Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Taln gretje
Darko
11. maj. 2004 0:00

Taln gretje

Spoštovani.Novo hišo želim ogrevati z talnim gretjem.Zanima me kakšno toplotno in zvočno izolacijo dam po estrih in kateri parket je primeren za talno gretje.Prosim, da mi tudi posredujete prodajalca. Za odgovor se vam zahvaljujem.


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
matjaz
24. maj. 2004 0:00

Odgovor

ja lahko uporabite termo vermit za katerega potem ne potrebujete ničesar drugega, ne diletacije , steklene volne ali stiropor. vec informacij na email matjaz.mastnak@email.si
Rajko
12. maj. 2004 0:00

Odgovor

Toplotna izolacija je lahko klasična; pač taka, kot se običajno daje pod estrih torej stiropor ali volna. V tem primeru se nad izolacijo položi alu folija in armirna mreza, ki sluzi tudi kot vodilo za cevi, ki se jih na mrežo pritrjuje s plastičnimi 'čepki'. Obstajajo tudi plošče iz stiropora, ki imajo že pripravljene utore oz. 'prijemala' za cevi talnega ogrevanja (dražje).

O parketu za talno ogrevanje pa smo pred kratkim že govorili; najbolj primeren naj bi bil izgotovljeni parket (11 mm debeline, iz več plasti, ki dopuščajo dilatacije), ki se ga samo položi brez brušenja in lakiranja. Cenejša alternativa je lamelni parket, ki pa mora obvezno biti I. klase. Uporabiti pa je potrebno dvokomponentno poliuretansko lepilo in izbrati primeren les. Npr. hidroskopična bukev že ni primerna... Sicer pa vam bodo več o tem znali povedati v enem od salonov parketa, ki jih je pri nas kar nekaj. Našteti so tudi na PeG-OnLine strani v rubriki 036.060 (Parketi).