Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Izolacija mansarde
Janko
28. sep. 2004 15:50

Izolacija mansarde

Lep pozdrav!
Na podstrešju si nameravam urediti stanovanje zato sem pred dilemo katero izolacijo izbrati. Trenutno preurejam streho in njeno kritino. Odločil sem se, da sterho najprej podeskam nato namestim paraprepustno folijo ter zrčni kanal za strešnik pa sem izbral Bramac-ovo kritino. Za izolacijo sem si zamislil že kar nekaj rešitev (kamena volna, steklena volna, celuloza...) vendar se še nisem dokončno odločil katero in zato vas prosim za pomoč in nasvete pri izbiri. Prosim vas če mi navedete prednosti in slabosti posamezne izolacije.
Trenutno mi po glavi roji naslednja zamisel izolacije:
- med špirovce, ki so višine 14 cm bi vgradil stekleno volno URSA SIGNOROL SF 35 debeline 14 cm
- nato bi pravokotno na špirovce nabil letve med katere bi vgradil 6 cm debelo URSA NOVOROL NR, ki ima na sebi že nalepljeno Al folijo kot parno zaporo
- notranjo steno pa bi zaključil z mavčno-kartonskimi polščami ki bi jih pritradin na 5 cm propile med katerimi bi speljal potrebne inštalacije, prazen prostor pa bi zapolnil z URSA PANDA.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Rajko
28. sep. 2004 11:17

RE: Izolacija mansarde

O izoliranju mansarde smo tule že precej govorili (tudi prejšnji teden npr.) in tudi naštevali prednosti/slabosti posameznih materialov. Malo pobrskajte po arhivu.
Vaša trenutno zamišljena rešitev je načeloma možna, morate pa se zavedati, da je Al folija praktično popolnoma nepropustna za vlago (njeni stiki pa morajo biti zrakotesni – torej zalepljeni), kar v bistvu pomeni, da bo notranja vlaga lahko prišla le do nje naprej pa ne. 'Dihala' bo torej le mavčno kartonska plošča (če ji tega ne boste preprečili s kakšnim od parozapornih premazov) in izolacija pod folijo.