in sicer pod številko R – 03/11 iz SEPTEMBRA 2011 , ki ga je prav tako izdelalo podjetje ARHIS d.o.o., Cesta 9. Avgusta 1, 1410 Zagorje ob Savi.
Nova večnamenska dvorana z novim gasilskim domom bo stala delno na mestu starega gasilskega doma in delno na sosednjih investitorjevih parcelah. Uvoz za potrebe večnamenske dvorane bo na mestu obstoječega dovoza, ki že služi za dostop do obstoječega večnamenskega objekta. Na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja št. 351-209/2011-4 iz dne 20.12.2011 je bil izdelan PZI projekt za VEČNAMENSKI OBJEKT RETJE ŠT. 03/11 iz MARCA 2013, ki ga je izdelalo podjetje ARHIS d.o.o., Cesta 9. Avgusta 1, 1410 Zagorje ob Savi

Zaradi specifike situacije starega objekta, lege sosednjih objektov in predvidenih dovozov naročnik priporoča ponudnikom, da si ob prisotnosti naročnika ogledajo lokacijo predvidenega objekta ter seznanijo z aktualno projektno dokumentacijo in samim terenom.

Od ponudnika se zahteva, da prične z deli najkasneje v roku 15 (petnajst) dni po sklenitvi pogodbe in da mora ponudbena dela v celoti zaključiti najkasneje do 01. 05. 2015 s predajo PID-ov ter sodelovanjem na tehničnem pregledu objekta. Ponudnik mora ponudbi priložiti terminski načrt dela za izvedbo vseh del.

Javno naročilo ni razdeljeno v sklope. Ponudniki lahko oddajo ponudbo samo za celotno javno naročilo. Variantne ponudbe niso dopustne in jih naročnik v primeru prejema ne bo upošteval.

V ponudbi je potrebno izpolniti popise del za vsa navedena dela. Ponudb po sistemu »na ključ« naročnik ne bo obravnaval in jih bo kot neprimerne zavrnil. Z najugodnejšim/i ponudnik-om/i bo sklenjena gradbena pogodba za gradnjo večnamenskega objekta.

Naročnik za resnost ponudbe zahteva bančno garancijo v višini 10.000 EUR veljavno do vključno 23. 06. 2014. Ponudnik mora predložiti izjavo banke, da bo v primeru izbire dane ponudbe izdala nepreklicno in brezpogojno garancijo za dobro izvedbo posla, plačljivo na prvi poziv, v višini 10 % skupne pogodbene vrednosti z DDV. Ponudnik mora priložiti izjavo banke ali zavarovalnice, da bo ponudniku v primeru izbora izdala brezpogojno (na prvi poziv plačljivo) in nepreklicno garancijo za odpravo napak v višini 10% vrednosti izvedenih del z DDV za obdobje 3 (treh) let po predvidenem zaključku tega javnega naročila. Rok trajanja garancije mora biti za 15 (petnajst) dni daljši od 3 (treh) let od predvidenega datuma zaključka del.

Naročnik zahteva fiksne cene za ves čas gradnje. Prav tako zahteva, da se v primeru dodatnih del upoštevajo ponujene cene po tem javnem naročilu kot tudi ponujen popust.
Ker naročnik želi poslovno sodelovati le z finančno in organizacijsko renomiranimi ponudniki se pri poslovnem pogoju zahteva boniteta ponudnika najmanj SB5. Ponudniki z slabšo boniteto bodo iz nadaljnje obravnave izločeni.
II.1.4)  Enotni besednjak javnih naročil (CPV):

45212000 (Gradbena dela na stavbah, ki so namenjene prostemu času, športu, kulturi, nastanitvi in prehrani)
II.1.5)  Razdelitev na sklope:

Ne.
II.1.6)  Variante so dopustne:

ne.
II.2)  Trajanje naročila ali rok za zaključek:

Začetek 15. 4. 2014, Zaključek 1. 5. 2015.
II.3)  Objava je hkrati razpisna dokumentacija:

Ne.
Internetni naslov dokumentacije:
http://www.enarocanje.si/Dokumentacija/2014/3/11404-42418981587121171390/Razpisn
a_dokumentacija_VECNAMENSKI_OBJEKT_RETJE.zip


