Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Talno gretje za kopalnico
Matej
14. avg. 2004 0:00

Talno gretje za kopalnico

Zanima me , koliko stane talno gretje za kopalnico, razporejeno na 4,5 m2. Ali bi lahko (po navodilih) zadevo izdelal sam?


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
aktiva
05. sep. 2004 12:13

RE: Talno gretje za kopalnico

možno je narediti električno talno gretje, s pripadajočim termostatom.Izvede vam ga naša firma, cena pa je okrog 60 000 sit z delom in materialom tel.041310780
Rajko
16. avg. 2004 0:00

Odgovor

Cena je močno odvisna od načina izvedbe. Stvar se namreč da izvesti na precej različne načine, najcenejši pa je najbrž ta, da na povratni vod radiatorja (predvidevam, da ga imate oz. ga boste imeli) vežete tropotni termostatski ventil (npr. Oventrop, Danfoss), ki mu lahko nastavljate željeno temperaturo ogrevalne vode. To pomeni, da bo ne glede na temperaturo vode v radiatorju, v tla šla vedno zmešana in občutno nižja temperatura, ki jo boste lahko nastavljali. Na ta način močno poenostavite regulacijo in ne potrebujete posebnih dvižnih vodov za talno ogrevanje, razdelilnikov oz. omaric, itd... Tudi cena ne bo pretirana (še najdražji je termostatski tropotni ventil), saj poleg njega potrebujete le še plastično cev (predlagam tako, ki ima v sredini Al), ki jo na tak ali drugačen način speljete v željeni 'kači' po tleh, odzračavalno pipico in nekaj drugih drobnarij. O različnih načinih polaganja talnega ogrevanja pa je bilo tule pred časom že nekaj govora - poiščite po arhivu.
Boste pa potrebovali nekaj orodja za spajanje plastičnih cevi. Menda se ga v nekaterih trgovinah da celo sposoditi
Stvar ni komplicirana in bi jo marsikdo lahko izvedel sam, vseeno pa se pri takih stvareh ne kaže igrati in učiti. Odprava napak pri tem ni preprosta/poceni!