Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.

Inovativna rešitev za sanacijo ravnih streh - Silikoni Ceresit Aquablock

Silikoni Ceresit Aquablock omogočajo enostavnejša in stroškovno bolj učinkovita popravila. Še posebej so se izkazali pri sanaciji hidroizolacije ravnih streh, načinu, ki ga je iznašel Koprčan Valentin Prelovec.

S problemom tesnjenja streh se srečujejo številni lastniki hiš in drugih objektov, pojav pa je še toliko bolj pogost pri ravnih strehah z minimalnim naklonom betonske plošče. Na takšnih strehah so se v zadnjih 30 letih pogosto uporabljali toplotno spojeni bitumenski trakovi, ki jih je bilo potrebno vsaj vsaki dve leti premazati s tekočim bitumenskim premazom. Brez vzdrževanja bitumenska kritina namreč postane toga, zaradi temperaturnih nihanj in vpliva UV žarkov pa začne postopoma pokati. Skozi razpoke nato začne pronicati voda in skozi strop sčasoma doseže tudi notranje prostore. Ko se to pripeti, se mnogi odločijo za celovito menjavo strehe, ki pa ima običajno za posledico visoke stroške in dolgotrajno obnovo. Sedaj enostavna, učinkovita in preverjena rešitev prihaja iz Henkla, ki na tržišču ponuja vodoneprepustne silikone Ceresit Aquablock.

Silikoni Ceresit Aquablock so primerni za različna popravila v hiši (manjše luknje, razpoke, stiki) in njeni okolici (strehe, terase, balkoni, žlebovi). Z lahkoto se jih nanese in uporablja na skoraj vseh splošnih gradbenih materialih, kot so bitumen, zidaki, strešna opeka, beton, les, steklo, polistiren, cink, aluminij in drugih. Navadno že en nanos zagotavlja neprepustnost, saj je Ceresit Aquablock po sušenju 100 % silikon, to pa omogoča inovativna formula na vodni osnovi. Posebnost tega silikona je tudi dejstvo, da je okolju popolnoma prijazen, njegova uporaba pa ne škodi zdravju. Ob tem izdelek odlikujejo številne druge prednosti, ki omogočajo brezskrbno in enostavno uporabo:

  • je brez topil
  • pripravljen za takojšnjo uporabo
  • UV- in vodoodporen
  • paropropusten

Izdelki so se še posebej izkazali pri sanaciji hidroizolacije ravnih streh – načinu, ki ga je iznašel koprski podjetnik Valentin Prelovec. Sam se je namreč srečal s problemom puščanja strehe na svojem poslovnem objektu, med zbiranjem informacij pa je naletel na Henklov proizvodni program Ceresit Aquablock, v katerem je našel okolju prijazne, vodoneprepustne silikone Aquablock. Tako je uspešno saniral streho svojega poslovnega objekta in s tem pritegnil ne le pozornost stroke, ampak tudi podjetja Henkel, ki mu je kot priznanje v zahvalo podelilo ekskluzivno pravico za spletno prodajo njihovih izdelkov za sanacijo streh. Tako je nekatere Henklove izdelke sedaj mogoče kupiti tudi preko njegove spletne strani www.zadom.si.

Silikoni Ceresit Aquablock tako preverjeno omogočajo enostavnejša in stroškovno bolj učinkovita popravila. Pri načinu uporabe, ki ga je ubral Koprčan Valentin Prelovec, je bil neposredni prihranek pri stroških sanacije po njegovi oceni okoli 25 odstoten. Ob tem mu na deponijo ni bilo potrebno odvažati odpadnega izolacijskega materiala, zato je v njegovem primeru bilo okolju prihranjeno breme okoli 70 kubičnih metrov odpadnega stiropora (pri debelini izolacije 10 centimetrov). Tudi zato je ta inovacija ena od spodbudnih možnosti in načinov, kako se lotiti sanacije, brez odvečnih ekoloških obremenitev.

Silikoni Ceresit Aquablock so na voljo v manjših pakiranjih in so tako namenjeni za manjša dela oziroma popravila. Obstajajo pa tudi večja pakiranja, ki so na voljo za večje objekte oziroma projektne posle. Njegova uporaba je enostavna (nanos z valjčkom, čopičem ali brizgalno pištolo), prav tako čiščenje pripomočkov in orodja, saj ostanke svežega silikona takoj po končanem delu preprosto očistimo pod tekočo vodo.

Več o silikonih Ceresit Aquablock in ostalih izdelkih Ceresit, si lahko preberete na spletni strani www.ceresit.si in www.zadom.si.  

Univerzalni silikon za popravila Ceresit Aquablock -