ODDELEK III: PRAVNE, EKONOMSKE, FINANČNE IN TEHNIČNE INFORMACIJE
III.1)  Pogoji, ki se nanašajo na naročilo


III.1.1)  Obvezni depoziti in jamstva

Zavarovanje za resnost ponudbe:
Naročnik za resnost ponudbe zahteva bančno garancijo v višini 10.000 EUR veljavno do vključno 23. 06. 2014. Bančno garancijo za resnost ponudbe naročnik unovči, če ponudnik:
- če ponudnik umakne ali spremeni ponudbo v času njene veljavnosti, navedene v ponudbi,
- zavrne sklenitev pogodbe ali ne sklene pogodbe v skladu z določbami navodil ponudnika,
- ob sklenitvi pogodbe o izvajanju storitev ne predloži ali zavrne predložitev bančne garancije za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti v skladu z določbami navodil ponudnikom.
Zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti iz pogodbe o izvajanju storitev:
Ponudnik mora predložiti izjavo banke, da bo v primeru izbire dane ponudbe izdala nepreklicno in brezpogojno garancijo za dobro izvedbo posla, plačljivo na prvi poziv, v višini 10 % skupne pogodbene vrednosti z DDV. Bančna garancija za dobro izvedbo posla mora veljati še trideset (30) dni po preteku roka za dokončno izvedbo pogodbenih obveznosti. Če se med trajanjem izvedbe pogodbe spremenijo roki za izvedbo posla, vrsta storitve, kvaliteta in količina, se mora temu ustrezno spremeniti tudi garancija oziroma podaljšati njena veljavnost.

Naročnik bo unovčil bančno garancijo za dobro izvedbo posla, v primeru, da obveznosti po pogodbi ne bodo pravočasno in pravilno izpolnjene ter:
– v primeru izvajalčevega odstopa od pogodbe pred ali med izvedbo del po izvajalčevi krivdi,
– v primeru nekvalitetne izvedbe del po pogodbi,
– v primeru neplačila potrjenih obveznosti izvajalca do njegovih podizvajalcev (pri delih po gradbeni pogodbi), ki jih ti izkažejo z verodostojnimi knjigovodstvenimi in drugimi listinami,
– v primeru nepravočasnega oz. neažurnega izvajanja del v smislu gradbene pogodbe,
– za poravnavo stroškov in škode, ki bi nastala z nepravočasno izvedbo del,
– če ne dostavi podaljšanja veljavnosti garancije za dobro izvedbo del do roka, ki se opredeli v aneksu k pogodbi v primerih sporazumnega podaljšanja pogodbenega roka,
– če ne dostavi garancije banke ali zavarovalnice za odpravo napak v garancijskem roku v pogodbenem roku.

Izbrani ponudnik bo moral predložiti garancijo za dobro izvedbo posla najkasneje 10 koledarskih dni po podpisu pogodbe.

V primeru, da ponudnik naročniku v roku najkasneje 10 koledarskih dni po podpisu pogodbe ne izroči bančne garancije za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti se šteje, da pogodba ni sklenjena, naročnik pa bo uveljavil bančno garancijo za resnost ponudbe.

Zavarovanje za odpravo napak v garancijski dobi:
Ponudnik mora priložiti izjavo banke ali zavarovalnice, da bo ponudniku v primeru izbora izdala brezpogojno (na prvi poziv plačljivo) in nepreklicno garancijo za odpravo napak v višini 10% vrednosti izvedenih del z DDV za obdobje 3 (treh) let po predvidenem zaključku tega javnega naročila. Rok trajanja garancije mora biti za 15 (petnajst) dni daljši od 3 (treh) let od predvidenega datuma zaključka del.
Izvajalec del je dolžan najkasneje v roku 15 dni po izstavitvi končne situacije predložiti bančno garancijo za odpravo napak v garancijski dobi. Izročitev bančne garancije za odpravo napak v garancijskem roku je pogoj za uspešno primopredajo. V kolikor se garancijski rok podaljša, se mora hkrati podaljšati za enak čas tudi rok trajanja garancije.
Nepreklicna in brezpogojna garancija za odpravo napak v garancijskem roku mora biti izdana s strani banke, ki jo predhodno potrdi naročnik.
V primeru, da ponudnik naročniku v roku najkasneje 15 koledarskih po izdaji končne situacije ne izroči garancije za odpravo napak v garancijski dobi, bo naročnik unovčil bančno garancijo za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti.
III.1.2)  Glavni pogoji financiranja in plačilna ureditev ter/ali sklic na ustrezne določbe, ki to urejajo:


