Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Vodomerni jaški
Darja
10. jun. 2004 0:00

Vodomerni jaški

Pozdravljeni! Zanima me, kako je z vodomernimi jaski. Jih je mogoce dobiti tipske ali naj ga izdela zidar? Vsi v nasem naselju imajo stevce v hisah, le od nas zahtevajo, da ga postavimo pred vhodna vrata, kar seveda ni lepo na pogled. Prosim za nasvet ali idejo za resitev. Hvala.


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
m
24. jan. 2006 23:21

RE: Vodomerni jaški

Jaški plastični proizvajalca iz žalca so navaden šit. mene so na komunali prisilili da moram kupiti omenjeni jašek za 45000 sit ,drugače ne dobim priključka. in sem ga kupil in prvo zimo mi je poknil števec ker je vse zamrznilo. In še števec so mi hoteli računati. Sam sem hotel naredit betonski jašek ,ki me zagotovo ne bi stal več kot par jurjev in malo dela , pa še zmrznil ne bi.
PeG
11. jun. 2004 0:00

Odgovor

Dobijo se tipski. Najbolje, da se povežete z lokalnim komunalnim podjetjem, ki pozna lokalne dobavitelje jaškov.
Marko
10. jun. 2004 0:00

Odgovor

Dobijo se vodomerni jaški, ki jih ni treba betonirati. So narejeni iz plastike in se samo vkopljejo v zemljo. Proizvaja jih podjetje Zagožen iz Žalca. Stane pa cca. 35.000sit.
Marko
10. jun. 2004 0:00

Odgovor

Pozabil sem napisat da so povozni.Standardni ima plastičen zelen pokrov, ki je dovolj močan in je skoraj neopazen če ga montiraš na trato. Dodijo se tudi takšni z litoželezim pokrovom po katerih lahko brez problema vozimo.