Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: kakšno talno oblogo v kuhinji?
sašo
29. sep. 2004 22:32

kakšno talno oblogo v kuhinji?

Prosim če mi lahko svetujete na podlagi izkušenj kakšno talno oblogo naj uporabim v kuhinji. Namreč ploščic ne morem položiti ker ne bom imel talnega gretja. Bol se nagibam k lamelnemu parketu kot pa toplemu podu.


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Vito
01. okt. 2004 11:46

RE: kakšno talno oblogo v kuhinji?


Linolej sem kupil v Eko stilu v BTC. Je neka italijanska stvar , ki se dobi v rolah; imenuje se "marmoleum" ali nekaj takega. Rola je široka 2m ali 2.5m (ne spomnim se več).

Ko je bil položen in preden smo delali naprej (postavili elemente) smo stvar še namazali z nekim zaščitnim premazom (dvakrat ali trikrat premažejo!). To je naredila firma, ki se ukvarja s čiščenjem, cena ni pretirana.
sašo
01. okt. 2004 6:51

Vprašanje za Vitoja

Najprej hvala za odgovor.Ali ste dali Panelne linolej plošče ali navaden linolej, ter kje ste ga kupili, ker ni najbiljša izbira tega materiala.
suzana
30. sep. 2004 8:35

RE: kakšno talno oblogo v kuhinji?

Sami smo se odločili za topli pod predvsem zaradi trpežnosti, velike izbire vzorcev in enostavnosti čiščenja. Ker imamo pod v imitaciji parketa in ker je lepo položen so nas že pogosto spraševali ali imamo parket.
Vito
29. sep. 2004 13:53

RE: kakšno talno oblogo v kuhinji?

Pred kratkim smo prenovili kuhinjo. Arhitekt mi je predlagal, naj dam povsod parket. Na srečo ga nisem poslušal in sem dal okrog pulta topli pod (linolej), tam, kjer stoji miza, pa parket. Če bi se odločal sedaj, bi dal povsod linolej: stoli kar močno poškodujejo lak; imamo majhnega otroka, okrog mize je stalno popackano in liniolej se lažje čisti, kot parket; pri kuhi se je že nekajkrat zgodila "nesreča" in če bi bil tam parket, ne vem, kaj bi bilo...

Če pa imate kuhinjo bolj za gledat, pa lahko položite parket, he, he.