Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
Vprašanje: Povečava balkona in izgradna predsobe na njega
Matjaž
01. jun. 2013 13:34

Povečava balkona in izgradna predsobe na njega

Pozdravljeni,
doma si izdelujem mansardno stanovanje in bi si rad uredil tudi svoj vhod. opcija je da bi povečal balkon in na njega zazidal predsobo. sedaj je balkon trapezne oblike dolgi del je dolg 6m širok je 1,15m poševnine je na vsaki strani 2m in zunanja stranica je dolga 4m. balkon bi rad razširil naprej na širino 150cm in v levo stran tako da bi dobil pravokotno obliko. balkon je pri steni debeline 19cm zunaj pa 15cm kar pomeni da visi za 4 cm naprej (za odtekanje vode). pod balkonom je na vsaki strani in odspredaj stena kar pomeni da je podzidan čez tiste stene pa balkon stoji od spredaj za 10 cm ob strani pa za 80 cm. možnost je preliti balkon na notranji strani za 12 cm.
razmišljam o vezavi armature tako da bi pri steni na vsake pol metra zvrtal luknjo v spodni prostor in skozi dal sidro in od spodaj privil z matico od zgoraj pa bi na to sidro privezal železne palice fi16 in dolžine ki bi bila primerna za moj balkon, enako bi naredil na sredini sedanjega balkona na to pa bi zvezal dve mreži fi 8 okence 10x10 v razmako 4 do 5 cm. na zunanji strani bi balkon kakih 10 cm odštemal da bi dobil vezavo na staro armaturo in zraven te zvezal koš z 6 palicami fi 14.
na rob novega balkona bi zazidal z seno 2,5 m visoko debeline 20cm v tej steni bi bile 3 okne in vhodna vrata, na to steno pa pride naslonjena streha velikosti približno 2x7m.

Zanima me če imate kakšne izkušnje in kaj mi priporočate, ali je moja zamisel dobra in dovolj močna da bi prenesla obremenitev?

lp. Matjaž


Odgovori (prikazani od najnovejšega navzdol)