Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: tuš kad ne tesni
dex
21. sep. 2005 0:30

tuš kad ne tesni

Pred enim mesecem sem obnavljala kopalnico. Dala sem vgraditi tuš kad. Ta je s treh strani vzidana ???? med stene, z ene strani pa jo zapirajo steklena vrata. Po stenah in po tleh kopalnice so položili nove ploščice. RAvno tako, je nova vsa vodovodna inštalacija. Zdaj po enem mesecu me je spodnja stranka opozorila, da ji teče iz stropa, ravno tam kjer imam jaz tuš kabino. Vgradnjo sem že reklamirala. Opazili so, da se tuš kad nekoliko pogrezne, ko stopiš vanjo. Na robovih je odstopil tesnilni kit, tako da zamaka po robovih. Mojster mi je predlagal, da izkopljejo na zunanji strani stene pod kadjo luknjo in vanjo nafilajo porpen. Tako se kad nebi več pogrezala.
Nad tako rešitvijo sem skeptična, ker mislim da gre bolj za neko "selotejp" varianto, ki stvari ne bo dolgoročno izboljšala, pustila pa mi bo grde posledice v novi kopalnici, ker ne verjamem, da bodo stvari po lepotnem izgledu še takšne kot sedaj.
Kaj mi lahko predlagate? Prosim za hitro pomoč, predno mi skopljejo celo kopalnico. Kako ste vi vgrajevali tuš kadi. Ali se po zgornjem robu kadi za tesnilo lahko uporabi kaj drugega kot le silikonski kit?
Hvala vam za vse odgovore, ki bi mi kakorkoli pomagali!


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
karli
29. sep. 2005 7:21

RE: tuš kad ne tesni

Tuš kad je možno vgraditi na dva načina; na klasičen način s pomočjo zidakov ali s pomočjo dveh/treh lesenih lat, ki se privijačijo v steno in na katero se nato nasloni - fiksira tuš kad. Sledi prilagoditev nogic višini - če se še prav spomnim mora le ta biti 17 - 18 cm (v kolikor imate tuš kad z oblogo), zategnitev teh nogic. V kolikor še imate prospekte o načinu vgradnje kadi jih kar poglejte (vsaj Kolpa San jih ima). Tuš kada mora namreč biti ob namestitvi fiksna ne pa da se premika. To kaže na določeno šlamparijo pri vgradnji, kdo ve kako je bila narejena sama vgradnja, verjetno se je pozabilo na nastavitev nogic ali pa so le te bile šlampasto fiksirane. Mojster naj kar lepo popravi tisto kar je bilo slabo. Verjetno si kopalnice res ne delate samo za en mesec.