Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.
  • PODJETJE
  • ČLANKI
  • PROIZVODI
  • NOVOSTI
  • VIDEO

FIBRAN d.o.o.

FIBRAN je eden izmed najbolj kvalitetnih proizvajalcev toplotnih izolacij iz ekstrudiranega in ekspandiranega polistirena ter kamene volne v Evropi. V Sloveniji podjetje FIBRAN d.o.o. proizvaja toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena pod blagovno znamko FIBRANxps, ki jih ob boku najbolj renomiranih proizvajalcev trži v 10 državah osrednje Evrope.

Poleg proizvodnje širokega asortimana turkiznih (smaragdnih) toplotno izolacijskih plošč FIBRANxps za uporabo v gradbeništvu in industriji, inovativni strokovnjaki FIBRAN-a vsako leto razvijejo nove ali izboljšane sistemske rešitve za prihajajočo gradnjo skoraj nič-energijskih stavb (v lanskem letu so vpeljali edinstveno rešitev za izolacijo pod temeljno ploščo na potresno ogroženih območjih – SEISMIC temeljno blazino) ter širijo znanja med razvojniki, načrtovalci, izvajalci in uporabniki.

PROIZVODNI PROGRAM

FIBRANxps
Prednost izolacij iz ekstrudiranega polistirena pred ostalimi toplotnimi izolacijami je v izredni trdnosti in nevpojnosti materiala, zato se le-te lahko uporabljajo tudi v najbolj zahtevnih aplikacijah, kjer druge toplotne izolacije obnemorejo, in sicer v zasutih kletnih stenah, v zemlji pod nivojem podtalnice, pod temeljno ploščo nizkoenergijskih stavb ter pod parkirnimi površinami, v obrnjenih ravnih strehah ipd. FIBRANxps se praviloma vgradi nad hidroizolacijo, ki je na ta način zaščitena pred poškodbami, temperaturnimi spremembami, na strehi pa tudi pred uničujočimi UV (ultra-vijoličnimi) žarki. Kot trdna in nevpojna toplotna izolacija se uporablja za zaščito izpostavljenih fasad (kot toplotno zaščito coklov, špalet, strešnih napuščev, pa tudi celotnih fasad, ki so izpostavljene mehanskim poškodbam (toča, udarci).

FIBRANxps izolacije so testirane za uporabo pod trajnimi ali dolgotrajnimi obremenitvami (npr. pod temeljno ploščo, pod ozelenjenimi površinami…) ter pod nivojem podtalnice in imajo za to, kot ene najkvalitetnejših izolacij v Evropi, pridobljena dovoljenja (Zulassung) pooblaščenih nemških inštitutov.

PROGRAM GRADBENE FIZIKE IN TEHNIČNE RISBE

Na spletni strani www.fibran.si najdete povezave do programa gradbene fizike ArchiMAID za preračun ustreznosti stavbe skladno s Pravilnikom o učinkoviti rabe energije (PURES) ter izračunali v katerem energijskem razredu bo projektirana stavba. Uporabljajo ga tudi energetski izkazničarji. Projektantom je na spletni strani na razpolago preko 200 sestav konstrukcij in detajlov, ki jih sproti dopolnjujemo in posodabljamo.

TEHNIČNE KARAKTERISTIKE

TEHNIČNE REŠITVE

FIBRAN d.o.o. proizvodnja izolacijskih materialov
Kočevarjeva ulica 1
SI - 8000 Novo mesto
tel.: 07/393 95 10
fax: 07/393 95 11
e-pošta: fibran@fibran.si
splet: www.fibran.si
PeG podatkovniki d.o.o., Dunajska cesta 21 , 1000 Ljubljana, tel: 01/474 10 89, fax: 01/474 10 01, mob 031/488 426
e-pošta: info@peg-online.net | Pogoji uporabe in varstvo podatkov | © 2011, PeG podatkovniki d.o.o.
Izdelava: Humane tehnologije | Oblikovanje: Studio Mars