Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Dokumentacija za gradnjo
Katja
27. jan. 2005 5:52

Dokumentacija za gradnjo

Lep pozdrav!

Upam, da mi lahko pomagate. S partnerjem sva od njegovih staršev dobila parcelo, na kateri bi si zelela zgraditi hišo 11x9, ali 10x9.
Podala sva vlogo za LOKACIJSKO INFORMACIJO, jo pridobila, vendar odkrito povedano NISVA SIGURNA, CE nama le-ta ODGOVARJA NEGATIVO ALI POZITIVNO.
No, le-TO JE ZE PRVI PROBLEM.Kako pa potem naprej??

Mi lahko kdorkoli pove - po domace (nisem ravno podkovana na področju predpisov ter zakonov) - KAKO NAPREJ???


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
sergej
01. feb. 2005 15:56

RE: Dokumentacija za gradnjo

Lokacijska dokumentacija po novem zakonu o graditvi projektov ni več potrebna. Je pa namesto nje nadomestek, ki se imenuje vodilna mapa, ki jo izdela projektant. Projektant mora zbrati projektne pogoje posameznih soglasodajalce, nariše vam projekt (načrte) in ponavadi tudi pridobi soglasja na projekt.
Torej izberite projektanta. Če prebivate na relaciji KP-LJ lahko pokličitete tel 031 681881 (g.Hofman), pa se lahko za izdelavo projektne dokumentacije tudi dogovorimo, oz. damo ponudbo.
Marko
27. jan. 2005 14:03

RE: Dokumentacija za gradnjo

V informaciji imaš navedene vse pogoje katere moraš izpolnjevat če hočeš graditi. Sedaj pojdi k ustreznemu projektantu da ti izdela lokacijsko dokumentacijo. Izdelano potrdiš na svoji upravni enoti. Nato pr projektantu naročiš projektno dokumentacijo plačaš vse stroške izdelave ter soglasij. Vse to neseš zopet na upravno enoto tu ti izdajo račun za plačilo komunalnega prispevka. Ko ga plačaš so ti dolžni izdati dovoljenje za gradnjo (enotno gradbeno dovoljenje) mislim da je rok za izdajo le tega če je vse O.K v roku 2 mesecev po vložitvi in plačilu. Potem počakaš na pravnomočnost dovoljenja in začneš z deli na terenu najkasneje v roku 2 let, ker ti po tem roku dovoljenje zapade če ne začneš z deli.
Tako sem jaz prišel do svojih papirjev leta 2004.