Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: zvočna izolacija
kristijan
08. dec. 2004 14:26

zvočna izolacija

Imam problem.Mene in sosede loči le dvojna gips plošča (2x 1.5 cm gips plošča, vmes okoli 5 cm razmika).Ker imam neprestane pritožbe zaradi preglasne glasbe, sem se odločil, da naredim nekaj konkretnega.

Moja ideja je, da bi direktno na steno prilimal 2 cm debel stiropor, nato naredil 2 cm razmaka (zrak je menda najbolši izolator, ne?), nato pa naredil pravi zid iz opeke, na ta zid bi nato prilimal peno (okoli 3 cm), čez pa pribil les (tako da bi peno dobro pritisnil na zid.

Sam ne vem dosti o izolaciji, samo toliko kolikor sem lahko prebral na internetu, tako da mi svetujte po najbolši moči.Omenim naj še, da sem sam zaenkrat še nezaposlen, tako da si kakšnih hudih stroškov ne morem privoščiti.Izolacijska stena je lahko debela nekje 40 centimetrov, zdi se mi pa pametno izolirati samo tisti steno s katero mejim na sosede.Če se motim me popravite.Lp


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Ferdo
14. dec. 2004 15:37

RE: zvočna izolacija

Zdravo! Če poslušaš tehno oziroma glasbo kjer so močni basi potem bo kar problem, ker je zvok pod 250Hz zelo težko zadušiti. Najboljši izolator zvoka je guma najslabši pa zrak(se pravi premo sorazmerno z gostoto). Gumijasta pena je zelo dobra stvar a vprašanje je če se cenovno izplača s peno nafilati celo steno. Zelo dober izolator zvoka je Tervol, imaš ga v raznih verzijah, zelo dober je TERVOL DP-GS-5, ki pa je nekoliko dražji, če se ne motim je max. debelina Tervola 14cm, sicer pa povprašaj na svetovanje@termo.si ali na tel. 04 5114 105.
Pa vso srečo pri izbiri izolacije ter čim manj medsosedskih sporov!
tone
08. dec. 2004 13:11

RE: zvočna izolacija

uporabite siporex (ytong) primerne dimenzije. je zelo v redu za predelne stene.
Misel d.o.o.
08. dec. 2004 12:42

RE: zvočna izolacija

V poduk naj vam povem , da masa ubija zvok. Zato ne uporabljajte zaprt zrak v tem primeru. Tudi polna opeka je boljša kot votla.