III.1.3)  Pravna oblika, ki jo mora prevzeti skupina gospodarskih subjektov, ki ji bo naročilo oddano


III.1.4)  Drugi posebni pogoji, ki veljajo za izvedbo naročila

Ne.
III.2)  Pogoji za sodelovanje


III.2.1)  Osebni status gospodarskih subjektov, vključno z zahtevami v zvezi z vpisom v register poklicev ali trgovski register

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev: Za priznanje sposobnosti ponudnika mora le-ta izpolnjevati pogoje po 42. do 45. členu in ne sme biti uvrščen v evidenco iz 77. a člena ZJN-2, kar ponudnik dokazuje z izjavo o sposobnosti, dano pod materialno in kazensko odgovornostjo, ki je sestavni del te razpisne dokumentacije.
Naročnik bo, v primeru dvoma v podano izjavo, sam pridobil potrdila o podatkih, ki se nanašajo na priznanje sposobnosti in se vodijo v uradnih evidencah državnih organov, organov lokalnih skupnosti ali nosilcih javnih pooblastil, oziroma bo pozval ponudnika, da v postavljenem roku izroči ustrezna potrdila, ki se nanašajo na podatke o priznanju sposobnosti in se ne vodijo v uradnih evidencah državnih organov, organov lokalnih skupnosti ali nosilcih javnih pooblastil.
Če pozvani ponudnik v postavljenem roku naročniku ne bo izročil zahtevanih potrdil, bo naročnik njegovo ponudbo izločil.
a. Osnovna sposobnost
konkurence (225. člen KZ-1), povzročitev stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem (226. člen KZ-1), oškodovanje upnikov (227. člen KZ-1), poslovna goljufija (228. člen KZ-1), goljufija na škodo Evropske unije (229. člen KZ-1), preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti (230. člen KZ-1), preslepitev pri poslovanju z vrednostnimi papirji (231. člen KZ-1), preslepitev kupcev (232. člen KZ-1), neupravičena uporaba tuje oznake ali modela (233. člen KZ-1), neupravičena uporaba tujega izuma ali topografije (234. člen KZ-1), ponareditev ali uničenje poslovnih listin (235. člen KZ-1), izdaja in neupravičena pridobitev poslovne skrivnosti (236. člen KZ-1), zloraba informacijskega sistema (237. člen KZ-1), zloraba notranje informacije (238. člen KZ-1), zloraba trga finančnih instrumentov (239. člen KZ-1), nedovoljeno sprejemanje daril (241. člen KZ-1), nedovoljeno dajanje daril (242. člen KZ-1), ponarejanje denarja (243. člen KZ-1), ponarejanje in uporaba ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev (244. člen KZ-1), pranje denarja (245. člen KZ-1), zloraba negotovinskega plačilnega sredstva (246. člen KZ-1), uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva (247. člen KZ-1), izdelava, pridobitev in odtujitev pripomočkov za ponarejanje (248. člen KZ-1), davčna zatajitev (249. člen KZ-1), izdaja tajnih podatkov (260. člen KZ-1), jemanje podkupnine (261. člen KZ-1), dajanje podkupnine (262. člen KZ-1), sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje (263. člen KZ-1), dajanje daril za nezakonito posredovanje (264. člen KZ-1) in hudodelsko združevanje (294. člen KZ-1).
/Ponudniki, ki nimajo sedeža v Republiki Sloveniji, morajo predložiti dokazila, da niso storili navedenih dejanj. Če država, v kateri ima ponudnik svoj sedež, ne izdaja takšnih dokumentov, lahko ponudnik da zapriseženo izjavo prič ali zapriseženo izjavo zakonitega zastopnika ponudnika./
- Ponudnik ni uvrščen v evidenco ponudnikov z negativnimi referencami iz 77. a člena ZJN-2 oziroma 81. a člena ZJNVETPS oz. 73. člena ZJNPOV.
- Ponudnik nima na dan, ko je bila oddana ponudba, v skladu s predpisi države, v kateri ima sedež, ali predpisi države naročnika zapadle, neplačane obveznosti v zvezi s plačili prispevkov za socialno varnost ali v zvezi s plačili davkov v vrednosti 50 evrov ali več.
- Ponudnik ni: - v postopku prisilne poravnave ali je bil zanj podan predlog za začetek postopka prisilne poravnave in sodišče o tem predlogu še ni odločilo; - v stečajnem postopku ali je bil zanj podan predlog za začetek stečajnega postopka in sodišče o tem predlogu še ni odločilo; - v postopku prisilnega prenehanja, je bil zanj podan predlog za začetek postopka prisilnega pre¬nehanja in sodišče o tem predlogu še ni odločilo, z njegovimi posli iz drugih razlogov upravlja sodišče ali je opustil poslovno dejavnost ali je v katerem koli podobnem položaju; - bil s pravnomočno sodbo v kateri koli državi obsojen za prestopek v zvezi z njegovim poklicnim ravnanjem; - pri dajanju informacij, zahtevanih v skladu z do¬ločbami 41. do 49. člena ZJN-2, v tem ali predhodnih postopkih namerno podal zavajajoče razlage ali teh informacij ni zagotovil; - naročnik ponudniku ne more na kakršni koli upravičeni podlagi dokazati veliko strokovno napako ali hujšo kršitev poklicnih pravil.

