Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Odprta terasa nad stanovanjem
Andrej
09. apr. 2006 15:22

Odprta terasa nad stanovanjem

Kupil sem podstrešno stanovanje. V njem je predvidena tudi terasa, ki bo odprta. Pod tem delom kjer bo terasa je sedaj stanovanje (dnevna soba). Preden odpremo streho me zanima kako naj izoliram, da ne bo sosedu pritejklo not oz. da se mu ne bo pojavil kondenz? Standard poznam: isotekt, stirodur, folija, estrih, ploščice. VEndar sem skeptičen. Poleti se bodo ploščice segrela na cca. 50 stopinj, pozimi, pa bo lahko tudi manj kot - 20 stopinj. To razliko lahko material zdrži nekaj let, kaj pa potek ko poči?
Kako naj izdelam da bo OK?

Prosim pomagajte!


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Aleksander
09. jun. 2006 10:05

RE: Odprta terasa nad stanovanjem

mogoče bi razimislil o lesenem podu terase - sam sem izvedel: nad betonsko ploščo tervol v naklonu 1,5% (20 - 15 cm) nad njim "bazen iz sikine folije" ki se izteče v žleb, potem plast stirodur + filc, nad njo pa lesen pod iz "bankiraja" - letve 5cm v smeri padca v rastru 40 cm, potem pa prečno pod iz letev 11 cm. nobenega zamakanja niti kondeza.
PeG
18. apr. 2006 8:18

RE: Odprta terasa nad stanovanjem

Klasika je povsem v redu, če je kvalitetno izvedena. Številne ravne strehe delujejo desetletja brez napak, ker so kvalitetno izvedene. Verjetno bo najbolje, da se pogovorite s specializiranimi podjetji, ki se ukvarjajo s hidro in termoizolacijami. Njihove tehnične službe vam bodo lahko posredovale zanesljivo in preverjeno rešitev (npr. Haberkorn, Asfaltex, Kepic, ...)