Gradbeni informacijski sistem, namenjen projektantom in investitorjem.

Podjetja in proizvodi

Vstopili ste v zbirko Podjetja in proizvodi, ki vsebuje preko 400 predstavitev podjetji dejavnih na gradbenem področju s proizvodi in materiali, ki jih ta podjetja nudijo na gradbenem trgu. Dostop je brezplačen in neomejen za vse uporabnike.

NORIK d.o.o.
Cesta dveh cesarjev 393 a
SI - 1000 Ljubljana
T 01/423 11 28
F 01/256 56 67
E info@norik.si
W www.norik.si
  • PODJETJE
  • PROIZVODI
  • NOVOSTI
  • VIDEO

NORIK d.o.o.

Norik d.o.o. je sodobno, prilagodljivo in hitro rastoče podjetje, katerega glavna dejavnost je zastopanje in trženje novih in specializiranih materialov iz področja gradbeništva. Njegova vizija je usmerjena v prihodnost. Na slovenskem trgu zastopa različne svetovne proizvajalce:

ZASTOPNIŠKI PROGRAM

logo-styrodur-vp7l.jpg

Zelene okolju prijazne toplotno izolacijske plošče iz ekstrudiranega polystirena.

Z uporabo toplotno izolacijskih plošč Styrodur C močno znižamo rabo energije za ogrevanje in hlajenje, dvigamo bivalno ugodje in zaradi manjše temperaturne obremenitve podaljšujemo življenjsko dobo gradbenih konstrukcij.

Zaradi specifičnih toplotnoizolacijskih, mehanskih in gradbeno-fizikalnih lastnosti je Styrodur C nepogrešljiv izolacijski material pri visokih in nizkih gradnjah (izolacija sten, tal, stropov, poševnih in ravnih streh…).

logo-xeroflor-vrl9.jpg

Ekstenzivna zazelenitev XEROFLOR omogoča hitro, enostavno in za vzdrževanje nezahtevno izvedbo zazelenitve ravnih streh. Zaradi svoje minimalne površinske teže je to edina zazelenitev, ki jo lahko izvedemo na strehe z "lahko" podkonstrukcijo (les, trapezna pločevina…).

logo-domico-bktm.jpg

Bistvena prednost DOMICO profilov za strehe in fasade v primerjavi z običajno profilirano pločevino je pritrjevanje brez vrtanja in vidnih vijakov. Optimalni način povezovanja elementov z oprijemanjem oz.zatikanjem predstavlja odlično tehnično osnovo za trajno funkcionalnost strehe ali fasade. Pritrjevanje brez vrtanja preprečuje nastajanje korozije, hkrati pa dopušča temperaturno raztezanje in krčenje materiala, ne da bi to vplivalo na funkcionalnost izdelka ali povzročilo škodo posameznemu elementu.

arcelormittal-logo-gjhy.JPG

Različno trapezno ali sinusno profilirane pločevine se uporabljajo kot nosilna podkonstrukcija ravnih streh, kot strešna kritina ali kot fasadni elementi.

logo-fibrils-tvfn.jpg

Se vmešajo v betonsko mešanico v količini 0,91kg/m3 betona. Visoko število vlaken je sposobno sprostiti in absorbirati napetosti, ki nastanejo pri krčenju svežega betona v fazi sušenja. Z dodajanjem vlaken v betonsko mešanico se poveča vodotesnost betona ter obrabna, upogibna in tlačna trdnost betona.

Pri mešanju se vlakna enakomerno razporedijo v betonu. Številni testi dokazujejo, da je izvedba armiranja vseh vrst talnih plošče in tlakov z NORIK jeklenimi vlakni, primernejša od izvedbe s konvencionalnimi metodami armiranja betonov.

Zastopa blagovne znamke