- Ponudnik izpolnjuje pogoje za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega naročila. V primeru, da ima ponudnik podizvajalce, morajo podizvajalci izpolnjevati pogoje za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega naročila. V primeru skupne ponudbe mora vsak partner v skupini izpolnjevati pogoje za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega naročila. /Ponudniki, ki nimajo sedeža v Republiki Sloveniji, morajo predložiti potrdilo. Če država, v kateri ima ponudnik svoj sedež, ne izdaja takšnih dokumentov, lahko da zapriseženo izjavo prič ali zapriseženo izjavo zakonitega zastopnika ponudnika./
DOKAZILO: Ponudnik (tudi za podizvajalce in soponudnike) ponudbi priloži izpolnjen, datiran, žigosan in podpisan Obrazec št. 4 – Izjava o sposobnosti.
Pojasnilo: Ponudnik mora Obrazec št. 4 – izpolniti. Izjava mora biti datirana, žigosana in podpisana s strani osebe, ki je podpisnik ponudbe. Ponudnik s svojim podpisom jamči za resničnost podatkov, navedenih v ponudbi. Obrazec se izpolni tudi za vsakega od podizvajalcev, s katerimi bo ponudnik sodeloval pri izvedbi naročila in za vsakega od partnerjev v skupini v primeru skupne ponudbe. Za podizvajalce se ne zahteva BON obrazcev. Zaradi večjega števila podizvajalcev in/ali partnerjev v skupini ponudnik lahko obrazec fotokopira.
Naročnik bo ponudbo ponudnika, za katerega bo ugotovil, da ponudnik kot pravna oseba ali njegov zakoniti zastopnik ne izpolnjujeta navedenih pogojev, izločil. Naročnik bo izločil tudi ponudbo ponudnika, pri katerem bi za kateregakoli od podizvajalcev, navedenih v ponudbi, ali za kateregakoli od partnerjev pri skupni ponudbi ugotovil, da ne izpolnjuje zgoraj navedenih pogojev.
III.2.2)  Poslovna in finančna sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
b. Poslovna in finančna sposobnost:
POGOJ:
Ponudnik je finančno in ekonomsko sposoben dobaviti vozilo, ki je predmet tega naročila. Noben od ponudnikovih transakcijskih računov v zadnjih šestih mesecih pred objavo javnega naročila ni bil blokiran in ponudnik v zadnjih šestih mesecih pred objavo javnega naročila ni imel neporavnanih obveznosti iz davčnega ali iz zakonskega naslova v višini 50 eur ali več, več kot tri dni. V primeru skupne ponudbe pogoj velja za vse partnerje v skupini.
DOKAZILO: Ponudniki predložijo: obrazec BON-2 (lahko tudi potrdilo poslovne banke ali bank pri katerih so odprti transakcijski računi), ki ne sme biti starejši od 30 dni pred dnevom objave javnega razpisa. Pravne osebe s sedežem v RS predložijo: obrazec S.BON-1 (ali S.BON 1/P), samostojni podjetniki s sedežem v RS predložijo: obrazec BON-1/SP. Obe dokazili se priloži v originalu ali kopiji. V primeru, da ponudnik ponudbi priloži potrdila poslovnih bank ali banke, mora ponudbi priložiti potrdila za vsak odprti transakcijski račun. V primeru, da ima ponudnik bonitetno oceno višjo kot 5 (nad SB5), mu naročnik ne bo potrdil poslovne in finančne sposobnosti.
Pojasnilo: Ponudbo ponudnika, ali v primeru skupne ponudbe pri kateremkoli partnerjev v skupini, za katerega bo naročnik ugotovil, da je imel v zadnjih šestih mesecih pred objavo javnega naročila katerega od odprtih transakcijskih računov blokiranega več kot tri dni ali je imel v zadnjih šestih mesecih pred objavo javnega naročila neporavnane obveznosti iz davčnega ali iz zakonskega naslova v višini 50 eur ali več, več kot tri dni, bo naročnik izločil.
POGOJ:
Ponudnik mora imeti plačane vse zapadle obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
DOKAZILO: Izpolnjen, datiran, žigosan in podpisan Obrazec št. 9 – Izjava o plačanih zapadlih obveznostih do podizvajalcev. Izjava je dana pod materialno in kazensko odgovornostjo. V primeru ponudbe, ki jo predloži več ponudnikov v skupini (skupna ponudba) mora priložiti ponudbi navedeno izjavo za vse partnerje v skupini.
Pojasnilo: Ponudnik Obrazec št. 9 izpolni. Obrazec mora biti datiran, žigosan in podpisan s strani osebe, ki je podpisnik ponudbe. S svojim podpisom ponudnik jamči za resničnost navedb na tem obrazcu. V primeru skupne ponudbe mora navedeno izjavo izpolniti vsak partner v skupini. Zaradi večjega števila partnerjev v skupini ponudnik obrazec lahko fotokopira.
Ponudbo ponudnika (ali skupno ponudbo) bo naročnik izločil v primeru, da bi ugotovil, da ponudnik (ali partnerji v skupini- soponudniki) nima plačanih vseh zapadlih obveznosti do podizvajalcev v predhodnih postopkih javnega naročanja.
III.2.3)  Tehnična sposobnost

