Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: fasada
DARE
22. avg. 2007 6:22

fasada

Hiša v kateri živimo je stara dobrih 40 let in ima narejeno izolacijo na notranji (bivalni) strani. Zidovi so sestavljeni sledeče: zunaj stara teranova fasada,25 cm opečni zid, 10cm steklene ali kamene volne(Izolirka),parna zapora iz lepenke, porolitni zid d=5cm in notranji omet 2cm.
Z vlago na stenah zaenkrat ni težav (vsaj vidnih) ne vem pa v kakšnem stanju je izolacija po 40 letih.
Zanima me kateri fasadni sistem (z 8-10cm izolacije)lahko uporabim glede na obtoječo sestavo zidu, da nebi imel kasnejših težav z navlaženjem konstrukcije?
dare


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
Gregy
29. apr. 2013 10:45

Re: fasada

Morda bi lahko samo dodali izolacijo v sloju, kjer naj bi bila izolacija. Izolacija GRANUBLOW je primerna za izolacijo starejših objektov, ki imajo dvojne stene brez toplotne izolacije. Toplotna izolacija iz EPS kroglic premera max. 6 mm. Primerna za zapolnitev votlih prostorov pri zidanih stenah. Se jo vpihuje v vmesni prostor
Rajko
06. sep. 2007 21:51

RE: fasada

Namestitev dodatne toplotne zaščite na zunanjo stran, bo dvignila temperaturo znotraj konstrukcije, zato bi načeloma moralo biti težav s kondenzacijo kvečjemu manj kot doslej. Če torej obstoječa parna zapora zdaj dobro opravlja svojo nalogo in zaenkrat nimate težav, jih tudi po dodatni zunanji toplotni izolaciji ne bo. In to ne glede na to, ali bo nova izolacijska obloga bolj ali manj paropropustna. Če se torej omejim na najpogostejšo izbiro fasadnih sistemov, je glede nevarnosti povzročitve kondenzacije s tem ukrepom vseeno – lahko si izberete tako ekspandiran polistiren (stiropor) kot tudi mineralno volno. V vsakem primeru, pa naj bodo vsi izbrani materiali v novem fasadnem sistemu med sabo usklajeni.