Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Oljni kotel v stanovanjski hiši
boštjan
16. maj. 2004 0:00

Oljni kotel v stanovanjski hiši

Moje vprašanje se nanaša na nabavo novega kotla na olje v stanovanjski hiši z približno 200 m2 stanovanjske površine. Kotel naj bi energijsko obsegal 24 - 32.kw. Bojler je ločen od kotla in opcijo z gorilcem ali brez. Prosim vas za informacijo z ceno oziroma katere proizvajalce priporočate.Lep pozdrav!


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
PeG
17. maj. 2004 0:00

Odgovor

Svetujemo vam obisk sejma ENERGETIKA, ki se bo dogajal med 18. in 21. majem 2004 na Celjskem sejmišču. Tam boste dobili celovit vpogled v ponudbo, cene in tudi nasvete.
Rajko
17. maj. 2004 0:00

Odgovor

Tako je. Na sejmu boste izvedeli in našli vse, kar vas zanima. Poleg tega vam svetujem, da vecjo pozornost kot izbiri znamke kotla, posvetite njegovi pravilni velikosti. 24-32 kW se mi za 200 m2 veliko hiso zdi kar precej. Razen ce ni stara in neizolirana. Ce imate vsaj cca. 5 cm izolacije, je omenjen kotel absolutno prevelik. To pa pomeni mnogo prevec vklapljanj in izklapljanj, kar ima za posledico nizje izkoristke. Vsekakor precej nizje, kot se med sabo razlikujejo tisti med najbolj znanimi blagovnimi znakmami kotlov, kot jih najdete pri nas.