Informacije in formalnosti, ki so potrebne za ocenjevanje izpolnjevanja zahtev:
c. Tehnična in kadrovska sposobnost

Izpolnjevanje tehničnih zahtev in pogojev ter kadrovske sposobnosti ponudnik dokazuje s predložitvijo izpolnjenih obrazcev, ki so sestavni del razpisne dokumentacije. Obrazci morajo biti izpolnjeni, datirani, žigosani in podpisani s strani odgovorne osebe ponudnika, ki je podpisnik ponudbe in je navedena v Obrazcu št. 1 – Ponudba. S svojim podpisom ponudnik v celoti jamči za resničnost vseh podatkov, navedenih v obrazcih.
Ponudnik mora zagotoviti naslednje ključne kadre, ki so redno (za določen ali nedoločen čas) zaposleni pri ponudniku ali pa imajo s ponudnikom sklenjeno pogodbo o delu za čas trajanja tega javnega naročila:

A. odgovornega vodjo del, ki izpolnjuje pogoje za imenovanje za odgovornega vodjo del po ZGO-1,
B. odgovornega vodjo posameznih del (delovodjo), ki ima opravljen delovodski izpit ali mojstrski izpit s področja izvajanja del pri gradnjah in ustrezno število let delovnih izkušenj pri gradnjah.

ter primerno število angažiranih delavcev, ki zagotavljajo izvedbo del v terminskem planu za to javno
naročilo.

