Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.

Swisspearl

vrtec-kidricevo-g2mu.JPGVrtec Kidričevo
Arhitekti: Mojca Gregorski in Ajda Vogelnik
Izvajalec fasade: Vegrad d.d., Velenje
Fotograf: Miran Kambič
Material: Swisspearl® Carat Amber 7082, Black Opal7020, Reflex Blue Ice 9240


Fasadne plošče Swisspearl® s posebno noto trajnosti in prestiža

Fasadne plošče in fasadni sistemi Swisspearl® so zasnovani po načelu prezračevane fasade. Notranji sloji zagotavljajo zgradbi nosilnost ter toplotno in zvočno izolativnost, zunanja obloga pa učinkovito varuje notranji sestav pred dežjem, vetrom in snegom ter daje zgradbi prestižen izgled in trajno lepoto. Detajli spojev in pritrjevanj kot tudi neomejena izbira velikosti plošč in barv dopuščajo neskončne možnosti oblikovanja privlačnih fasad novozgrajenih in obstoječih objektov.

Odlične mehanske lastnosti plošč so rezultat modernega in vzdržljivega materiala vlaknocementa, ki je obstojen v raznolikih vremenskih in klimatskih razmerah, je paropropusten, negorljiv ter zmrzlinsko in korozijsko odporen.

Plošče s specialno obdelano površino, impregniranimi robovi in premazom zadnje strani so na razpolago v različnih zaključnih obdelavah. Po obrezovanju vseh štirih robov se lahko dodatno razrežejo na želene velikosti. Polagajo se s horizontalnimi in vertikalnimi spoji, alternativno tudi v pasovih s horizontalnimi preklopi.

Osnova za oblikovanje videza stavb je bogata barvna paleta Swisspearl®, sestavljena iz serij CARAT SL, REFLEX in XPRESSIV, ki so razpoložljive v širokem spektru komplementarnih odtenkov ter sodijo v sam vrh fasadnih rešitev na področjih ustvarjanja kontrastov, spektakularnih učinkov in skladnosti z okoljem. Barvno paleto dopolnjujeta seriji NOBILIS in PLANEA.

pilon-syzp.JPGStanovanjska soseska Pilon, Ljubljana
Arhitekti: Bevk & Perović, Ljubljana
Izvajalec fasade: Alkam d.o.o., Kamnik
Fotograf: Miran Kambič
Material: Swisspearl® Tectura Vulcanit 431 6500 R