Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.

Kovinski spuščeni stropi

slika1-vamf.jpg

Kovinske stropne rešitve iz Armstronga štejemo med najkakovostnejše stropne rešitve, saj jih odlikujejo vrhunske mehanske lastnosti, trdnost, pa tudi olajšano vzdrževanje ter čiščenje. A poleg dobrih lastnosti materiala, k celotni bogati rešitvi pripomorejo prav kompleksni in dodelani sistemi. Ti tvorijo celotno ponudbo v kovinskih spuščenih stropih, rešitve, ki poleg vseh naštetih ponujajo tudi vrhunske akustične lastnosti, pestrost modulov (mnogo izmed njih s skrito konstrukcijo), dimenzij ter barv, uporabnost tudi za zunanjo rabo, itd.

V modernih zahodnoevropskih državah je čutiti porast zanimanja po kovinskih stropnih sistemih, saj le-ti puščajo poseben pečat v moderni arhitekturi. Pestrost barv, modulov s skrito konstrukcijo ter bogate zmožnosti izdelave po meri so značilnosti kovinskih rešitev, ki navdušujejo projektante v sodobnem načrtovanju. Opazimo jih v različnih segmentih, od poslovno trgovinskih, zdravstvenih ter šolskih objektih do letališč in večjih mestnih železniških ter avtobusnih postaj.  

Trajnost

Kovinski stropi Armstrong so izdelani iz galvaniziranega jekla ali aluminija ter so po vseh obdelavah plošč prašnato barvani s poliestersko barvo, zaradi česar so izredno trajni. Možnost poškodb na ploščah pri rednih servisnih posegih v prostor nad strop je zato minimizirana. Proizvajalec Armstrong zagotavlja tudi večletno garancijo izdelka.

Akustika

Kovinski stropi so lahko tudi zelo kakovostne akustične rešitve. Različne perforacije, akustični voali ter različni akustična polnila so lahko akustične rešitve izdelane po meri projekta. Tako z različnimi perforacijami tudi pri kovinskih rešitvah dosegamo koeficient zvočnega vpijanje (absorpcijo) αw= 0,8, pri gladki površini ter akustičnim polnilom (npr. Premium B15) pa zvočno izolacijo med dvema prostoroma tudi 47 dB.

slika3-yxmj.JPG

Integracija servisnih elementov

Vgradnja luči in ostalih servisnih elementov je dokaj enostavna, običajno pa se zahteva, da se teža elementov prenese na konstrukcijo stropa ali primarne plošče zgradbe. S perforacijo posameznih plošč lahko elegantno rešimo tudi vpihovanje in izčrpavanje zraka iz ter v prostor. Predlaga se izbira luknjic, ki omogoča večjo odprtost površine. Detajlna izbira pa se naj definira glede na projekt prezračevanja. 

slika2-dxxn.jpg

Kovinske plošče  Orcal Clip-In

Sistem Armstrong Orcal Clip-In omogoča izgradnjo gladke in enovite ploskve iz kovinskih plošč in panelov v standardnih modulih kot tudi dimenzijah po meri. Sistem Orcal Clip-In je kakovostna rešitev tudi zaradi domišljenega ter enostavnega sistema podkonstrukcije. Sistem se pod posebnimi pogoji priporoča tudi za zunanjo uporabo. Kovinske plošče so na voljo v standardnih ter po izbiri po RAL lestvici.

Cellio – odprte celice

Sistem Armstrong Cellio predstavlja posebno oblikovalsko kovinsko stropno rešitev z odprtimi celicami in kjer plošče dajo unikaten vtis »globine«. Izbiramo lahko med različnimi velikostmi celic ter barv, med prednostmi pa velja omeniti enostavno vgradnjo plošč na standardno 15 mm podkonstrukcijo, ki se zaradi detajla posamezne plošče sploh ne opazi. Cellio se zato priporoča v razstavnih prostorih, jedilnicah, nakupovalnih središčih ter ostalih odprtih prostorih.

slika4-fu7b.JPG

Kovinske plošče Orcal Hook On

Sistem kovinskih plošč Armstrong Orcal Hook On je sistem za izgradnjo monolitnih površin modernega videza v prostorih večjih dimenzij ter hodnikih. Montaža ter demontaža plošč je s spodnje strani brez uporabe orodja (način prikazuje spodnji prikaz).

slika5-micf.JPG