Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Vinoteka
Matjaž
23. jul. 2009 11:49

Vinoteka

Prenavljam staro vinsko klet, pa me zanima, če kdo ve, kje se da dobiti takoimenovane opečne "arhivarje" za steklenice. Včasih so jih izdelovali v Ljubečni Celje, kjer pa se jih ne dobi več. Tudi opekarna Zalog iz Novega mesta jih ne izdeluje več, po trgovinah z gradbenim materialom jih pa tudi nimajo več (no vsaj na Dolenjskem in v Beli krajini).

Hvala za vašo pomoč
Matjaž


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)
pikec
09. jul. 2010 17:15

Re: Vinoteka

Najlažje, da si sezidaš omaro s pomočjo starih polnih ceglov, za preklade (oziroma police) pa uporabiš planete. Preveri edinole nosilnost planet, da se ti kasneje vino ne razbije.
Dare
19. avg. 2009 6:45

Re: Vinoteka

Matjaž, priporočilo sedanjih uporabnikov "vinotekarjev" je dokaj slabo, zato se jih izogibajo. Steklenice se neprimerno zračijo, zato vse etikete splesnijo in propadejo. Tudi v primeru izvedbe z zračnim kanalom se nekako ne obnese. Morda razmislite tudi o drugih vrstah shranjevanja steklenic v vinoteki.
Pozdrav.
Matjaž
06. avg. 2009 9:17

Re: Vinoteka

Hvala za informacijo, bom šel preveriti na teren.

Matjaž
Jurij
30. jul. 2009 7:23

Re: Vinoteka

Ta artikel je res izginil iz proizvodnega programa opekarn. Sem ga pred časom zasledil v Hoferju (misli, da v jeseni) in v Bauhausu. govorim za območje Ljubljane. Tudi OBI bi potencialno to lahko imel. Se pa arhivarji pojavljajo na policah bolj v jesenskem času. Svetoval bi še klic v kakšno od vinskih kleti ali vinotek, kjer imajo goTovo boljši pregled za te vsebine.