Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.

Podjetja in proizvodi

Vstopili ste v zbirko Podjetja in proizvodi, ki vsebuje preko 400 predstavitev podjetji dejavnih na gradbenem področju s proizvodi in materiali, ki jih ta podjetja nudijo na gradbenem trgu. Dostop je brezplačen in neomejen za vse uporabnike.

INTERNORM OKNA d.o.o.
Koseška cesta 8
SI - 1000 Ljubljana
T 01/581 92 55
F 01/581 92 57
E internorm.okna@siol.net
W www.internorm-okna.si
  • PODJETJE
  • NOVOSTI
  • VIDEO
  • PROIZVODI

INTERNORM – vodilna evropska blagovna znamka oken

Internorm kot vodilna evropska mednarodno zastopana blagovna znamka oken zahtevnim kupcem ponuja trendovske rešitve oken in vrat. To družinsko podjetje s sedežem v gornjeavstrijskem Traunu je od ustanovitve leta 1931 proizvedlo skoraj 22 milijonov oken in vrat. Od nekdanjega pionirja na področju oken iz umetnih mas se je Internorm že zdavnaj razvil v podjetje z najboljšo tehnologijo in inovativnostjo v svoji panogi ter je priznan ponudnik kakovostnih sistemov iz lesa in aluminija. Vsi delovni koraki od razvoja do proizvodnje potekajo na treh avstrijskih proizvodnih lokacijah v Traunu, Sarleinsbachu in Lannachu. Internorm danes zaposluje 1800 delavcev. Podjetje skupaj z okrog 1300 prodajnimi partnerji v 22 državah še naprej gradi svoj vodilni tržni položaj v Evropi.

Od pionirja do vodilnega na področju tehnologije in inovativnostiOd pionirja do vodilnega na področju tehnologije in inovativnosti

Internorm ima s proizvodnjo oken že od nekdaj položaj pionirja in vodilnega. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1931 kot kovinarski obrat, leta 1963 pa je kot prvo v Avstriji začelo izdelovati okna iz umetne mase. Danes, po več kot 50 letih, Internorm ponuja široko in med seboj odlično usklajeno paleto inovativnih okenskih in vratnih sistemov iz umetne mase, umetne mase/aluminija in lesa/aluminija.

Zaradi podjetniške daljnovidnosti, tehnološkega znanja in prefinjenega občutka za oblikovanje je Internorm kmalu postal številka ena. Dosledno raziskovanje in razvoj sta že od začetka temelj na poti do vodilnega na področju tehnologije in inovativnosti v panogi. Internorm s trendovskimi tehnologijami že desetletja postavlja nova merila – na primer leta 1979 s prvim okenskim sistemom s tremi stekli in tremi tesnili, leta 1994 s prvim oknom iz umetne mase brez svinca ali leta 2001 s prvim oknom iz lesa in aluminija s termoizolacijsko peno.

Številni inovacijski mejniki segajo do najnovejših revolucionarnih odkritij, kot je v profil popolnoma integrirano I-tec prezračevanje, skrito in prav tako popolnoma v profil integrirano I-tec zaklepanje, I-tec senčenje s fotovoltaičnim napajanjem za vezana okna ali aplikacije s pametnim krmilnikom I-tec SmartWindow

Vodilni na avstrijskem trgu, številka 1 v Evropi

Internorm je v Avstriji že desetletja vodilni proizvajalec oken iz umetne mase, umetne mase/aluminija, lesa/aluminija, oken za nizkoenergijske in pasivne hiše, vhodnih hišnih vrat, polken in izolacijskega stekla ter vodilna blagovna znamka oken v Evropi. Podjetje s 1800 zaposlenimi (ekvivalent zaposlenih za polni delovni čas) je leta 2014 ustvarilo za 304 milijone evrov prometa

Zastopani v 22 evropskih državah

Internorm je s prodajnimi zastopništvi zastopan na trgih Avstrije, Nemčije, Švice, Italije, Francije, Slovenije, Madžarske, Slovaške, Češke in Velike Britanije. Izdelki avstrijske blagovne znamke Internorm se prek dvostopenjskega tržnega sistema in več kot 1300 kompetentnih prodajnih partnerjev prodajajo po vsej Evropi na že naštetih trgih ter še v Luksemburgu, Liechtensteinu, Belgiji, Grčiji, Romuniji, Rusiji, na Irskem, Nizozemskem, Hrvaškem, Poljskem, Danskem in Portugalskem.

