Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Cena posameznih gradbenih del
Andrej Bagon
08. okt. 2004 14:16

Cena posameznih gradbenih del

Zdravo

že pol leta gledam malo po internetu in nikjer še nisem zasledil kakega cenika al kaj podobnega za izdelavo ene sobe.
Na vrhu hiše (podstrešje) imam možnost si uredit bivalni prostor. Trenutno še ni nič izdelano, razen zunanji zidi in ena podporna stena, ki ločuje dva prostora.
Najprej bi si uredil en prostor (ta mali 10(dolžine)x4(širine)metre in višine 2.2m na sredini in 80cm na straneh (streha, na sredini je najvišje 2.2m in pri straneh je 80cm stena-tla).
Najprej me zanima koliko pridejo tlaki za 40m2 - glede na to, da ni nevem koliko visoko bi naredil čim manjši tlak (2-3cm) in nato postavil laminat (sem gledal v merkurju se dobi za 2.000SIT/m2).
Glede na to, da stene niso nič končane, bi montiral gips plošče na steno z primerno izolacijo. Po strehi (torej gornji del) bi dal 10cm debelo gips ploščo z vgrajeno izolacijo, po zunanji steni (tista ki se ne dotika drugega prostora in zunanji dve steni) bi tudi z 10cm gips ploščo z vgrajeno izolacijo, notranje stene bi pa vzel tanke gips plošče in med zid in ploščo vnesel malo steklene volne (imamo na podstrešju). Sedaj me zanima še cena 10cm gips plošče z izolacijo in tanke gips plošče.
Zanima me tudi koliko kaj pride izdelava (torej delo) za tako sobo.

hvala


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Andrej
15. nov. 2004 21:35

RE: Cena posameznih gradbenih del

Cene, ki sem jih do sedaj dobil (če bi koga drugega tudi zanimalo).
Izdelava tlakov: 1000SIT delo + material = cca 2000SIT/m2
Gips plošče: 3000SIT delo + material za m2 (gips plošča brez izolacije)
Gips plošče: 4000SIT delo + material za m2 (gips plošča z 5cm izolacije)
Okno premira 1m2 cca 35000SIT brez montaže (belo plastika aluminij okno)
Laminat: 2500SIT/m2 brez dela (polagate lahko sami - zelo enostavno)

Mislim, da ni tako težko cen skupaj zbrat!

Za informativne izračune, meni bi takrat prav prišlo!
Andrej
11. okt. 2004 10:33

RE: Cena posameznih gradbenih del

Torej tlak pride 4centimetrski + nekaj za izolacijo (zvocna - cca1cm?) In ce tak tlak izdelamo na povrsini 40m2 koliko priblizno je cena?
Rajko
08. okt. 2004 13:59

RE: Cena posameznih gradbenih del

Želenih cenikov na internetu tudi ne boste dobili, zato le stopite do vam najbližjega prodajalca z gradbenim materialom. Če boste šli v kako boljšo trgovino, vam bodo marsikaj od naštetega znali tudi razložiti in demonstrirati. Sam si npr. ne znam razložiti, kaj naj bi bila '10 cm debela gips plošča'.
2-3 cm debel tlak bo po vsej verjetnosti lahko le suhomontažni. Betonski estrih namreč zahteva debelino vsaj 4 cm (zraven pa je treba prišteti še izolacijo, ki pride podenj).
Cene se za posamezne gradbene materiale pri različnih trgovcih (lahko) precej razlikujejo, zato za večje količine materiala le stopite vsaj do dveh ali treh in jih malo primerjajte med sabo.
Za prvi približek cene dela pa lahko za vaš primer kar predpostavite, da stane enako kot material (torej končna cena vsebuje cca. 50 % materiala in 50 % dela).