Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: uporaba stirodurja za estrih pod keramiko
drago
31. maj. 2005 18:40

uporaba stirodurja za estrih pod keramiko

Pozdravljeni.
Je nova gradnja. Na betonsko ploščo bi položil hidroizolacijo-izotek, na njo nalepil z bituporom stirodur debeline 5 cm, premazal z gradbenim lepilom z vgrajeno fasadno mrežico 2x in nato položil keramiko. Tak pod bi zgradil v kuhinji in sobah. Ali strokovno vzdrži taka tehnologija. Prosil bi za čimprejšnji odgovor na moj mejl , sem sredi gradnje. Hvala.
LPDP


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
sam
29. jun. 2005 22:30

RE: uporaba stirodurja za estrih pod keramiko

Jaz pa sem to stvar že izvedel in sicer zaradi krize z višino v mansardi.Prvo sem z finim betonom izravnal obstoječo AB ploščo in nato z gradbenim lepilom prilepil 3 cm. debel stirodur (Basf-ov) nato pa zaključil z dvema plastema lepila med katerima je mrežica iz steklenih vlaken .Ko se je vse dobro posušilo sem z bolj izdatnim mazanjem nalepil keramiko (gres 30x30) in sem z izdelanim zadovoljen zadeva izgleda masivno (ni votlega zvoka ali kakšnih pok) je pa tudi dobra zvočna izolacija napram spodnji etaži.

ALEŠ
Marko
23. jun. 2005 19:12

RE: uporaba stirodurja za estrih pod keramiko

Priporočam,da narediš tlak iz termovermita .Glej na stran http://www.strojansek-sp.si/index.htm ....pa pokliči za info,ti bodo radi svetovali.
gurtl
01. jun. 2005 16:19

RE: uporaba stirodurja za estrih pod keramiko

jaz bi na stirodur položil eno vrsto gips plošč nato pa gor ploščice. stirodur je zelo malo stiskljiv in bi to moral vzdržati.
PeG
31. maj. 2005 12:07

RE: uporaba stirodurja za estrih pod keramiko

Ne. Ta rešitev ne bo zdržala. Brez estriha, ob opisani podlagi, ne bo šlo.