Celovit koncept okenskih in vratnih sistemov – proizvodnja na treh avstrijskih lokacijah

Okenske in vratne sisteme v celoti razvijajo in izdelujejo v treh najsodobnejših tovarnah v Avstriji. Internorm zagotavlja celovit koncept okenskih in vratnih sistemov – ta sega od raziskav in razvoja prek lastnega iztiskanja, proizvodnje izolacijskega stekla pa vse do najsodobnejših proizvodnih tehnologij in logističnih sistemov. Internorm neodvisno od sistemskih dobaviteljev razvija vse od lastne izvedbe kril in okvirjev do sistemov okovja po meri.

Na lokaciji v Traunu je nova upravna poslovna zgradba Mednarodne okenske mreže (IFN – Internationale Fensternetzwerk) in podjetja Internorm International GmbH. Tam so vsa centralna področja, poslovodstvo in uprava.

V Traunu poleg izolacijskega stekla izdelujemo tudi specialne proizvode iz umetne mase, na primer okrogla, poševna in vezana okna, aluminijasta polkna in aluminijasta hišna vrata.

Tovarna v Sarleinsbachu je bila odprta leta 1977. Od tedaj se je razvila v najsodobnejšo evropsko tovarno za proizvodnjo oken in največjega delodajalca v regiji. Tukaj dnevno izdelamo več kot 3000 okenskih enot iz umetne mase v neštetih izvedbah po meri.

Tovarna v Lannachu je Internormov kompetenčni center za okna iz lesa in aluminija. Poleg proizvodnje okenskih sistemov in vhodnih hišnih vrat je tukaj še posebna proizvodnja STUDIO XL za uresničevanje arhitekturnih rešitev po meri iz lesa in aluminija zelo velikih dimenzij. Lokacija v Lannachu je hkrati tudi prodajna izpostava Internorma za južno regijo.

Čeprav je Internorm zastopan po vsej Evropi, podjetje jasno poudarja svojo poslovno lokacijo v Avstriji. »Smo mednarodno zastopano podjetje, ampak svoje zelo kakovostne izdelke proizvajamo izključno v Avstriji,« pojasnjuje solastnik podjetja Christian Klinger.

Privlačen model za uspeh prodajnih partnerjev

Internorm svojim prodajnim partnerjem ponuja izjemno profesionalen poslovni model s premišljenimi razstavnimi in prodajnimi koncepti, usposabljanjem in modeli financiranja. Prodajni partnerji poleg tega pridobijo še program inovativnih proizvodov, ki so na evropskem trgu oken edinstveni, ter varnost močne blagovne znamke.

Izrazito razumevanje arhitekture. Lastna spletna platforma za arhitekte.

Kot vodilna evropska blagovna znamka za okna iz lesa/aluminija, umetne mase/aluminija in umetne mase ter vrata iz lesa/aluminija in aluminija se Internorm posebej posveča tudi funkciji in vplivu oken ter vrat v arhitekturi. Pri tem Internorm ne ponuja le pravih izdelkov za arhitekturne zahteve, ampak tudi sodeluje z arhitekti kot kompetenten sogovornik – po eni strani z lastno skupino svetovalcev arhitektov, po drugi pa Internorm arhitektom s svojo spletno platformo »Pogled. Odnos. Arhitektura.« ponuja izjemno kakovosten informacijski portal, ki na podlagi raznovrstnih podrobnih rešitev in referenc služi kot vir kompetentnega navdiha v okviru tematike in vir koristnih informacij za pomoč pri načrtovanju.

Številka 1 pri nizkoenergijskih in pasivnih hišah

Internorm je tudi pri oknih za nizkoenergijske in pasivne hiše blagovna znamka številka 1, ima pa tudi že več certifikatov za pasivne hiše.

Internorm – številka 1 med evropskimi proizvajalci oken

Internorm je največja mednarodno prepoznavna evropska blagovna znamka oken in delodajalec 1800 zaposlenim (ekvivalent za polni delovni čas). Tri proizvodne tovarne v Traunu, Sarleinsbachu in Lannachu je do zdaj zapustilo več kot 22 milijonov oken in vrat, ki so v celoti izdelana v Avstriji. Internorm postavlja merila po vsej Evropi – od nastanka prvih oken iz umetne mase pa vse do današnjih visokotehnoloških in oblikovalsko dovršenih inovativnih oken iz umetne mase, umetne mase/aluminija ter lesa/aluminija. Podjetje skupaj z okoli 1300 prodajnimi partnerji v 22 državah še naprej gradi svoj vodilni tržni položaj v Evropi. Poleg okenskih in vratnih sistemov sodijo k proizvodnemu programu tudi sistemi za zaščito pred soncem in mrčesom.