Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: izolacija okna
peter
09. apr. 2005 4:34

izolacija okna

Zanima me, ali obstaja kakšna kvalitetnejša izolacija okna pri montaži. Okna so zatesnjena z montažnimi penami, vendar pa imajo te slabe izolacijske vrednosti. Vsi reklamirajo kvalitetna okna, izolacijo okrog oken pa napolnijo z zlo nekvalitetnimi materiali (pa še same strupene snovi vsebujejo). Ali ima kdo kakšen nasvet ali izkušnjo z kvalitetnejšo izolacijo odprit okrog oken? Hvala


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
drago
10. maj. 2005 10:15

RE: izolacija okna

Sam sem za izolacijo montiral bitumenske trakove,ki so okolju prijazni in zelo kvalitetni.

www.3c.nu

lp
Marko
10. apr. 2005 20:40

RE: izolacija okna

Po montaži okna,ko se pena strdi(kakšen dan),jo obreži in premaži s cementnim mlekom,lepilom.....pa ti ne bo razpadla zaradi uv-svetlobe.Kar se tiče pa oporečnosti materialov pa ti je Rajko napisal vse....in to si zapomni...kajti če boš gledal na to,boš prišel do zaključka,da si samo brunarico lahko postaviš.....
peter
09. apr. 2005 11:23

RE: izolacija okna

ja, toplotna vrednost, sam kaj pa paroprepustnost ter ostale vrednosti, hrup,življensjka doba materiala,...
pa še fasado treba hitr gor dat (pri penah kakšne 4 tedne pol pa postane porozna( takrat ohrani vrednosti? če jih seveda ima)
Kar se pa tiče strupenosti, če se že odločam da bom vgradil okna v hišo kjer bom živel naslednjih xx let, mi jih ni treba z sumljivimi ter oporečnimi materiali (tolk je praha okrog azbesta- so pa te pene iz material ki je po tretiran kot strup)
lp
Rajko
09. apr. 2005 8:58

RE: izolacija okna

Ne. Montažne poliuretanske pene so pač eden najbolj izolativnih materialov, ki se sploh uporabljajo v gradbeništvu, saj je njihova toplotna prevodnost običajno od 0,025 W/mK do 0,035 W/mK, kar je vsaj še 20% bolje od izolacij, ki smo jih sicer najbolj vajeni (penjeni polistiren, mineralna volna,…). Kar se strupenosti tiče, se vam je ni treba panično bati, saj je sporna kvečjemu izdelava teh materialov (CFC) in pa njihovo gorenje.
Raje posvetite pozornost kakovostni montaži/monterjem kot iskanju alternativnih materialov.