DOKAZILA:
- Izpolnjen, datiran, žigosan in podpisan Obrazec št. 11 – Izjava o tehnični opremi, napravah in lokacijah,
- Izpolnjen, datiran, žigosan in podpisan Obrazec št. 12 – Seznam delavcev.
- Obrazcu št. 12 priloženo potrdilo delavcev o izpolnjevanju pogojev za odgovornega vodjo del po ZGO-1 ter za delovodjo (potrdila o opravljenem strokovnem izpitu za odgovornega vodjo del in delovodski ali mojstrski izpit s področja izvajanja del za delovodjo).
Najnižja(-e) raven(-ni) standardov, ki se lahko zahteva(-jo) (če je to primerno):
d. Reference
POGOJ: Ponudnik mora imeti najmanj:
• dve referenci, vsaka v vrednosti najmanj v višini te ponudbe, s področja predmeta tega javnega naročila – visoke gradnje v zadnjih petih letih pred objavo tega javnega naročila
in
• tri reference, vsaka v vrednosti najmanj v višini 70 % te ponudbe, s področja predmeta tega javnega naročila – visoke gradnje v zadnjih petih letih pred objavo tega javnega naročila
V primeru skupne ponudbe ali če ponudnik vključi podizvajalce, se referenčni projekti seštevajo.
DOKAZILO: Reference ponudnik dokazuje z izpolnjenim, datiranim, žigosanim in podpisanim Obrazcem št. 10 – Reference ponudnika ter Prilogo Obrazca št. 10 – Referenčno potrdilo, v katerega referenčni naročniki vpišejo naročnike referenčnih del, vrsto del, ki so bili predmet izvedbe gradbenih in čas sklenjene pogodbe za izvedbo gradbenih del ter vrednost pogodbe. Referenčno potrdilo mora biti podpisano in potrjeno s strani odgovorne osebe referenčnih naročnikov.
Naročnik bo priznal usposobljenost in sposobnost vsem ponudnikom, ki bodo izpolnili vse zahtevane pogoje iz te točke navodil in predložili ustrezna dokazila.
III.2.4)  Pridržana naročila

ne.
III.3.1)  Pravne osebe bi morale navesti imena in strokovno usposobljenost osebja, ki bo odgovorno za izvedbo storitve:



ODDELEK IV: MERILA
IV.1)  Merila za oddajo


IV.1.1)  Merila za oddajo

Najnižja cena.
IV.1.2)  Uporabljena bo elektronska dražba:

Ne.
IV.1.3)  Vzpostavljen bo dinamični nabavni sistem:

ne.
IV.1.4)  Naročnik bo sklenil okvirni sporazum:

ne.
IV.1.5)  Naročnik bo izvedel postopek v eni fazi

da.
IV.1.6)  a) Naročnik bo izvedel postopek v dveh fazah:

Ne.
IV.1.7)  Naročnik bo v postopek vključil pogajanja:

ne.
IV.2)  Rok za sprejemanje ponudb ali prijav za sodelovanje:

Datum: 24. 3. 2014
Čas: 13:00
IV.3.1)  Jeziki, v katerih morajo biti sestavljene ponudbe ali prijave za sodelovanje:


IV.3.2)  Minimalni časovni okvir, v katerem mora ponudnik zagotavljati veljavnost ponudbe

Do: 23. 6. 2014
IV.3.3)  Pogoji odpiranja ponudb:

Datum: 24. 3. 2014
Čas: 14:00

ODDELEK V: DOPOLNILNE INFORMACIJE
V.1)  Naročilo se nanaša na projekt in/ali program, ki se financira iz sredstev skupnosti

Da.
Če se, navedite sklic na projekt(-e) in/ali program(-e):
Del javnega naročila se financira iz nepovratnih sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP)
V.2)  Dodatne informacije

Del javnega naročila se financira iz nepovratnih sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) iz ukrepov 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 za obdobje 2011 - 2013, in ukrepa 322 - Obnova in razvoj vasi. Občina Loški Potok je na 8. javnem razpisu kandidirala s projektom »Večnamenski objekt v Retjah«. Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je z odločbo št. 33123-42/2013/5 z dne 23. 08. 2013 odobrila nepovratna sredstva za zgoraj navedeni projekt.
  ROK ZA PREJEM PONUDNIKOVIH VPRAŠANJ:

Datum: 18. 3. 2014
Čas: 13:00
  DATUM ODPOŠILJANJA TEGA OBVESTILA:

7. 3. 2014
ZJN-3 Predhodno informativno obvestilo
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi
ZJN-3 Obvestilo o javnem naročilu po postopku zbiranja ponudb - mala naročila
ZJN-3 Obvestilo o natečaju
Javna naročila po ZJNVETPS