Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Zvočna izolacija kletnega prstora
Domen
05. jul. 2004 0:00

Zvočna izolacija kletnega prstora

Kletno sobo z enim zunanjim oknom želimo spremeniti v prostor za vadenje rock benda. S čim in kako je prostor najbolje izolirati? Razmišljali smo predvsem o nabavi profesionalne pene(tiste s špicami). Hvala


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Rajko
06. jul. 2004 0:00

Odgovor

Tiste 'špice' so res najboljša zvočna izolacija prostora. Bo pa ob taki izolaciji akustika v prostoru močno 'podrta' (ni odboja od sten) in je vprašanje, kako bo to vplivalo na same vaje oz. njihov rezultat, saj je v tem primeru zvok v prostoru neobičajen.
Zelo dobro zvok duši tudi izolacija iz kamene volne. Za silo pa se menda obnese tudi obloga stene s ploščami, v kakršnih so se včasih kupovala jajca... - kje pa se to kupi, pa ne bi vedel. Bo treba vprašati v Jato. :)
Bolje zvočno izolirano okno pa je tako, ki ima debelejše steklo in dvojni medprostor med šipami (torej tri šipe in vmes dva prostora s plinom oz. zrakom). In trojno tesnjenje. To bo vedel vsak prodajalec oken. Stopnjo dušenja zvoka v dB v odvisnosti od izvedbe okna pa se da najti na kakšni od spletnih strani večjih izdelovalcev takih oken.