Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: z najmanj truda
aleš
30. maj. 2006 22:58

z najmanj truda

pozdravljeni!
rabim koristen nasvet in prosim če mi lahko, kdo pomaga.zamenjali bomo kritino, sedaj je pokrito z eternit ploščami, pokrili pa bi na novo z kovinsko kritino in me zanima sledeče:
ali naj eternit odstranimo v celoti ali lahko ostane in to kritino samo prekrijemo, ali jo odstranomo delno- vsako 4 vrsto.uredilo se bo mansardno stanovanje in me zanima če lahko paropropustno folijo položimo na eternit v primeru, da ostane ( sedaj ni folije pod eternitom )? hvala za pomoč


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Rajko
06. jun. 2006 7:41

RE: z najmanj truda

Če je obstoječa kritina še funkcionalna (ne pušča vode), potem jo lahko uporabite kar kot sekundarno kritino, kar pomeni, da paropropustne folije niti ne potrebujete. Izolacijo s spodnje strani pa lahko položite neposredno do obstoječe kritine le v primeru, če je ta paropropustna (podatkov žal nimam), če pa ni, pa je med njima potrebno pustiti nekaj cm sloj zraka, ki bo odvedel morebitno vlago v konstrukciji. Seveda mora imeti ta zrak možnost kroženja (zajem spodaj, izpust zgoraj). Je pa sicer to odvisno tudi od moči parne ovire oz. zapore pod toplotno izolacijo. Manj vlage kot boste spustili od spodaj v konstrukcijo, bolj parozaporni so lahko sloji nad izolacijo.