Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Vrsta strešne kritine
Irena
13. jan. 2005 16:48

Vrsta strešne kritine

Na obstoječi stanovanjski hiši načrtujem zamenjavo strešne kritine. Sedanja kritina je stara dobrih 30 let (valovita salonitka). Streha je dvokapnica,
v obliki crke L, naklon strehe je med 18 in 19 stopinj.
Streha ne bo izkoriscena za bivanje. Kakšno kritino priporočate glede na tako majhen naklon? Baje so iedalne pločevinaste kritine, ki pa so drage vse po vrsti, prav tako obstaja možnost kondenzacije s spodnje strani in rjavenja na mestih, kjer so privite z vijaki v les. Obstaja na trgu sploh kaka opečna kritina, ki prenese tako nizke naklone? Kako je s sekundarno kritino v tem primeru? Vnaprej hvala vsem za pomoč pri iskanju rešitev.


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
dejank
20. jan. 2005 12:09

RE: Vrsta strešne kritine

tondach ima kar nekaj strešnikov za takšne naklone. pogoje so le povečane zahteve glede sekundarne kritine, drugače pa ni problemov. na njihovi spletni strani imate vse informacije o izdelkih.
Rajko
20. jan. 2005 10:46

RE: Vrsta strešne kritine

Glede na to, da tudi Bramac oglašuje, da so njihovi betonski strešniki primerni za strehe od 15 ° naklona dalje, vam svetujem, da se obrnete na tehnično službo posameznih izdelovalcev in vam bodo najbolje svetovali. Pokličite npr. Tondach (02/58886009 ali Bramac (080/2030). Načeloma pa je res, da se za najmanjše naklone največ uporablja pločevinasta kritina – le da vaša še sploh ni med najbolj položnimi. Pokličite in se domenite za (praviloma brezplačen) obisk svetovalca, ki vam bo na podlagi vaše dejanske situacije najbolje znal svetovati. Mislim pa, da bi (seveda ob uporabi primerne sekundarne kritine) 18-19 ° morda celo res šlo še tudi z opečnato kritino.